LIAS Klantendag 14 mei 2019

Met veel plezier nodigen we je uit voor de LIAS Klantendag 2019. We stellen je graag in de gelegenheid om jouw kennis te verdiepen én in contact te komen met anderen.

Schrijf nu in

Het programma

 9.30 uur: Welkom door Danny Bosman
10.00 uur: Roadmap door Arnoud Roo
10.15 uur: Omnia demo door Leonard Boot
10.45 uur: Pauze               
11.15 uur: Klant aan het woord, Jorg Custers van gemeente Venlo vertelt over het begrotingsproces
11.45 uur: Breaking: LIAS Enterprise, release 1.59 “meerjarige investeringsplanning en activa” en “risicomanagement” door Twan Emonts-Schumer
12.15 Lunch
Workshops 13.15 uur: ronde 1 /14.00 uur: ronde 2 / 14.45 uur: ronde 3 / 15.30 uur: ronde 4

  • Spoorzoeken of doolhof? Visie en voorbeeld van online. Eenvoudige zoekmachine in portal – showcase monitor door Roald Klomp
  • Reporting en dashboarding met LIAS door Kees van den Brandt
  • De stemronde met Corien van der Bijl
  • Een ontwikkelaar aan het woord – onder de motorkap (hoe kom je van idee tot realisatie) door Jaap Willem van den Berg

16.00 uur : Slotwoord door Danny Bosman
16.15 uur Borrel

De locatie

Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49 in Utrecht

Paushuize is een van de oudste monumenten van Utrecht, met een zeer rijke historie. Een keur aan schitterende stijlkamers en prachtig gedecoreerde salons maken het pand tot een van de mooiste locaties van Nederland. Paushuize heeft zijn naam te danken aan Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, die het huis vanaf 1517 liet bouwen.

Paushuize ligt vlak achter het Domplein, het adres van de hoofdingang is Kromme Nieuwegracht 49, het adres van de zij-ingang is Pausdam 10. 

Je kan het beste met het openbaar vervoer naar deze locatie komen. Mocht je toch met de auto komen dan is Parkeergarage ‘Springweg’ gelegen op 400 meter van Paushuize, op het adres Strosteeg 84. Navigeer je met een routeplanner, voer dan “Mariaplaats” in, en volg vanaf daar de P-borden. 

Presentaties

 

Dagvoorzitter

door Danny Bosman, directeur bij Inergy

Danny is expert op public control en ziet grote kansen in digitalisering van complexe omgevingen. Danny: “Zeker als het gaat om multidisciplinaire onderwerpen waar management, directie en bestuur mee te maken krijgt. Vanuit invalshoeken als sturen op strategie, prestaties, financiën en risico’s is het nemen van goede beslissingen geen sinecure. Beslissingen die goed onderbouwd zijn en waarvan de effecten in de toekomst goed gevolgd kunnen worden.” Danny laat u zien hoe software voor corporate performance management veel meer is dan alleen doelen en cijferoverzichten. Het vormt voor vele klanten de ruggengraat bij het maken van integrale plannen en het bewaken, bijsturen en rapporteren daarvan. Zowel voor interne sturing als voor externe verslaglegging. Control is big data!

 

 

 

Roadmap

door Arnoud Roo,  solutions architect bij Inergy

In deze sessie worden de roadmaps voor LIAS Enterprise, Webpublicaties en Omnia toegelicht. Per product gaat Arnoud in op de korte termijn plannen en de lange termijn investment area’s.

 

Demo Omnia

door Leonard Boot, product owner bij Inergy

Leonard geeft een demo Omnia. Omnia is één totaal oplossing voor Planning en Control. Het nieuwe flexibele platform geschikt voor het gestructureerd vastleggen van iedere vorm van informatie met als doel het ondersteunen van de sturing van de organisatie. De nieuwe generatie LIAS die de kloof tussen applicatie en publicatie doet vervagen.

 

De stemronde

door Corien van der Bijl, consultant bij Inergy

Stem mee voor de, in jouw ogen, meest waardevolle toegevoegde functionaliteit van LIAS Enterprise.

 

Planning & Control cyclus – speurtocht of doolhof

door Roald Klomp, productmanager bij Inergy

Voor menig raadslid is het begin van de bestuursperiode een speurtocht naar de juiste informatie. Door de opzet en versnippering van de informatie geeft dat vaak het gevoel van het lopen door een doolhof. Hoe kunnen we zorg dragen om dit gevoel van een ondoordringbaar doolhof om te draaien naar een goed gedocumenteerde speurtocht.

 

Breaking: LIAS Enterprise, release 1.59 (“meerjarige investeringsplanning en activa” en “risicomanagement”) door Twan Emonts-Schumer

door Twan Emonts-Schumer, consultant bij Inergy

Inzicht krijgen en vooral houden in voorgenomen investeringen, kredietaanvragen, projecten en activa is een hele opgave. Tel daarbij op de vraag “Hoe houden wij grip op het totale proces?” en de uitdaging voor iedere organisatie is compleet. Informatie rondom het proces is vaak versnipperd, vastgelegd in verschillende Excel sheets. De verantwoordelijkheid ligt vaak bij verschillende mensen of afdelingen waardoor inzicht in het gehele proces en integrale verantwoordelijkheid niet mogelijk is. De module MIP/Activa doorbreekt dit en geeft inzicht en controle over het gehele proces van het investeringsplan naar kredietaanvraag, kredietuitputting tot aan het in gebruik nemen. Eenvoudig en compleet inzicht in de totale kapitaallasten en meer ondersteuning voor alle lagen binnen de organisatie. Op bestuursniveau inzicht in de voortgang en bestedingsruimte, voor het management is duidelijke sturing op de voortgang mogelijk en voor de vakafdelingen is het helder wat de stand van zaken is. Risicomanagement neemt een belangrijke plek in binnen de organisatie. Wat zijn onze belangrijkste risico’s, hoe ziet het totale risicolandschap eruit voor de organisatie en hoe kunnen we deze risico’s zo efficiënt mogelijk beheersen. De module Risicomanagement ondersteunt in het in kaart brengen van de risico’s en het inschatten van de gevolgen om zo een actueel risicolandschap te creëren. Beheersen van deze risico’s middels de verschillende beheersmaatregelen is een essentieel onderdeel van de module. Het geeft de organisatie grip en inzicht in de risico’s, gevolgen, kosten en beheersing.

 

 

Een ontwikkelaar aan het woord

door Jaap-Willem van den Berg, software engineer bij Inergy

Software ontwikkeling, het lijkt soms wel magie. Altijd al willen weten wat een ontwikkelaar nu eigenlijk doet en hoe deze van idee tot product komt? In deze sessie wordt een tipje van de sluier opgelicht. Jaap-Willem heeft als ontwikkelaar gewerkt aan onder andere LIAS Enterprise, webpublicaties en Omnia.

 

 

Reporting en dashboarding

door Kees van den Brandt, consultant bij Inergy

Kees vertelt je alles over reporting en dashboarding.

 

Gemeente Venlo en LIAS

door Jorg Custers, beleidsadviseur P&C bij de gemeente Venlo

Hoe gaat de gemeente Venlo om met het begrotingsproces? Jorg Custers vertelt hoe de gemeente een aantal jaren terug omging met het begrotingsproces – vóór LIAS – en hoe ze dat nu doet, mét LIAS. Ook spreekt hij over het implementatietraject van LIAS bij de gemeente Venlo.

 

Wil je je (kosteloos) aanmelden voor dit event?

Schrijf u hieronder in

Kom je de hele dag, alleen de morgen of alleen de middag?

Hoe heb je van ons event gehoord?