Snel naar content
Data en Analytics Event

Inergy Data & Analytics Event

25 Jan 2024 13:30

Hierbij nodig ik jou, als klant van Inergy, van harte uit voor ons Data en Analytics Event op ons kantoor in Woerden op donderdag 25 januari van 13.30 uur tot 17.00 uur. 

We praten je bij over de laatste trends en ontwikkelingen rondom data en inspireren je om nog meer uit jouw data te halen. We Improve Performance! Meld je snel kosteloos aan.

Programma 

14.00 uur l Opening

Rene en Joost openen deze inspirerende en leerzame middag en heten jou welkom op ons kantoor.


14.10 uur l Van data naar insights door Rogier Soetens van Bakerstreet

In zijn lezing zal Rogier vertellen wat Bakerstreet heeft gedaan om data naar een hoger niveau te brengen. En hoe dit de afdelingen van Bakerstreet helpt om meer en sneller inzicht te krijgen in de dagelijkse performance. Hij zal een aantal concrete voorbeelden presenteren en toelichten welke tools & technieken hiervoor zijn gebruikt. Of je nu nieuw bent in de wereld van data-analyse of een ervaren professional, de inzichten van Rogier zijn waardevol voor iedereen.


14.30 uur l Recommender systems: verhoog verkoop en klanttevredenheid met geavanceerde persoonlijke aanbeveling door Melvin Agten

Ontdek de kracht van recommender systems! Deze lezing laat je zien hoe bedrijven zoals Netflix, Spotify, YouTube, Amazon en Bol.com deze systemen inzetten. Door het analyseren van gebruikersgedrag kunnen producten en diensten aan gebruikers worden aanbevolen op basis van hun interesses, wat leidt tot hogere verkoopcijfers, omzet en klanttevredenheid. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van recommender systems? We leggen de werking van collaborative filtering, een bewezen machine learning methode, uit aan de hand van de Advanced Analytics workflow. Leer hoe je verrassende en relevante producten kunt aanbevelen aan gebruikers, waar ze zich ook bevinden (webshop, klantportaal, e-mail, CRM, enzovoort).


Pauze


15.20 uur l Via structuur naar een datagedreven cultuur door Frank Habers

Organisaties willen meer datagedreven werken. Om dit te bereiken krijgen gebruikers de beschikking over steeds meer rapporten, dashboards en self service-mogelijkheden. Toch valt het gebruik van deze informatieproducten in de praktijk nog weleens tegen. Frank gaat tijdens de presentatie in op de oorzaken van dit tegenvallende gebruik en geeft tevens handvatten om het gebruik van informatie binnen je eigen organisatie te vergroten. ‘Structuur’ is hierbij het toverwoord.


15.40 uur l Hyperautomation door ilionx

Een expert op het gebied van hyperautomatisering, afkomstig van ilionx zal een lezing geven over de transformatieve kracht van hyperautomatisering en hoe het bedrijven kan helpen efficiënter en effectiever te opereren. Door real-life voorbeelden en case studies te delen, zal de spreker laten zien hoe hyperautomatisering processen stroomlijnt, kosten bespaart en innovatie stimuleert. Je krijgt ook inzicht in de nieuwste tools en technologieën binnen deze expertise. Of je nu de basisprincipes van hyperautomatisering wilt begrijpen of op zoek bent naar geavanceerde strategieën om je bedrijf te transformeren, deze lezing biedt waardevolle inzichten voor alle niveaus.


16.00 l Gezellige borrel

14.30 uur – 15.40 uur l Verdiepende technische track

Nadat Rogier Soetens van Bakerstreet zijn verhaal heeft verteld kan je ervoor kiezen om deze verdiepende track te volgen.

AI Codegeneration door Michiel Brunt

Deze sessie gaat over het essentiële belang van data modellering voor hedendaagse dataplatforms. In het tijdperk big data en self-service leek data modellering misschien minder cruciaal, maar het integendeel is waar. Het vormt een kritieke factor. In een tijd waarin technologieën zoals ChatGPT/Copilot de mens-machine-interactie transformeren, is het creëren van een helder en gestructureerd datamodel essentieel. Dit datamodel biedt niet alleen eenduidige definities, maar ook de basis voor accurate antwoorden en inzichten, wat van vitaal belang is voor moderne bedrijfsvoering.

Hoe past Inergy Snowflake toe bij onze klanten?

Daarna geven Carlijn en David je inspirerende usecases uit de dagelijkse praktijk van Inergy. Hoe verloopt het implementeren van Snowflake? Wat zijn de effecten? En op welke manier haal je waarde uit jouw data.

Data kwaliteit testen is geen ‘rocket sciencedoor Daan de Schepper
Ontdek hoe de inzet van de open-source tool, genaamd SODA, je betrouwbaarheid van data naar een hoger niveau tilt. In deze sessie laat Daan een demo zien van kant-en-klare datakwaliteitstests, die je met minimale infrastructuur kan uitvoeren op je Snowflake dataplatform. Datakwaliteit is geen ‘rocket science’. Je hebt geen dure tools nodig om dit onderwerp te tackelen.   

Praktische informatie

Ons kantoor in Woerden is makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Vanaf het station loop je in 15 minuten naar ons kantoor en kom je met de auto is er genoeg parkeergelegenheid. Het adres is Pelmolenlaan 2 in Woerden. Neem als je voor ons pand staat de linker ingang.

Wil je al eerder komen om nog even wat te werken op ons kantoor? Laat dat dan weten via events@inergy.nl. Dan regelen we een werkplek voor je en zorgen we natuurlijk voor een heerlijke kop koffie en een lekkere lunch.

Kantoorpand Inergy

De hosts

Rene van Veen en Joost Henskens
Rene van Veen en Joost Henskens

Vestigingsdirecteur en Commercieel Directeur bij Inergy

Rene en Joost schakelen dagelijks met onze klanten, leveranciers en medewerkers. Ze kennen de markt als geen ander en creëren dagelijks impact bij onze relaties met vernieuwende data oplossingen.

Rogier Soetens
Rogier Soetens

Managing Director bij Bakerstreet

Rogier is Managing Director bij Bakerstreet. Bakerstreet is onderdeel van de Vital Food Group. Rogier is al ruim 15 jaar werkzaam bij Bakerstreet en kent alle ins en outs. Door data naar een hoger niveau te brengen heeft het bedrijf sneller en meer inzicht in de dagelijkse performance en is het bedrijf in staat om meer toegevoegde waarde te leveren richting de klant.

Melvin Agten
Melvin Agten

Business Consultant Data Science bij Inergy

In de rol van Data Scientist en Consultant is Melvin Agten in staat data gedreven oplossingen te ontwikkelen en implementeren bij eindgebruikers. Dit doet hij door het combineren van hands-on data science, business kennis en effectief communiceren. Melvin heeft een wis- en natuurkundige achtergrond en ruime ervaring in diverse branches.

Frank Habers
Frank Habers

Consultant Data & Analytics bij Inergy 

Frank is al meer dan 25 jaar werkzaam als expert in data en analytics. Hij is als consultant gestart bij een leverancier van Business Intelligence-software, daarna is hij overgestapt naar een consultancy-firma en in 1999 was hij een van de oprichters van Inergy. Binnen het vakgebied van data & analytics begeeft hij zich op scheidsvlak van techniek en business en heeft als doel om organisaties meer data gedreven te laten werken. Zijn stijl daarbij is het eenvoudig maken van complexe zaken. Frank vertelt je in deze sessie meer over de vijf onmisbare onderdelen van data gedreven werken en de scan die Inergy ontwikkeld heeft. 

Carlijn van Schaik
Carlijn van Schaik

Data Engineer bij Inergy

Carlijn is een aantal jaren geleden gestart in het Young Professional programma van Inergy. De afgelopen jaren heeft zij ervaring opgedaan in migratie projecten, het doorontwikkelen van bestaande datawarehouses en het opbouwen van kleinschalige datawarehouses. Zij is als Data Engineer gespecialiseerd in de basisimplementatie van Inergy. Ze vindt het belangrijk dat alle klanten snel aan de slag kunnen met hun data.

David van Helm
David van Helm

Data Engineer bij Inergy

David is een aantal jaren geleden gestart in het Young Professional programma van Inergy. Hij voelt zich als ontwikkelaar helemaal thuis in de datawereld. Hij is van mening dat de stabiliteit van een dataplatform de grootste prioriteit heeft en zet zich dan ook in om de klant omgevingen continu te verbeteren met de laatste features geschikt voor grote hoeveelheden data.

Michiel Brunt
Michiel Brunt

Architect bij Inergy

Michiel heeft ruim twintig jaar ervaring in het helpen van organisaties om datagedreven te werken. Samen met klanten werken aan het realiseren van dataplatforms en het faciliteren van analyses met data, dat is wat hem iedere dag bezig houdt. Voor klanten in diverse branches heeft hij unieke oplossingen neergezet en met kennis en enthousiasme vele projecten tot een succes gemaakt.

Daan de Schepper
Daan de Schepper

Data Engineer bij Inergy

Meer evenementen

Alle evenementen