Webinar: Demo LIAS ISMS v 1.0

Op donderdag 20 mei 2021 van 11.00 tot 12.00 uur geeft Joost van Bree een demo van het LIAS ISMS versie 1.0. Na dit webinar ben je weer helemaal op de hoogte van de ins en outs van LIAS ISMS en wat die voor jou betekenen.

Meld je snel aan. Als aanmelden lastig is kan je ook gewoon een e-mail sturen naar events@inergy.nl of bellen naar 0348 – 45 76 66. Vraag dan naar Agnes Peijster of Danielle Pels.

Waar gaan we het over hebben?

Joost van Bree geeft op donderdag 20 mei 2021 van 11.00 tot 12.o0 uur een demo van het LIAS ISMS versie 1.0. Na de demo is er direct een spreekuur waar je alle vragen kan stellen die je hebt over het huidige en nieuwe ISMS.

Als je verhinderd bent op dit tijdstip, meld je dan gewoon aan. Na afloop sturen we je dan de opname van deze demo.

Maandag 15 maart 2021 hebben we aangekondigd dat Inergy en SafeHarbour de krachten zijn gaan bundelen en dat daarnaast ook het ISMS van SEP is toegevoegd aan ons portfolio.

 

Een grote stap voorwaarts

Wij zetten hierdoor een grote stap in het verder ontwikkelen van de beste ISMS- en GRC-oplossing voor de decentrale overheid. De sterke positie van IC Content, de kennis en ervaring van SafeHarbour, het gebruiksvriendelijke ISMS van SEP en de uiterst goede aansluiting op de ENSIA-tool zijn de voornaamste redenen voor Inergy om met twee partijen tegelijk in zee te gaan.

Wij laten je graag het LIAS-ISMS zien! Je wilt als CISO, FG of Controller sturen op het ‘in control’ zijn op het gebied van informatieveiligheid als privacy. Deze intuïtieve en gebruikersvriendelijke tool helpt je hierbij. Gebruikers van de tooling zijn enthousiast! Wil je zien hoe het LIAS-ISMS werkt? Tijdens dit webinar nemen we je aan de hand van een live demonstratie mee in de functionaliteiten van het LIAS-ISMS. Het LIAS-ISMS gaat je tijd schelen!

Wat is LIAS-ISMS?

 • Een turnkey oplossing waar je direct mee aan de slag kunt!
 • Eenvoudig, intuïtief en zéér gebruikersvriendelijk
 • Praktisch waar het kan en uitgebreid wanneer het nodig is.
 • Alle normenkaders, informatieclusters met bijbehorende controls en maatregelen zijn al vooringevuld!
 • Daar hoort de complete set auditwaardige documenten (minimaal 300 stuks) bij om je te ontzorgen en ondersteunen inclusief de zelfevaluatie BRP en Reisdocumenten.
 • Je kunt eenvoudig taken uitzetten met de nieuwe workflowfunctionaliteit, inclusief het uploaden van bewijslast.
 • Keuze voor geautomatiseerde PDCA-cyclus met voorgedefinieerde taken
 • Eenvoudige filterfuncties om rapportages en dwarsdoorsneden om een spiegel van jouw organisatie op te bouwen.
 • Inclusief ENSIA zodat je vanaf één punt via uw eigen ISMS de coördinatie kunt verzorgen.
 • Inclusief integratie van de functies rondom privacy

De volgende functionaliteiten rondom privacy zijn geïntegreerd in het LIAS-ISMS:

 • De vooringevulde normenkaders AVG-CIP, AVG-VNG, AVG-NOREA en IBD-Privacy.
 • Eenvoudig taken uitzetten met de nieuwe workflowfunctionaliteit, inclusief het uploaden van bewijslast bij de controls op privacy.
 • Integratie in het LIAS-ISMS van het register van verwerkers, verwerkingsactiviteiten en verwerkersovereenkomsten met signaalfunctie en mogelijkheid voor dashboard, dwarsdoorsneden en rapportages.
 • De DPIA-wizard-functie waarmee je zelf een DPIA kunt uitvoeren met vraag- en antwoord.

Voor wie is dit webinar interessant?

Dit webinar geeft jou als gebruiker (bijvoorbeeld CISO, FG of Controller0 van de ISMS-tool IC Content van SafeHarbour óf als gebruiker van het SEP ISMS inzicht in hoe we de ontwikkeling naar één ISMS- en GRC-oplossing gaan vormgeven.

Joost van Bree, Adviseur informatieveiligheid bij Inergy

Joost heeft negen jaar bij de gemeente gewerkt als beleidsmedewerker ICT en CISO. Vorige jaar maakte hij de overstap naar SafeHarbour als adviseur informatieveiligheid en accountmanager. Vanuit zijn praktijkkennis sluit hij aan om collega CISO’s te adviseren en te ondersteunen. Nu vanuit Inergy om de kennis te verbinden en klanten te ondersteunen met onze tooling, LIAS ISMS.