Wat is de Methode Practical Performance Measurement?

Veel organisaties hebben te maken met een overload aan KPI’s, maar hebben desondanks geen goed integraal beeld van de prestaties van de organisatie. Met Practical Performance Measurement (PPM) stel je een beperkt aantal goede KPI’s op, zodat je een helder beeld krijgt van de voortgang van jouw organisatie. Practical Performance Measurement is een methode ontwikkeld door Stacey Barr voor het bepalen van de (stuur)informatiebehoefte en dan specifiek het identificeren van de juiste set aan KPI’s.

Inergy hanteert Practical Performance Measurement als methode om een functioneel ontwerp op te stellen van een oplossing voor prestatiemeting van organisaties. In de kern bestaat Practical Performance Measurement uit twee stappen:

 1. Allereerst stellen we een resultaatkaart op. Een resultaatkaart beschrijft in eenvoudige, heldere taal in een hiërarchische oorzaak-gevolg structuur de benodigde te behalen resultaten van een organisatie om de missie te bereiken.
 2. Vervolgens identificeren we per (deel)resultaat de KPI’s. Deze KPI’s moeten zoveel mogelijk zeggen over de voortgang ten aanzien van dit deelresultaat. Daarna koppelen we de normen aan deze KPI’s. Normen zijn noodzakelijk om bij het sturen op KPI’s eenvoudig een oordeel te geven over de prestaties ten aanzien van dit deelresultaat.

Voordelen van Practical Performance Measurement

Practical Performance Measurement biedt de volgende drie voordelen:

 1. Met PPM worden de juiste KPI’s geïdentificeerd. Vanuit deze KPI’s kun je verder werken.
 2. De resultaatkaart is een prima hulpmiddel voor de communicatie van de strategie. Doordat de resultaatkaart gestructureerd, eenvoudig en helder is, kan ook de strategie op deze manier worden gecommuniceerd.
 3. De resultaatkaart is een leidraad voor de structuur van de dashboards. De resultaatkaart en KPI’s zijn input om te komen tot een goede, eenvoudige en inzichtelijke structuur van de benodigde set aan dashboards.

De methode Practical Performance Measurement bestaat uit een aantal praktijkgerichte workshops, waarbij Inergy faciliteert en de klantorganisatie zorgt voor de inhoudelijke input. Tussentijds werkt Inergy de resultaten uit.

 

Whitepaper

Onze visie op een Dataplatform

Vrijwel iedere organisatie beschikt over enorme hoeveelheden data. Uit die data is veel informatie te halen. Maar om daar vervolgens ook daadwerkelijk iets mee te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Pas dan wordt die enorme hoeveelheid informatie echt waardevol. Die omzetting en analyse gebeurt in een dataplatform. Al ruim twintig jaar biedt Inergy het Managed Data Pl

Download whitepaper


Frank Habers

Ik ben Frank Habers en ik werk als Business Developer en BI Consultant bij Inergy. Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact met me op via frank.habers@inergy.nl.

Deel dit artikel

Peter Ledeboer

Business Development Executive

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wil je meer informatie over de Methode Practical Performance Measurement? Of heb je een andere vraag over Inergy? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Peter Ledeboer via peter.ledeboer@inergy.nl

  Lees gerust verder...

  18-5-2021

  Met het Managed Dataplatform van Inergy haal je waarde uit jouw data

  4-5-2021

  Wat zijn de 7 valkuilen bij de realisatie van een dataplatform?

  Altijd op de hoogte

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update.