Elke dag 375.000 tevreden klanten

Sodexo werkt in Nederland met 5.400 medewerkers op 1.300 locaties dagelijks voor zo’n 375.000 consumenten. Het bedrijf levert allerlei vormen van dienstverlening om ervoor te zorgen dat klanten zich volledig kunnen richten op hun core business. Dat varieert van catering tot beveiliging en van de uitgifte van bedrijfskleding tot het bouwen en verbouwen van kantoorpanden. Een complex geheel dus, waarbinnen inzicht en controle onmisbaar zijn.

Een sterke drive

De CFO van Sodexo Nederland, Martijn van der Woerdt, werd aangenaam verrast door de pragmatische aanpak van Inergy. “De consultants van Inergy wisten ons direct te overtuigen met hun kennis van Business Intelligence en analytics. Maar minstens zo belangrijk was hun drive om een oplossing te vinden. Ik voelde meteen: ik zit hier tegenover iemand die praat vanuit zijn passie en die niet weggaat voordat ik tevreden ben.

Volledig ontzorgd

De datawarehouse-oplossing die Sodexo afneemt is een dedicated SaaS-oplossing. SaaS staat voor Software as a Service, dat wil in dit geval zeggen dat zowel de data als de software voor Business Intelligence en analytics bij Inergy is ondergebracht. Klanten zijn daarmee volledig ontzorgd. “De oplossing staat als een huis”, vertelt Volker Stronkhorst, CIO bij Sodexo Nederland. “Er is zelden of nooit wat mee aan de hand en updates verlopen altijd soepel. En ook grotere projecten verlopen binnen budget en de afgesproken tijd. Inergy denkt proactief met ons mee.”

Ook slimmer analyseren?

Inzicht uit data

Met de oplossing van Inergy komt Sodexo tot bruikbare inzichten door data uit verschillende bronnen te combineren. Zo is de fraudedetectie sterk verbeterd aan de hand van kassagegevens. En door de registratie van gewerkte uren inzichtelijk te maken, beschikt Sodexo over waardevolle stuurinformatie. Tot slot verlopen de periodeafsluitingen nu beduidend vlotter.

JanKees Lampe

Mede-eigenaar en CMO

Uw logistieke processen slimmer analyseren?

Ook zorgeloos de cloud in?

Bij Inergy hebben we jarenlange ervaring opgedaan in cloudoplossingen, Business Intelligence, analytics en data warehousing. Maar minstens zo belangrijk is onze focus op vooruitgang: uw succes. Op zoek naar een betrouwbare cloudpartner? Maak kennis met Inergy als betrouwbare partner die u helpt om meer waarde te halen uit data. Neem hieronder vrijblijvend contact op!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail JanKees Lampe via jankees.lampe@inergy.nl