Snel naar content
Mathijs overhandigt cheque van 5000 euro aan een vrijwilliger van de voedselbank in Woerden

Inergy steunt de Voedselbank

Traditiegetrouw stuurt Inergy geen kerstkaarten en -pakketten naar klanten en relaties in de decembermaand. In plaats daarvan steunen we een goed doel namens al die klanten en relaties. Dit jaar is dat de Voedselbank.

De Voedselbank biedt noodhulp in de vorm van gratis voeding en producten als pampers en shampoo voor mensen in financiële problemen. Wekelijks worden gratis boodschappen uitgedeeld. Dit is mogelijk dankzij vele vrijwilligers. De bezoekers krijgen niet alleen boodschappen maar er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden van hulp en ondersteuning om zo snel mogelijk weer financieel onafhankelijk te zijn. We hebben gekozen voor de Voedselbank in Woerden omdat we hier gevestigd zijn.

Behoefte aan voedselbank neemt extreem toe

Nederland heeft de afgelopen maanden een record inflatie bereikt. Deze prijsstijging heeft direct invloed op het aantal mensen dat de Voedselbank nodig heeft.

De Voedselbank Woerden bestaat inmiddels 16 jaar. Ze zijn in 2006 met vier huishoudens gestart en gestaag liep het aantal op tot ruim 100 huishoudens in 2018. Momenteel maken 169 gezinnen gebruik van de Woerdense Voedselbank. Dit zijn 169 huishoudens met in totaal 600 personen, waarvan 275 kinderen. We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit helaas broodnodige doel in Nederland.

Wil je weten hoe de voedselbank werkt?

Klik dan hier voor de video: Steffie legt uit hoe de voedselbank werkt.

Wil je zelf ook doneren?

Dat kan! Doneer aan de voedselbank.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

De LIAS Gebruikersdag 2024 in Vianen was een dynamische en informatieve bijeenkomst die werd bezocht door ruim 200 klanten van...

Lees verder