Snel naar content
Profielfoto van Ugur Balci

Een dag uit het leven van Ugur Balci

Ugur Balci is Consultant Informatiebeveiliging bij Inergy en ondersteunt gemeenten bij het implementeren, beheren en borgen van hun informatiebeveiliging en privacy. Hoe ziet zijn werkdag eruit? Je leest het in deze blog! 

06:45 uur
Al voordat de normale wekker afgaat, hoor ik mijn natuurlijke wekker en ben ik gelijk wakker. Mijn zoontje van twee jaar en dochtertje van één jaar zijn al wakker en het ochtendritueel begint.    

08:15 uur
We zijn klaar om te vertrekken. Ik breng de kinderen naar oma die gelukkig kan oppassen. Nadat ik de kinderen heb afgezet, rijd ik naar mijn werkplek om de werkdag te beginnen.Thuis zijn we aan het verbouwen. Daarom huur ik een aparte kantoorruimte waar ik in alle rust kan werken.  

08:45 uur
Eenmaal aangekomen op mijn werkplek start ik mijn laptop op en pak ik eerst even een kopje koffie om de werkdag goed te beginnen. Ik begin met het doornemen van de agenda van vandaag en alle binnengekomen e-mails. Op basis hiervan maak ik een planning/takenlijst voor wat er allemaal moet gebeuren.   

09:30 uur
De eerste teams meeting begint alweer en ik pak nog even snel een kopje koffie voor het overleg begint. Ik heb een meeting met de Product Owner van het LIAS ISMS, onze tool waarmee we gemeenten ondersteunen bij het implementeren, beheren en borgen van informatiebeveiliging en privacy. Samen met de Product Owner bespreken we de functionaliteiten die we naar een hoger niveau willen. Vandaag staan de ontwikkelingen rondom het inrichten van een betere Plan-Do-Check-Act cyclus op de planning.   

11:30 uur
Tijdens de meeting met de Product Owner heb ik een aantal gemiste oproepen gehad die ik terugbel voor lunchtijd. Een van de gemeenten die ik ondersteun heeft vragen ontvangen op het aangeboden collegevoorstel voor de vaststelling van het informatiebeveiligingshandboek Burgerzaken ten behoeve van de jaarlijkse zelfevaluatie van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. We hebben alle vragen telefonisch besproken en ik heb aangegeven dat ik de antwoorden ook nog even op de mail zet.   

12:00 uur
Tijd voor de lunch. In mijn omgeving zijn er op loopafstand een aantal lokale broodjeszaken waar je een heerlijk belegd broodje kunt afhalen.  

12:45 uur
Na het lunchen zie ik dat er een supportticket is aangemaakt in ons helpdesk systeem Topdesk met een vraag over het gebruik van het LIAS ISMS. Ik behandel snel het ticket zodat de gemeente weer verder kan met het werken in ons ISMS.  

13:00 uur
De volgende Teams meeting begint alweer. Deze meeting betreft de implementatie van een nieuwe gemeente die ons ISMS heeft afgenomen. We doorlopen de eerste stappen voor een goede implementatie van onze tool. Na deze eerste sessie vraag ik de gemeente om na te denken over de inrichting van bepaalde onderdelen, zoals: met welke normenkaders willen we beginnen? Hoe richten we de PDCA-cyclus in? En nog veel meer.   

15:00 uur
Alle afspraken van vandaag zitten erop. Ik gebruik de laatste uren van mijn werkdag om de normenkaders en de gekoppelde content die we aanbieden vanuit onze producten te beoordelen en waar nodig te actualiseren zodat gemeenten beschikken over de meest actuele informatie. Tussendoor komen er nog mails en telefoontjes die ik beantwoord.   

17:00 uur
De werkdag zit erop. Tijd om de laptop dicht te klappen en lekker naar huis te gaan. Thuis eten we samen met het gezin. Als de kinderen vervolgens in bed liggen, kijken we nog een film en doen we inspiratie op voor de inrichting van ons nieuwe huisje.   

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Een dag uit het leven van Randy Horsting, LIAS Consultant bij Inergy

Een dag uit het leven van Randy Horsting, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Randy Horsting LIAS Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een LIAS Consultant adviseert en ondersteunt diverse gemeentes, provincies en andere overheidsinstellingen in het optimaliseren van processen en data gedreven werken met behulp van LIAS. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

Lees verder

5 redenen waarom privacy echt niet dood is

5 redenen waarom privacy echt niet dood is

Het belang van privacy is nog steeds niet bij iedereen geland. "Ik heb niets te verbergen" horen we helaas nog regelmatig. Vraag in zo'n geval dan eens of je inzicht mag hebben in zijn of haar bankgegevens, medische gegevens en de wachtwoorden van hun social media accounts. Het gaat er niet om dat we iets te verbergen hebben, maar dat we controle hebben en houden over onze gegevens én wie daartoe toegang heeft.

Lees verder

Een dag uit het leven van Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy

Een dag uit het leven van Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Michiel is een pragmatische professional en is gedreven door een brede nieuwsgierigheid. Hij bedenkt graag oplossingen voor (complexe) problemen op het snijvlak van business en IT en implementeert deze. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

Lees verder