Sinds versie 10 van MSTR is “visual insight” flink uitgebreid en ondersteunt de standaard bekende grafieken out of the box. Deze zijn inmiddels ook goed in te stellen naar wens qua kleuren, grootte, labels etc. Maar daar blijft het niet bij. Er is nog veel meer! Inmiddels is er ook verbeterde ondersteuning voor D3 visualisaties in VI dashboards. D3 is een open source javascript visualisatie bibliotheek geoptimaliseerd voor het weergeven van data in grote multidisciplinaire datasets. En daarin heb je dus de mogelijkheid om je eigen visualisatie te ontwikkelen. Je kan ook visualisaties van anderen gebruiken uit de D3community.

Microstrategy zet hierbij zijn beste beentje voor en heeft inmiddels een visualisatie gallery ontwikkeld, die je kan gebruiken met leuke voorbeelden van gave ‘minder standaard’ grafieken. Zoals bijv. een Sankey diagram, waterfall chart, timeline of een organizational chart. In de Visual Insight omgeving heb je de “Import Visualization” knop om een custom visualisatie te importeren.

Vervolgens kun je de data koppelen en properties instellen, zoals je dat voor ieder standaard grafiekje kan doen. Gaaf spul als je t mij vraagt!! Ik ga er vaak mee werken.

microstrategy.png