Snel naar content

Nieuwtjes in online publicaties van LIAS Enterprise: deel 1

We zitten nooit stil bij Inergy. Ieder moment zijn we bezig om de online publicaties van LIAS Software nóg beter te maken. Met Online Publicaties van LIAS Enterprise kunnen gemeenten en waterschappen jaarrekeningen, -begrotingen en -verslagen op een dynamische en gebruiksvriendelijke manier presenteren. Roald Klomp, Productmanager LIAS Software bij Inergy, brengt je op de hoogte van de dertien nieuwste ontwikkelingen in twee blogs.

Full screen-foto bij homepagina versie 2

Met deze nieuwe functie kom je binnen met een knaller. Homepagina versie 2 stelt je nu in staat om de foto bovenaan de pagina beeldvullend weer te geven. Zo komt die foto van een prachtige plek in de gemeente of van het gemeentehuis nog beter tot zijn recht. De inleiding verschijnt over de foto heen, waardoor het geheel een dynamische effect krijgt.

Inleiding bij tegelpagina Overzichten

Op tegelpagina’s kun je nu een tekstblok toevoegen. Op die manier kun je een beschrijving bij bijvoorbeeld programma’s plaatsen. Het tekstblok heeft een maximale hoogte. Heb je meer tekst? Dan verschijnt een scrollbar.

Extra visualisaties

Het was voorheen al mogelijk om op de homepagina grafieken te plaatsen. Dit hebben we nu ook mogelijk gemaakt op andere plekken in de online publicatie. Wil je bijvoorbeeld op een programmapagina de lasten per taakveld overzichtelijk weergeven? Dat kan nu eenvoudig met een ringdiagram. Daarnaast kun je ook kiezen voor een lijngrafiek, staafdiagram of gestapelde staafdiagram.

Sitemap voor betere Google-ranking

 

Iedere online publicatie krijgt standaard een sitemap. Dat is een overzicht van alle pagina’s op de website. Het biedt bezoekers niet alleen een handige manier om te navigeren, maar het helpt zoekmachines zoals Google ook om de website beter te scannen en zo een hogere ranking te geven in de zoekresultaten. Zo kunnen burgers je website uiteindelijk gemakkelijker vinden in Google.

Vlindergrafiek en datavisualisatie

De jaarrekening in een vlindergrafiek of alle data van de jaarrekening mooi visualiseren? Dat kan nu! De vlindergrafiek kun je ook op andere plekken tonen dan de homepagina.

Slideshow achtergrondfoto’s voor meer beleving

Voeg meer leven toe aan de pagina’s door op de achtergrond verschillende foto’s langs te laten komen. Je uploadt simpelweg meerdere foto’s in de achtergrondslider, waarna bezoekers iedere acht seconden een andere foto zien.

Meer weten over deze nieuwe opties? Of heb je vragen over de online publicaties van LIAS Enterprise? Neem dan gerust contact met me op via roald.klomp@inergy.nl.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Tips voor een (informatie)veilige zomer

Tips voor een (informatie)veilige zomer

Voor velen is de zomervakantie is gestart. Een tijd van ontspanning en plezier, maar volgens de informatieveiligheid experts van Inergy...

Lees verder

Werken vanuit het buitenland: Carlijn in Zuid-Afrika 

Werken vanuit het buitenland: Carlijn in Zuid-Afrika 

Bij Inergy zijn er meerdere collega’s die naast kantoor en thuiswerken tijdelijk in het buitenland werken. In deze nieuwe reeks vragen we hun hoe het is om vanaf een “niet-standaard” locatie te werken. Deze keer: Carlijn van Schaik, Data Engineer bij Inergy, vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika.

Lees verder

Alles over de BIV-classificatie

Alles over de BIV-classificatie

De BIV-classificatie beschrijft een degelijk informatiebeveiligingsbeleid. Ontdek alles over de BIV-classificatie in onze blog.

Lees verder