Financieel management

Balansmodule

Duur
Training duurt een 1 dag van 09:00 tot 17:00

Kosten
€ 495,– p.p. (exclusief BTW)

Wanneer
Op aanvraag

Waar
Willy Brandtlaan 81
6716 RJ Ede

Over de training

De balans is een steeds belangrijker onderdeel binnen het P&C proces. In het kader van de nieuwe BBV is een geprognotiseerde balans een verplicht onderdeel. Het opstellen van een balans is vaak arbeidsintensief. Bij elke wijziging is het van belang om de P&C documenten weer te doorlopen om te bepalen of hier de wijziging ook in moet komen te staan. Met LIAS kan je dit automatiseren, waardoor dit stukken eenvoudiger wordt.

In deze training leer je waar je op moet letten als je de balans in LIAS ontsluit. Er wordt ingegaan hoe de balansstructuur met realisatie van uw financiële systeem naar LIAS kan worden geïmporteerd. Eenmaal geïmporteerd ,wat klant specifiek is, kan je gaan begroten op de balans. Je krijgt hierdoor op elke moment inzicht in jouw beginbalans en eindbalans zowel realisatie als begroting. Tijdens de training wordt dit uiteraard toegelicht.

Je leert wat er gebeurt in LIAS als je begroot op een post waar een balansboeking tegenover moet staan waardoor iedereen direct beseft dat de wijziging ook de balans raakt. Wanneer je de balans goed in LIAS hebt staan kan je de financiële kengetallen laten berekeningen doormiddel van financiële kengetallen. Ten slotte wordt er ingegaan hoe je de balans kan ontsluiten in een document.

Het programma

De volgende onderwerpen worden behandeld:

• Inlezen balans structuur in LIAS;
• Aflezen balans in LIAS;
• Balansbegrotingwijziging via exploitatierekening of direct;
• Ontsluiten balans in documenten en rapportages;
• Financiële kengetallen in vrije schermen.

Resultaat

Je weet waarop je moet letten als je besluit de balansmodule in LIAS te gebruiken. Hierdoor ben je in staat om te beoordelen of de inrichting in jouw financiële pakket voldoet zodat je voor inrichten al aanpassingen kan doen. Je bent eventueel in staat zelf de balansstructuur en balans in te lezen in LIAS.

Aanmelden

Je kan je via onderstaand formulier aanmelden voor deze training.

Contactgegevens

AdresgegevensFactuurgegevensDatum & Deelnemers