Snel naar content

SUWI Audit

Sinds de invoering van de Regeling SUWI ben je als gemeente verplicht om de beveiliging van Suwinet op orde te hebben. Met de SUWI Audit geven wij je inzicht in de mate waarin je voldoet aan de eisen voor de beveiliging.

Lees meer


Breng de beveiliging van Suwinet op orde

Onze aanpak

Onze onafhankelijke en gekwalificeerde IT-auditoren voeren de audit uit. Wij kijken verder dan de normen en zoeken naar mogelijk zwakkelijk plekken in jouw organisatie om zo de algehele beveiliging te vergroten. Zo ben je verzekerd van een optimale beveiliging. Wij doorlopen de volgende stappen:

  • Het opsturen van een documentenlijst voor het auditdossier;
  • Bestuderen van het auditdossier en interviews ter verduidelijking;
  • Beoordeling van dossier;
  • Afstemming van de conceptrapportage;
  • Definitief rapport conform de voorschriften van NOREA.

Ondersteuning bij audits

Het huidige normenkader is gericht is op alle partijen die gebruik maken van Suwinet. Niet alle normen zijn van toepassing op een gemeentelijke organisatie of een ISD/GSD. Indien je ondersteuning nodig hebt bij het opstellen van het auditdossier dan helpen we jou daarbij. Onze adviseurs zijn op de hoogte van het normenkader en treffen aan de hand van jouw specifieke situatie de juiste maatregelen. Samen met de adviseur bepaal jij de mate van ondersteuning.

Het auditproces

Stap voor stap doorlopen onze auditors het auditproces. Zo weet je exact wat er in welke stap moet worden aangeleverd. Ook de kwaliteitseisen aan de op te leveren bewijsstukken nemen wij uitvoerig met je door. Zo kan je jezelf blijven concentreren op jouw kerntaak en tegelijkertijd het auditproces goed doorlopen.