Financieel management

Balansmodule

Duur
Training duurt een 1 dag van 09:00 tot 17:00

Kosten
€ 495,– p.p. (exclusief BTW)

Wanneer
Op aanvraag

Waar
Willy Brandtlaan 81
6716 RJ Ede

Over de training

De balans is een steeds belangrijker onderdeel binnen het P&C proces. In het kader van de nieuwe BBV is een geprognotiseerde balans een verplicht onderdeel. Het opstellen van een balans is vaak arbeidsintensief. Bij elke wijziging is het van belang om de P&C documenten weer te doorlopen om te bepalen of hier de wijziging ook in moet komen te staan. Met LIAS kunt u dit automatiseren, waardoor dit stukken eenvoudiger wordt.

In deze training leert u waar u op moet letten als u de balans in LIAS ontsluit. Er wordt ingegaan hoe de balansstructuur met realisatie van uw financiële systeem naar LIAS kan worden geïmporteerd. Eenmaal geïmporteerd ,wat klant specifiek is, kunt u gaan begroten op de balans. U krijgt hierdoor op elke moment inzicht in uw beginbalans en eindbalans zowel realisatie als begroting. Tijdens de training wordt dit uiteraard toegelicht.

U leert wat er gebeurt in LIAS als u begroot op een post waar een balansboeking tegen over moet staan waardoor iedereen direct beseft dat de wijziging ook de balans raakt. Wanneer u de balans goed in LIAS hebt staan kunt u de financiële kengetallen laten berekeningen doormiddel van financiële kengetallen. Tenslotte wordt er ingegaan hoe u de balans kunt ontsluiten in een document.

Het programma

De volgende onderwerpen worden behandeld:

• Inlezen balans structuur in LIAS.
• Aflezen balans in LIAS.
• Balansbegrotingwijziging via exploitatierekening of direct.
• Ontsluiten balans in documenten en rapportages.
• Financiële kengetallen in vrije schermen.

Resultaat

U weet waarop u moet letten als u besluit de balansmodule in LIAS te gebruiken. Hierdoor bent u staat om te beoordelen of de inrichting in uw financiële pakket voldoet zodat u voor inrichten al aanpassingen kan doen. U bent eventueel in staat zelf de balansstructuur en balans in te lezen in LIAS.

Aanmelden

U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor deze training

Contactgegevens

AdresgegevensFactuurgegevensDatum & Deelnemers