Snel naar content
Krystle, DevOps Engineer bij Inergy

Een dag uit het leven van Krystle Villaflor, Cloud & DevOps Engineer bij Inergy

Als Cloud & DevOps Engineer bij Inergy maak ik deel uit van een team van meer dan 170 collega’s. In mijn rol zorg ik ervoor dat onze infrastructuur soepel draait en dat klanten kunnen vertrouwen op stabiele, veilige en efficiënte cloudomgevingen door middel van geautomatiseerde processen en continue optimalisatie.

Vandaag werk ik vanuit huis. Ik werk vier dagen per week en heb vrijdag vrij. Op maandag of dinsdag ben ik op kantoor, maar de rest van de week werk ik meestal thuis. Die flexibiliteit bij Inergy is ideaal. Ik woon in Alkmaar, dus als ik naar kantoor ga, moet ik uiterlijk om 6.45 uur de deur uit om de files voor te zijn. 

07:00: Opstaan

Mijn wekker gaat eerder, maar opstaan blijft lastig. Ik heb nog lekker een half uur voor mezelf voordat mijn zoon wakker wordt.

Voordat de dag echt begint, check ik even onze applicatie Opsgenie voor eventuele productieverstoringen voor klanten. ’s Nachts draaien de kritieke loads, dus ik kijk of alles goed is gegaan. Vaak zijn collega’s Chris, Michel en Léon er al mee bezig, anders vraag ik het projectteam om het op te pakken. Mijn werkdag start eigenlijk pas om 8.30 uur, nadat ik mijn zoon Owen van 8 heb geholpen om op te staan en hem klaar heb gemaakt voor school.

08:00: Owen naar school brengen

Owen ontbijt vandaag met een broodje jam. De rest van zijn ochtendroutine doet hij zelf, maar ik zorg altijd voor de finishing touch: gel in zijn haar. Daarna lopen wij of fietsen wij samen naar school.  

08:30: Verstoringen oppakken

Terug thuis begin ik met het beantwoorden van e-mails en vragen van collega’s en klanten. Waar nodig pak ik de verstoringen op.

09:00: Dagstart

Het is tijd voor de stand-up met het Launchpad platform team, onder leiding van Bas. Vandaag bespreken wij een alternatieve autorisatiemethode voor de Kubernetes clusters, een bug in het Terraform script, en een verbeterpunt dat wij tegen zijn gekomen bij een klantproject.  

Wat is Launchpad?
We werken binnen Launchpad aan alles wat te maken heeft met de technische aspecten en de infrastructuur van het platform. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld de automatisering van deployments, vroegtijdig analyses en feedback over problemen en risico’s en het beheer van tools en technologieën. Launchpad valt onder het Service & Support team. S&S zorgt daarnaast voor het beheer van de dataplatformen van onze klanten.  

09:15: Ontbijt

Ik ontbijt graag warm, een gewoonte uit mijn Filipijnse achtergrond. Vandaag toast met roerbakei en een kop koffie erbij. Daarna werk ik kleine taken bij, zoals het updaten van Workfront-tickets na een productieverstoring, een aanpassing op projectdocumentatie of toegang regelen voor een collega. 

10:00: Stand-up met klant

Ik heb een stand-up met het Detailresult team, een combinatie van het BI-team van de klant en het Inergy team. Ondanks de grootte van het team gaat het vlot en krijgt iedereen de tijd om updates te geven over hun werk.

(DevOps) Engineer je toekomst

Wij zoeken een DevOps Engineer

Wij zoeken een gedreven DevOps Engineer die samen met het team het beheer van onze dienstverlening verder uit gaat breiden en automatiseren.

Bekijk de vacature voor DevOps Engineer

10:15: Azure resources

Voor een nieuwe feature hebben wij Azure resources nodig dus ik werk onze Bicep templates en deployment pipeline files bij. Met Infrastructure-as-Code kunnen wij deployment versnellen en automatiseren op meerdere omgevingen.

11:30: Call met klant

Ik heb een korte call met een klant om de service tickets en verstoringen van de afgelopen twee weken door te lopen. Wij houden liever de communicatielijnen kort om issues en vragen snel op te lossen.

12:00: Lunch

Voor lunch heb ik een pokébowl met rijst, avocado, ei en zalm. Ik probeer niet achter mijn laptop te lunchen, maar omdat ik mijn zoon vanmiddag moet ophalen, schiet een wandeling erbij in. 

12:30: Userstories aanpassen

Zodra we updates ontvangen over releases en patches van onze partners, zoals Azure en Snowflake, is het essentieel om hier snel op in te spelen. Op basis van deze updates schrijf ik userstories, die ik vervolgens toevoeg aan onze projectenbacklog. Dit helpt ons om mogelijke impact op onze dienstverlening tijdig te identificeren en te beheersen, zodat we de continuïteit kunnen waarborgen. 

Elke user story bevat een aantal belangrijke elementen: de aanleiding (zoals een release of patch), de context van de wijziging, een plan van aanpak en een overzicht van de betrokken stakeholders.  

Tijdens de volgende refinementsessie nemen we deze userstories onder de loep. We gaan dieper in op de inhoud, bepalen de benodigde tijd en inzet en stellen prioriteiten om zo efficiënt mogelijk met de wijzigingen om te gaan. Dit proces stelt ons in staat om proactief te reageren op veranderingen en onze klanten optimaal van dienst te zijn.

13:50: Owen ophalen

Het is tijd om Owen op te halen van school. Als we thuis zijn, drinken we samen iets, eten we een koekje en kletsen we gezellig samen. 

14:30: Brainstormen met data architect
Owen kijkt een uurtje tv, wat mij de ruimte geeft om nog wat werk te doen. Ik gebruik de tijd om te kijken naar pull requests van collega’s. Ik bel ook even met een architect om te brainstormen over een nieuw project wat in de pipeline zit voor een bestaande klant. We bespreken wat we hiervoor nodig hebben. We maken een afspraak om volgende week door te praten zodat we een inschatting en plan kunnen maken voor het infra deel van het project.

15:30: Einde werkdag

Ik stop met werken en we doen iets leuks samen. Eerst wandelen we naar de bakker en daarna spelen we het bordspel Sushi Go Party. We zijn dol op bordspellen. 

17:00: Koken

Vanavond eten we “Rice and Beans’, het lievelingseten van Owen. We koken altijd genoeg voor twee dagen, zodat we de volgende dag niet hoeven te koken. Tijdens het eten praten we gezellig bij met zijn drieën, want mijn vriend Edwin is inmiddels ook thuis. 

19:45: Sportschool

Nadat Owen naar bed is gegaan, trek ik mijn sportkleding aan en ga ik naar mijn groepsles in de sportschool.

21:30: Ontspannen

Na het sporten plof ik op de bank en kijk ik naar de serie “The Last of Us”. Rond 22.30 uur ga ik naar bed en lees ik een heerlijk boek van Brandon Sanderson op mijn Kindle. En dan ga ik lekker slapen.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Toegankelijkheid is geen luxe, maar een basisvoorwaarde voor inclusiviteit

Toegankelijkheid is geen luxe, maar een basisvoorwaarde voor inclusiviteit

In een samenleving waarin de overheid er voor iedereen is, ligt er een duidelijk verantwoordelijkheid bij diezelfde overheid om toegankelijk te zijn voor al haar burgers. Dit betekent niet alleen fysiek toegankelijke gebouwen, maar ook toegankelijke digitale documentatie. Of je nu een beleidsdocument, een begroting, of een ander P&C-publicatie schrijft, het is cruciaal dat deze documenten voor iedereen te begrijpen en te gebruiken zijn - ongeacht eventuele beperkingen.

Lees verder

Leonard vertelt over de nieuwe LIAS Risico-applicatie

Leonard vertelt over de nieuwe LIAS Risico-applicatie

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

De kracht van een (goed) incidentenregister

De kracht van een (goed) incidentenregister

Een incidentenregister is eigenlijk niets anders dan een logboek waarin je alle incidenten binnen je bedrijf bijhoudt. Door ervoor te zorgen dat alle incidenten nauwkeurig worden gedocumenteerd op een centrale locatie, verkrijg je waardevolle inzichten en bevorder je een omgeving van openheid en vertrouwen onder de medewerkers.

Lees verder