Vergroot de afleverkans van uw zending en voorkom een dichte deur

Hoe groot is de kans dat een 24-jarige student om 15.30 uur thuis is? De Hitratio Solution voor logistiek berekent de kans dat iemand thuis is om een zending te ontvangen. Dat stelt jou in staat om binnen een postcodegebied of wijk jouw bezorgers beter te informeren en afleverafspraken aan te scherpen.

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Wat onze Hitratio Solution voor logistiek jou oplevert

  • Adviesroute van bezorgers optimaliseren
  • Afleverafspraken nauwkeuriger formuleren

Wat jij van ons kan verwachten

01. Adviesroute van bezorgers optimaliseren

De Hitratio Solution voor logistiek meet een statistische berekening van de kans dat iemand thuis is om een pakket in ontvangst te nemen. Alle belangrijke variabelen worden daarin meegenomen, zoals het moment van de dag, sociografische gegevens van de postcoderegio en de nabijheid van concurrerende logistieke dienstverleners. Wanneer de kans groot is dat slechts weinig mensen binnen een postcodegebied of wijk gedurende bepaalde uren van de dag thuis zijn, kan je de adviesroute van jouw bezorgers hierop afstemmen. Zo verhoog je de efficiëntie van de bezorging en de tevredenheid van jouw klanten.

02. Afleverafspraken nauwkeuriger formuleren

Een zending meerdere malen tevergeefs aanbieden aan een ontvanger is zonde van je tijd. En dus van je geld. Als je weet dat mensen in een bepaalde regio overdag niet vaak thuis zijn, kan je afleverafspraken voor die regio aanscherpen. Is de eerste afleverpoging mislukt? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de zending direct door te sturen naar een ophaalpunt.

Richard van Seeters

Contact

De afleverkans van jouw zendingen verhogen? We komen graag langs voor een kennismaking!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Richard van Seeters via richard.van.seeters@inergy.nl

    Bekijk al onze oplossingen voor logistiek