MIP Activa: altijd inzicht in je investeringen, kredieten en activa

Met MIP Activa plan je de komende investeringen. Op basis hiervan krijg je realtime inzicht in alle lopende investeringen, kredieten en activa voor de komende jaren binnen jouw gemeente. Zie direct wat de impact is van nieuwe investeringen, wijzigingen in budgetten of het aantrekken van externe investeerders op de kapitaallasten van jouw gemeente. En stuur bij waar dat nodig is om rente- en afschrijvingslasten binnen de gestelde kaders te houden.

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Wat MIP Activa jou oplevert

  • Inzicht in de begroting en kapitaallasten
  • Sturen op processen en voortgang
  • Duidelijkheid over investeringen van derden

Wat jij van ons kan verwachten

  1. Inzicht in begroting en kapitaallasten

Breng in één oplossing al jouw uitgaven in beeld en krijg inzicht in je kapitaallasten. Vanaf het moment dat je een investering (met de bijbehorende kredieten) plant, tot het moment dat de investering geactiveerd wordt. Met MIP Activa weet je precies wat de rente- en afschrijvingslasten zijn voor ieder specifiek project. Voeg actuele data van jouw boekhoudpakket samen met jouw begroting en krijg grip op de werkelijke kapitaallasten van ieder project.

  1. Sturen op voortgang en processen

Neem afscheid van aannames en krijg écht inzicht in de middelen die u nodig hebt om nieuwe investeringen te doen. Krijg met het intuïtieve dashboard van MIP Activa in een oogopslag te zien welke projecten en processen er lopen en waar je bij moet sturen. Vergelijk diverse scenario’s om exact te zien welke gevolgen bepaalde keuzes hebben op de (financiële) mogelijkheden van jouw gemeente.

  1. Duidelijkheid over investeringen van derden

MIP Activa biedt je ook de mogelijkheid om rekening te houden met investeringen van derden, zoals het Rijk, de provincie of zakelijke investeerders. Zo kan jij per investering de bijdragen van derden administreren en daarbij rekening houden met de impact op jouw kapitaallasten. En functionele dashboards en rapportages tonen je direct wat de impact is van investeringen van derden op jouw rente en afschrijvingen.

 

Danny Bosman

Directeur

Wil je meer inzicht in jouw investeringen, kredieten en activa?

We komen graag langs voor een kennismaking!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Danny Bosman via danny.bosman@inergy.nl

Bekijk al onze oplossingen voor de lokale overheid