Een van onze klanten is een internationale vendor finance organisatie. Deze klant verleaset, simpel gezegd, alles wat een bedrijf nodig heeft om te kunnen functioneren, van headsets tot vorkheftrucks. Om de waardevolle informatie uit deze ongestructureerde data te vergaren heeft deze klant een team van Inergy ingeschakeld. Deze Inergy-specialisten hebben met behulp van een neuraal netwerk en de kracht van de Microsoft Azure cloud een oplossing op maat gemaakt.

Verschillende formaten

De internationale vendor finance organisatie koopt de bedrijfsmiddelen niet zelf in. De aanschaf is een transactie tussen de leverancier van het middel en de klant van deze internationale vendor finance organisatie. Vanwege het grote mondiale succes van deze organisatie kampen ze met zeer veel totaal verschillende factuurvormen. Wanneer een klant bijvoorbeeld een hijskraan nodig heeft, koopt hij deze bij een dealer in de buurt. Vervolgens stuurt hij de factuur naar de organisatie, waarna die opereert als leasepartij. “Onze klant krijgt dus facturen in allerlei verschillende formaten, talen en designs”, vertelt Thijs van Ulden, Data Engineer bij Inergy. “Om hier eenduidige waardevolle inzichten uit te krijgen, móet je wel aan de slag met technologie welke om kan gaan met data zonder vaste structuur.”

Overzicht van aantal hijskranen en prijzen

Op locatie bij de klant werkten Thijs en collega Fabienne Verwey, Data Scientist, aan een oplossing. “We hebben een neuraal netwerk met classificering gebouwd dat identificatienummers van bedrijfsmiddelen herkent op ingescande facturen”, legt Thijs uit. Bijvoorbeeld “A1466”, dat is in de juiste context een laptop van Apple. Het netwerk herkent de identificering in de juiste context. Met deze informatie kan een koppeling worden gemaakt naar de overige systemen waardoor de informatie van de factuur een verrijking vormt op het grotere plaatje.

Neuraal netwerk ‘to the rescue’

De oplossing kan goed schalen door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur. Thijs: “We werkten daar op Microsoft Azure. Inergy beheert dat cloudplatform voor deze en andere klanten, dus we kennen ieder hoekje.” Het zelfgebouwde neuraal netwerk toonde tevens direct zijn waarde, als aanvulling op simpele tekstherkenning. “De OCR digitaliseerde productcodes vaak niet goed genoeg. Logisch want de brondata is een foto van een papieren factuur met soms zelfs handmatige aantekeningen, post-it’s en allerhande stempels. De oude oplossing vergistte zich regelmatig. Het maakte bijvoorbeeld van een B, een 8. Ons neuraal netwerk corrigeerde dat, waardoor we uit alle facturen acht keer zoveel data haalden en uiteindelijk de database dus met meer en betere informatie kunnen vullen.”

Peter Boumans

Bij Inergy hebben we jarenlange ervaring opgedaan in cloudoplossingen, business intelligence, analytics en data warehousing. Maar minstens zo belangrijk is onze focus op vooruitgang: jouw succes. Op zoek naar een betrouwbare partner? Maak kennis met Inergy als betrouwbare partner die je helpt om meerwaarde te halen uit data. Neem hieronder vrijblijvend contact op!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Peter Boumans via peter.boumans@inergy.nl