Snel naar content
LIAS Audits

DigiD-dit! Hoe je jouw organisatie audit-proof maakt

09 May 2023 10:00

Wil je jouw organisatie optimaliseren en zorgen voor efficiëntie en effectiviteit tijdens de DigiD audit? Bekijk dan nu dit webinar met onze experts Daan Koot en Jorick Dooremolen en zorg dat jouw organisatie klaar is voor de vernieuwde DigiD audit!

Tijdens dit webinar leer je hoe je jouw organisatie voorbereidt op een DigiD audit, die niet alleen gaat over de opzet en bestaan van de beheersmaatregelen, maar ook over de werking van specifieke onderdelen zoals:

  • U/TV.01 – Proces van Instroom
  • Doorstroom
  • Uitstroom en Controle op autorisaties
  • U/WA.02 – Incidentenanalyse en opvolging
  • C.07 – Controle op logging
  • C.08 – Wijzigingsbeheer
  • C.09 – Patch management.

Onze IT-auditor en ervaren spreker Daan en zijn collega Jorick delen hun kennis en ervaring en geven tips en trucs om jouw organisatie audit-proof te maken, zodat je klaar bent voor de nieuwe uitdagingen van de DigiD audit.

Dit webinar is interessant voor een CISO, ENSIA-coördinator en beheerders van DigiD-applicaties.

De hosts

Ir. drs. Daan Koot
Ir. drs. Daan Koot

Lead Information Systems Auditor | RI RE

Daan Koot is Informaticus met bijna 40 jaar ervaring, Informatiebeveiliger met meer dan tien jaar ervaring en IT-Auditor met ruim zes jaar ervaring. Als LSS Black Belt benadert hij ook informatiebeveiliging als een continu verbeterproces, waarbij een IT-audit een essentiële stap is in dat proces. Zijn doel tijdens een audit is daarom ook het stimuleren van de continue verbetering van informatiebeveiliging bij zijn klanten in de lokale overheid en de zorg.

Jorick van Dooremolen
Jorick van Dooremolen

IT Auditor bij Inergy

Jorick van Dooremolen is IT-auditor. Hij is van mening dat informatiebeveiliging niet technisch óf organisatorisch is. Het grensgebied tussen deze twee werelden is een plek waarin Jorick zich thuis voelt. Met enkele jaren ervaring op het gebied van ENSIA-audits, DigiD-audits en VIPP-audits geeft Jorick organisaties op pragmatische wijze inzicht in de verbeterkansen en effectiviteit van de beheersprocessen. 

Meer webinars

Alle webinars

Demo LIAS MIP Activa

Demo LIAS MIP Activa

Wil je zien wat de vernieuwde module MIP Activa te bieden heeft? Schrijf je dan in voor dit webinar met...

Lees verder

Zomer webinar: Hoe bouw je een rapport?

Zomer webinar: Hoe bouw je een rapport?

In dit webinar gaat Robbert Geerdinck in op het bouwen van een rapport in LIAS InControl. Aanvankelijk kan het bouwen...

Lees verder

Demo LIAS ISMS

Demo LIAS ISMS

Tijdens dit webinar op 21 december geeft onze expert Jeroen Koster jou als gebruiker van het LIAS ISMS inzicht in...

Lees verder