Snel naar content

Datawarehouse

Staat de data in jouw organisatie in verschillende geïsoleerde databases en worden deze handmatig geëxporteerd wanneer dit nodig is voor analyses of rapportages? Dit kan veel eenvoudiger, veiliger én efficiënter. Welkom in de wereld van het datawarehouse.

Lees meer

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Datawarehouse – alle data in één omgeving

Een datawarehouse is de oplossing voor veel dataproblemen. Data is opgeslagen in allerlei tools en systemen binnen je organisatie. Deze systemen zijn vaak niet aan elkaar gekoppeld. De data staat hierdoor in zogenaamde datasilo’s. In datasilo’s ontbreekt de mogelijkheid om deze data op de juiste wijze te structureren en met elkaar te combineren.

Door de data in een datawarehouse te verzamelen, structureer en valideer je alle data uit je organisatie. Het datawarehouse is daarmee één centrale verzamelplaats voor alle data binnen je bedrijf. De data uit de bronsystemen wordt geautomatiseerd verzameld. Hier wordt de data beveiligd, getransformeerd en klaargemaakt voor data analytics en dashboarding.

90+

datawarehouses geïmplementeerd

3.500+

tevreden dashboard gebruikers

1.100+

bedrijven en winkels varen op inzichten die Inergy biedt

Gemaakt voor de toekomst

Wensen en behoeften op gebied van data analytics veranderen continu en groeien mee met de organisatie. Daarom werkt Inergy niet op projectbasis. Wij gaan voor een langetermijnsamenwerking. Wij denken vooruit. We bouwen niet alleen jouw datawarehouse en dashboards, maar we beheren deze én ontwikkelen deze continu door. Zo heb je geen omkijken meer naar jouw data analytics omgeving.

Wij ontzorgen je volledig. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en richt jij je op de werkzaamheden van je eigen organisatie. Zaken waar jij alles van weet. Wij weten immers alles van data.

1. Dataplatform bouwen

1. Dataplatform bouwen

Met onbeperkte opslag, de beste performance en top security maken we je klaar voor de toekomst.

Lees meer

2. Dataplatform beheren

2. Dataplatform beheren

Onze specialisten zorgen voor het veilig en 24/7 up-to-date houden van jouw dataplatform.

Lees meer

3. Dataplatform doorontwikkelen

3. Dataplatform doorontwikkelen

Wij zorgen voor het uitbreiden en actualiseren van jouw dataplatform op basis van de behoeftes.

Lees meer

De voordelen van het datawarehouse van Inergy

1. Zorg voor één versie van de waarheid

Het datawarehouse vormt de centrale plek voor informatievraagstukken. Voorkom dat collega’s met afwijkende data werken en zorg voor een uniforme informatievoorziening binnen de organisatie. Er is immers maar één versie van de waarheid.

2. Structureer alle data

Handmatige csv-exports en datatransformaties zijn voorgoed verleden tijd. In een datawarehouse structureer je alle data op dezelfde manier. Data zoals datumvelden hoeven nooit meer handmatig te worden getransformeerd.

3. Bewaar historische data

Als een wijziging in de data wordt uitgevoerd in de bronsystemen, is deze data voorgoed veranderd. In een datawarehouse niet. Zo haal je historische data eenvoudig terug.

4. Ontlast bronsystemen

Een datawarehouse is specifiek gemaakt om goed om te kunnen gaan met grote hoeveelheden data. Hierdoor loop je nooit meer tegen performanceproblemen aan.

5. Hanteer vaste datadefinities

Datadefinities zoals omzet verschillen regelmatig tussen afdelingen. Stel hier definities voor vast in een datawarehouse zodat deze KPI’s voortaan altijd en voor iedereen hetzelfde zijn.

6. Combineer interne en externe data

Verzamel data uit alle interne en externe databronnen én combineer deze data met elkaar in een datawarehouse. Analyseer vervolens eenvoudig alle data in relatie tot elkaar.

7. Maak data gereed voor BI-toepassingen

Krijg in één oogopslag inzicht in de belangrijkste KPI’s voor jouw afdeling of organisatie en neem op data gebaseerde beslissingen.

Top 10 Data & Artificial Intelligence

Inergy staat in de top 10 van koplopers in de wereld van digitale transformatie op het gebied van data en Artificial Intelligence volgens het zakelijke magazine MT/Sprout. “En daar zijn we supertrots op”, aldus Rene van Veen, CCO bij Inergy.

De lijst is gebaseerd op de beoordelingen van ruim 500 zakelijke beslissers, die vanuit hun rol relaties onderhouden met dienstverleners.

Onze klanten vertellen

Dennis van Steijn
Platform Owner Event Data Warehouse
PostNL

Voor de Analytics van grote hoeveelheden data vertrouwen we volledig op Inergy. Want betrouwbare informatie over het bezorgmoment is essentieel voor onze dienstverlening.”

Patrick Hakkesteegt
Operations Development Manager
Carglass

“Inergy hielp ons al bij het onderhouden van de on-premise dataomgeving. En ze hebben gewoon de kwaliteiten en de kennis van Power BI om dit project tot een succes te maken.”

Martijn Willems
Director Control & Analytics
Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. We hebben al prachtige resultaten bereikt en breiden onze datagedreven aanpak graag nog verder uit binnen de organisatie.”

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data analytics. We helpen organisaties al meer dan 20 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service, non-stop datamanagement, advanced analytics en dashboarding op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Microsoft Gold Partner en Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op. Of plan direct zelf een gratis dataconsult in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


  • Ervaren data analytics specialisten
  • Microsoft Gold & Snowflake Premier partner
  • ISO 27001 & ISAE 3402 gecertificeerd