LIAS Klantendag 2022

Met veel plezier nodigen we je uit voor de LIAS Klantendag op dinsdag 11 januari 2022. Eindelijk kunnen we elkaar weer ontmoeten! En dat doen we op een prachtige locatie: Mediaplaza, in Utrecht.

klantendag

Het programma

Vanaf 09.00 uurOntvangst
09.30 uuropening door dagvoorzitter
09.45 uurKeynote LIAS InControl door
Martijn Legtenberg
10.00 uurKeynote gemeente Zwolle door
Gerdien van der Zanden
10.30 -11.00 uurkoffie en ontmoeten
11.00 – 11.45 uurworkshopronde 1
11.45 – 12.30 uurworkshopronde 2
12.30 – 13.45 uurlunch
13.45 – 14.30 uurworkshopronde 3
14.30 – 15.15 uurworkshopronde 4
15.15 – 15.45 uureen versnapering en ontmoeten
15.45 – 16.30uurkeynote Chris van ’t Hof
16.30 uurplenaire afsluiting
16.30 uurborrel

De locatie

Mediaplaza in de Jaarbeurs in Utrecht.
Media Plaza is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa. Media Plaza is opgebouwd uit 20 foyers en sessiezalen. Miljoenen ledlampjes, innovatieve toepassingen en ultramoderne faciliteiten op het gebied van beeldprojectie, geluidseffecten en inrichting geven elke ruimte een uniek karakter. De Jaarbeurs is perfect bereikbaar met de trein. Het Centraal Station ligt direct naast de Jaarbeurs. Wil je toch met de auto komen dan kan je hier kijken naar de parkeermogelijkheden.

Presentaties

Rene van VeenDagvoorzitter

Rene van Veen, CCO bij Inergy

Rene neemt je mee in de laatste stand van zaken omtrent het LIAS Dataplatform.

Martijn Legtenberg

Keynote ‘LIAS InControl’

door Martijn Legtenberg, CTO bij Inergy

Martijn is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de producten bij Inergy. Als architect en ervaren manager heeft hij jaren aan SaaS-producten op het Microsoft-platform gewerkt. In deze sessie licht hij de roadmaps voor LIAS Enterprise, Webpublicaties en InControl toe. Per product gaat Martijn in op de korte termijn plannen en de lange termijn investment areas.

Keynote ‘Cyberellende was nog nooit zo leuk’

door Chris van ’t Hof, internetsocioloog, schrijver en presentator

Chris neemt je mee in de wereld van cybersecurity. Dit blijk een hele open wereld te zijn met hackers die juist helpen ellende te voorkomen en organisaties die steeds meer open staan voor deze ethische- of helpende hackers en bereid zijn hun kwetsbaarheden te delen. Het kan immers iedereen overkomen.

Chris maakt ingewikkelde zaken in wetenschap en technologie toegankelijk voor iedereen. Hij is spreker en dagvoorzitter, geeft crisismanagement trainingen. Daarnaast is hijmedeoprichter van DIVD, het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure, om helpende hackers te steunen. Hij schreef meer dan honderd artikelen, waaronder een reeks over hackers in De Correspondent.

Gerdien van der Zanden

Keynote ‘Gemeente Zwolle’

door Gerdien van der Zanden, adviseur concern financiën bij de gemeente Zwolle

Gerdien is ruim twaalf jaar werkzaam voor verschillende decentrale overheden. Zo is zij begonnen bij de provincie Overijssel, waar zij alle onderdelen van de beleidscyclus volledig heeft gedigitaliseerd met behulp van LIAS Enterprise. Het was bij de provincie Overijssel waar de wens ontstond voor digitale aanlevering richting toezichthouders. Sinds enkele jaren is Gerdien werkzaam voor de gemeente Zwolle, waar zij onder andere coördinator van de beleidscyclus is en zich bezighoudt met diverse concerncontrol dossiers. Zij was namens de gemeente Zwolle aanjager van de samenwerking met PwC en Inergy die geleid heeft tot de eerste digitale accountantscontrole bij digitale jaarstukken.

Workshops

Workshop LIAS Publisher: begroting 2023 in 45 minuten

door Roald Klomp, Product Owner bij Inergy

Roald geeft een update over Publisher. Eén van de eerste SaaS-oplossingen binnen het InControl platform die de kloof tussen applicatie en publicatie doet vervagen. Tijdens een interactieve sessie neemt Roald jullie mee in het opzetten van de begroting 2023 van scratch. Stap voor stap van een blanco vel naar een gehele ingerichte publicatie.

Leonard Boot

Workshop: demo LIAS Finance

door Leonard Boot, Product Owner bij Inergy

Leonard legt uit hoe je als gemeente grip kan krijgen op je financiën door gebruik te maken van LIAS Finance.

Robbert-Jan de Beer

Workshop: hoe gebruik je Perfomance Management?

door Robbert-Jan de Beer, LIAS Consultant bij Inergy

Met LIAS Performance Management vertaal je de strategie van jouw organisatie eenvoudig naar doelen, prestaties, indicatoren en activiteiten. Zo zie je in één oogopslag hoe jouw organisatie, programma of afdeling ervoor staat. Robbert-Jan laat zien hoe je met LIAS Performance Management tijdig bijstuurt aan de hand van actuele resultaten.

Workshop: de overstapservice van LIAS Webpublicaties naar LIAS Publisher

door Seppe Thewissen, LIAS Consultant bij Inergy

Hoe kom je van een LIAS webpublicatie naar een online publicatie in LIAS Publisher? Bas legt je uit hoe onze overstapservice jouw organisatie helpt bij het eenvoudig opstellen van een online planning & control product.

Bart Leurs

Workshop: het nieuwe regeerakkoord en de effecten op de gemeentebegroting

door Bart Leurs, senior adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur

Bart Leurs is in diverse functies betrokken geweest bij bekostigings- en verdeelvraagstukken van gemeenten en provincies. Sinds 2015 is hij werkzaam als senior adviseur bij de staf van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Hij is betrokken geweest bij adviezen rondom verdeling Gemeentefonds, de normeringssystematiek en de bekostiging sociaal domein, waaronder jeugdzorg en de Participatiewet. Tot slot was hij mede-auteur van het fundamentele advies over de bestuurlijk-financiële verhoudingen: Rust, Reinheid, Regelmaat. In deze workshop gaat Bart Leurs, toponderzoeker bij de ROB, in op het nieuwe regeeraccoord en de effecten op de gemeentebegroting.

.

Andries Kok

Workshop: actuele dossiers betreffende het gemeentefonds

door Andries Kok, Teamleider Gemeentefinanciën bij de VNG

Bij de VNG werken circa 15 specialisten op het terrein van de gemeentefinanciën en de gemeentebelastingen. Andries Kok geeft sinds 2018 leiding aan het team, maar werkt al sinds 2009 bij de VNG. In eerdere functies hield zij zich onder meer bezig met financiële vraagstukken op het terrein van de bijstand, wonen, klimaat en het sociaal domein. Zo was hij nauw betrokken bij de gesprekken met het kabinet om de tekorten Jeugd op te lossen. In de afgelopen jaren werkte hij ook nog bij diverse gemeenten. Andries gaat in deze workshop in op de actuele dossiers betreffende het gemeentefonds. Denk hierbij aan het nieuwe verdeelstelsel, accressen, de nieuwe normeringsmethodiek en compensatie in de jeugdzorg.

Workshop over Horizontaal Toezicht

door Wil Peters en Dennis Verhaert van DUROI

Binnenkort meer