Het Inspiriment 21 maart 2019

Met veel plezier nodigen we je uit voor het Inspiriment 2019. Een kennisdag die we in het leven hebben geroepen omdat we onze relaties graag informeren over trends en ontwikkelingen op het gebied van data, analytics en performance management. We stellen je graag in de gelegenheid om jouw kennis te verdiepen én in contact te komen met anderen.

Schrijf nu in

Het programma

11.30 Inloop met lunch
12.30 Welkomstwoord door dagvoorzitter JanKees Lampe
12.45 Keynote door Stephanie Visser (Microsoft) “Data en AI”
13.15 Lezing door Richard Verburg (Inergy) “Data & AI in een paar concrete toepassingen”
13.30 Breakout sessie 1
14.15 Pauze
14.45 Breakout sessie 2
15.30 Keynote door Ahmed Amhaini (gemeente Amsterdam) “Data onder controle in Amsterdam”
16.00 Keynote door Bruno Fabre “To Beat or not to Be, that is the challenge!”
16.30 Afsluitende borrel

De locatie

Carlton President Hotel, Floraweg 25 in Utrecht (uitstekend bereikbaar met de auto, gratis ruime parkeergelegenheid en kom je met de trein dan krijg je gratis transfer met de Shuttle vanaf Station Maarssen)

De aftermovie van 2018

Keynotes

Keynote “Data en AI #hoedan?”

door Stephanie Visser, Technology Strategist Data & AI bij Microsoft

Machine Learning, AI, Data Science, Deep Learning. We horen het overal. Maar waar komt het vandaan? Wat is het eigenlijk? En belangrijker, wat kan je er nou mee? En moet je direct een blik Data Scientists open trekken om je eerste stappen in AI te zetten?

Stephanie omschrijft zichzelf als “een door klanten geobsedeerde techie” met een unieke achtergrond in hospitality en IT. Haar passie ligt bij innovatie met behulp van data, met als uiteindelijk doel het leven van gewone mensen verbeteren. Binnen Microsoft staat ze bekend om haar ontwikkeling in data + AI-partners en hun oplossingen. En om haar passie voor het spreken over en het creëren van inhoud rond ethiek bij kunstmatige intelligentie.

 

 

Keynote “To Beat or not to Be, that is the challenge!”

door ir. Bruno Fabre MCA MCH

Ondernemen is vandaag meer dan alleen verstand hebben van business en cliënten. Met steeds meer mogelijkheden in data-analyse en predictive modellen is ondernemen voortaan sturen door voorop te lopen en je eigen prestaties te verslaan. Of: het is accepteren dat je sneller dan verwacht ingehaald gaat worden door de inzichten die anderen hebben in jouw markt. To Beat or not to Be, that’s the challenge! Ben je op zoek naar het hoe, de inzichten, geheimen, visie en nog meer? Boek snel je plek op de eerste rang van je nieuwe onderneming. Nu het nog kan …

Bruno Fabre is de expert op het technologische en post-technologische tijdsperk. Hij studeerde af in Kunstmatige Intelligentie bij een van de meest prestigieuze universiteiten van Parijs. Hij is een visionair en Mass Change Agent, die zich als doel heeft gesteld de grote massa te helpen begrijpen, wat de technologie ons te bieden heeft en welke weg het opent voor de mensheid. Hij loopt vijf tot tien jaar voor op ontwikkelingen en brengt daardoor een boeiend verhaal. Nuttig voor de vaststelling van de koers van menig onderneming.

 

Keynote “Data onder controle in Amsterdam”

door Ahmed Amhaini, Concernmanager Financiën/Concernmanager Inkoop (a.i.) van gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam digitaliseerde én verbeterde onlangs het jaarlijkse begrotingsproces succesvol met LIAS Software. En dat binnen slechts zes maanden. Een flinke prestatie als je bedenkt dat Amsterdam het grootste gemeentelijke huishoudboek van Nederland heeft, met een jaarlijkse begroting van 5,7 miljard en 14.000 betrokken ambtenaren. “Het begrotingsproces is geen black box meer, de hele organisatie heeft direct inzicht.” Ahmed vertelt er alles over! 

Ahmed Amhaini is gespecialiseerd in financiën en verandermanagement.Hij heeft zijn sporen verdiend in zowel de profit als non-profit sector (gemeente en rijk). Vooral in de meer complexe politiek bestuurlijke omgevingen heeft Ahmed successen weten te boeken. Van nature is hij een ondernemer en houdt ervan om te bouwen en te vernieuwen. Ahmed raakt enthousiast als hij met professionals praat die echt gedreven en goed zijn in hun werk én beslissingen durven nemen. “If you want it, work for it! It’s that simple”.

 

 

 

Presentatie “Data & AI in een paar concrete toepassingen”

door Richard Verburg, Microsoft Practice Lead bij Inergy

Richard neemt je in een razend tempo mee in een aantal aansprekende klantverhalen. Verhalen van bedrijven die met mooie AI cases aantoonbaar waarde hebben kunnen halen uit data.

Richard is een data-fan met een passie om waarde toe te voegen en te automatiseren. Hij is technisch onderlegd en in staat om de business snel eigen te maken. Hij wil zo veel mogelijk automatiseren en versimpelen zodat er meer tijd is om echt waarde toe te voegen. Gebruikmakend van de juiste technieken. Alleen data gedreven organisaties gaan het redden.

Breakout sessies

 

Breakout sessie “Practical Performance Measurement”

door Frank Habers, Consultant bij Inergy en één van de oprichters van Inergy in 1999

Het meten van de prestaties van een organisatie gaat vaak gepaard met veel lastige issues. Er zijn te veel KPI’s en te veel rapporten. Er is discussie over definities, onduidelijkheid hoe het sturen op een KPI bijdraagt aan het bedrijfsresultaat. Rapporten sluiten niet op elkaar aan. En er is weerstand om prestaties te meten.
De methode “Practical Performance Measurement” helpt organisaties deze issues op te lossen. Het is een methode waarmee op een structurele manier de juiste KPI’s worden gedefinieerd. Frank zal tijdens deze breakout een toelichting geven op deze methode.

Frank is co-founder van Inergy. Hij weet techniek en business feilloos te combineren. Een project is voor Frank pas geslaagd als de techniek staat als een huis en er aantoonbaar waarde uit de data is gehaald.

 

Breakout sessie “Informatiegestuurd werken”

door Peter Frans Oosterbaan, adviseur informatievoorziening bij Van Dam & Oosterbaan en docent data-analyse en Christian Verhagen, senior consultant data & analytics Van Dam & Oosterbaan

Wil jij weten in hoeverre jouw organisatie in staat is
om waarde te halen uit data en gebruik te maken van voorspellende modellen? Peter Frans Oosterbaan en Christian Verhagen hebben samen met een van hun klanten een model ontwikkeld dat gebruikt kan worden om de realisatie te meten en te sturen. Ze vertellen je alles over de quickscan waarmee je in een paar minuten ziet waar jouw bedrijf staat.

De quickscan bestaat uit dertig stellingen verdeeld over vijf thema’s waarop gestuurd moet worden om meer waarde te halen uit data: Strategie & Besturing, Structuur & Processen, Mensen & Gedrag, Data Management & Analytics, en Informatievoorziening & Technologie.

 

Breakout sessie “360 graden klantbeeld bij Heineken”

door Danielle van Huizen, Business Intelligence en dataconsulent binnen het Heineken Digital & Innovation-team en Michel Steenhuis, Business Consultant bij Inergy

In deze sessie zullen Daniëlle en Michel de manier van werken delen en de Data & Analytics Solution demonstreren die de Retail-strategie van Heineken voeden in: Excellent Outlet Execution, Grow Revenue en Win-win with customers. Deze bouwstenen bieden een 360°-beeld van de klant. Ze laten je zien hoe interne volume- en financiële gegevens en externe (Nielsen) marktgegevens worden gecombineerd om één klantbeeld te creëren.

Daniëlle heeft 8 jaar ervaring in BI. Zij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van de Heineken BI-omgeving. Ze is erop gericht om het maximale uit gegevens te halen door bedrijfsgestuurde data-oplossingen aan te bieden. Daniëlle heeft gewerkt voor KPN, T-mobile, Consumentenbond en Stedin.

 

Live Lab “Bouw een Power BI Dashboard”

door Jeroen Meijaard, Richard Verburg, Floris Lemkes en Michiel de Boer van Inergy

In anderhalf uur een interactief dashboard maken? Samen gaan we in dit Live Lab aan de slag om data inzichtelijk te maken. We werken met verschillende visuals, leggen relaties en gebruiken bookmarks om snel tot inzichten te komen. Om deel te nemen heb je een laptop nodig waar PowerBI Desktop op geïnstalleerd is of waar je rechten hebt om Power BI Desktop te installeren.

Dit Live Lab zal beide breakout sessie rondes beslaan.

Richard is een enthousiaste data-fan met uitgebreide kennis en ervaring met verschillende rapportagetools. Michel en Jeroen zijn specialisten in het bouwen van dashboards met Power BI. Floris is een Young Professional bij Inergy en heeft ervaring met Power BI.

Wil je je (kosteloos) aanmelden voor dit event?

Schrijf je hieronder in


Hoe hebt u van ons event gehoord?