Webinar: E-learning informatiebeveiliging, privacy en integriteit

Op dinsdag 21 september 2021 van 11.00 tot 12.00 uur geeft Ingrid van Zeeland, directeur bij SEP een webinar waarin ze de leervorm e-learning informatiebeveiliging, privacy en integriteit uitlegt, waar gemeente- en overheidsspecifieke e-learning aan moet voldoen en hoe je als CISO, FG en/of Privacy officer aantoonbaar in control bent op het onderdeel iBewustzijn. Na dit webinar begrijp je waarom e—learning een waardevol instrument is voor jou en de organisatie om het iBewustzijn te verhogen, gebaseerd op de PDCA-cyclus.

Meld je snel aan. Als aanmelden lastig is kan je ook gewoon een e-mail sturen naar events@inergy.nl of bellen naar 0348 – 45 76 66. Vraag dan naar Agnes Peijster of Marloes Houtenbos.

Het verhogen van bewustzijn informatieveiligheid en privacy is een continue proces wat gestructureerd en cyclisch leren vraagt. Als CISO, FG en/of Privacy officer moet je aantoonbaar en transparant kunnen aantonen dat je organisatie veilig en informatiebewust handelt. De leervorm e-learning is daarbij een handig en waardevol instrument, mits het ook werkgerelateerd is en aansluit bij de ambtenaar. Tevens moet e-learning als leervorm aan een aantal voorwaarden voldoen om als leervorm te kunnen gebruiken. Onze partner SEP is dé e-learningspecialist voor de overheid en ontwikkelt al jaren e-learning met een beproefde didactisch model. Meer weten? In één uur tijd neemt Ingrid van Zeeland je mee in het webinar over e-learning informatiebeveiliging, privacy en integriteit. Je leert er altijd van!

In dit webinar gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • De voorwaarden waar e-learning aan moet voldoen om een goede leervorm te zijn
  • Hoe de kwaliteit van de e-learning is opgebouwd met een didactisch model (onderwijskundig verantwoord) zodat je leert!
  • Hoe je als CISO, FG en/of Privacy officer aantoonbaar en cyclisch conform de PDCA-cyclus in control kunt zijn en het iBewustzijn binnen de organisatie op een hoger plan krijgt met e-learning.
  • Welke gemeente- en overheidsspecifieke e-learningcursussen SEP allemaal biedt op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en integriteit voor huidige medewerkers én nieuwe medewerkers.
  • Hoe je als CISO, FG en/of Privacy officer kunt sturen op borging van informatiebeveiliging en privacy voor nieuwe medewerkers met een introductieprogramma, permanent leren en e-learning. Oók interessant voor HRM.
  • De relatie van informatiebeveiliging, privacy en integriteit met de andere gemeentespecifieke e-learningcursussen zoals de domeinen Burgerzaken, Belastingen en Sociaal domein.

SEP

Onze partner SEP is dé e-learningspecialist voor de (lokale) overheid en ondersteunt inmiddels ruim 200 gemeenten en andere overheidsorganisaties met het leren. Zij maken e-learning voor élke ambtenaar over actuele en terugkerende thema’s, van gemeente- en overheidsbreed tot domeinspecifiek en begeleiden in leertrajecten. Met de moderne leervorm e-learning geeft u medewerkers de mogelijkheid om waar ze maar willen, in eigen tempo en op een leuke interactieve manier hun kennis te vergroten en op peil te houden. Er wordt individueel getoetst, waardoor de voortgang te monitoren is, wat in het kader van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid ook een belangrijke maatregel is.

Didactisch Model

De e-learningcursussen van SEP zijn van hoogstaande kwaliteit en opgebouwd conform een beproefd didactisch model. Het didactisch model van de e-learning is gebaseerd op het principe dat herhaling de kracht van leren is en dat het leren op tijd en vanuit intrinsieke motivatie plaatsvindt. Dit betekent dat leren leuk moet zijn, speels en met humor. Ook moet het leren aansluiten bij de situatie van de medewerker. Ten slotte zijn feedback en reflectie belangrijke factoren voor de intrinsieke motivatie van medewerkers om te leren leren.

De e-learning van SEP wordt modulair ontwikkeld met modules van maximaal 20 tot 25 minuten (rekening houdend met de aandachtsspanne van de medewerker) volgens het didactisch model inclusief casus, interactieve lesstof en kennistoetsen.

Domeinen e-learning

Er wordt specifieke e-learning aangeboden voor verschillende domeinen binnen de (lokale) overheid, namelijk: Burgerzaken, Belastingen, Verkiezingen en het Sociaal domein. De domeinspecifieke cursussen ontwikkelen we in samenwerking met inhoudsdeskundigen en houden we actueel met de laatste wet- en regelgeving. Daarnaast voegen we ook regelmatig nieuwe cursussen toe. Zo blijven medewerkers bij in hun vakgebied.

Wie geeft het webinar?

Ingrid van Zeeland, Directeur en partner bij SEP

Ingrid is sinds bijna acht jaar directeur van SEP. Zij helpt samen met haar team en samenwerkingspartners overheidsinstanties met het permanent en cyclisch leren met moderne leervormen. Met plezier en enthousiasme ondersteunt SEP inmiddels bijna 200 gemeenten en gemeenschappelijke regelingen.