Snel naar content

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

“Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden.” Daphne Jaspars, People & Performance Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Sinds 2020 is Daphne werkzaam in deze mooie rol om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende aandacht is voor technische en persoonlijke ontwikkeling van collega’s. “Het uitdenken, uitwerken en coördineren kost veel tijd. Ik ben ervan overtuigd dat onze huidige aanpak goed werkt omdat we het er niet ‘zomaar even bij doen’, maar het heel serieus aanpakken. Als ik zie wat voor stappen we de afgelopen jaren hebben gemaakt, ben ik ongelofelijk trots”, zegt Daphne.

Data traineeship

Een mooi voorbeeld van waar zowel persoonlijke als technische vaardigheden uitgebreid aan bod komen is het Young Professional Program. “Ieder jaar start er een nieuwe groep van vijf Young Professionals die een tweejarig data traineeship bij ons volgen. Dit jaar starten er zelfs twee groepen”, vertelt Daphne. “We stellen het programma zo samen dat er een goede combinatie is van hard- en soft skills. Focus op onder andere Azure, Power BI en Snowflake behoren tot de hard skills. Jezelf steeds verder ontwikkelen op technisch vlak staat daarbij centraal. De ontwikkelingen binnen de IT gaan ongelofelijk snel en we willen natuurlijk niet achterblijven”, licht Daphne toe. Die focus op hard skills is er altijd al geweest. “Onze strategisch technische koers is meer en meer een driver geworden voor het ontwikkel- en opleidingsplan van onze medewerkers”.

Maar er is ook meer ruimte ontstaan om extra aandacht te schenken aan de soft skills. “Want”, zoals zij aangeeft, “juist door daar ook voortdurend meer tijd aan te besteden tillen we Inergy en onze medewerkers naar een hoger niveau. We gaan verder dan alleen het technische aspect. We gaan met onze klanten in gesprek. Wat is de vraag achter de vraag? Op dit moment loopt er een apart ontwikkeltraject, Consultative selling. Tijdens dit traject ontwikkelen een aantal medior en senior consultant in het creëren van vraag bij onze klanten en het herkennen van koopsignalen. Technisch gezien hoeven we deze collega’s niet veel meer bij te brengen, en dan is het extra waardevol als ze met die kennis ook klanten nog beter kunnen helpen. 

“Klaar met ontwikkelen zijn we nooit. We blijven altijd alert op wat we kunnen doen om onszelf, maar ook onze diensten en producten, steeds nóg iets beter te maken.”

Persoonlijke leiderschap

De consultancy vaardigheden zijn een vast onderdeel van het organisatiebrede Boost programma. Inergy Boost is een interne academie gericht op kennisontwikkeling en kennisdeling. Het doel van Inergy Boost is om collega’s allerlei extra’s aan te bieden die ze kunnen toepassen in maar ook buiten hun dagelijkse werkzaamheden om. “Het programma is een succes, veel collega’s weten het platform ook te vinden wanneer ze zelf actief kennis willen delen. Dat is hiermee nog vanzelfsprekender geworden. Het draagvlak is groot en dat is natuurlijk fantastisch. Ook onze niet collega’s van ilionx hebben al kennis gemaakt met de kennissessies die we aanbieden.”, vertelt Daphne enthousiast. “We blijven nieuwe sessies ontwikkelen. Steeds opnieuw inspireren. Zo houden we elkaar ook scherp. Inmiddels bieden we samen met The Mental Move ook workshops aan in het kader van mentale vitaliteit”

Wat streef je na en wat zijn je ambities?

“Binnen onze HR-cyclus vormt het Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) een belangrijk onderdeel. We stimuleren collega’s op die manier om door middel van ‘wegwijzers’ gestructureerd na te denken over hoe zij zich verder willen ontwikkelen en om hun doelen concreet te formuleren en te bepalen hoe ze dat willen realiseren. Daarin kijken we verder dan het standaard ’trainen’. Ook het zoeken van een coach, buddy of het bezoeken van congressen behoren tot de opties. We wakkeren hiermee de creativiteit rondom hoe je het kan organiseren aan. Het is goed om minstens één keer per jaar actief stil te staan bij wat je nastreeft en hoe je je ambities wil realiseren. Onze collega’s faciliteren we daar zo goed mogelijk bij”, aldus Daphne. 

Ook nu we onderdeel zijn geworden van ilionx maken we onze visie op ontwikkelen, persoonlijke en inhoudelijke groei duidelijk. Dat wordt goed ontvangen en hopen dat wat ilionx al heeft nog verder te kunnen verbeteren. Dat is een mooie kans.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over hoe wij onze mensen blijven ontwikkelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder