Snel naar content

Het verhaal van

Klaas Bakker

IT is fantastisch én veilig mits op de juiste manier gebruikt, daar ben ik van overtuigd. Je merkt dat IT en informatiebeveiliging nog vaak wordt gezien als een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Mensen geven aan dat ze niets te verbergen hebben of ‘ik ben toch helemaal niet interessant voor een hacker?’. IT wordt steeds meer gezien als een dienst: het moet het doen en meer wil ik er niet van weten.

Klaas Bakker – CISO (Informatiebeveiliger) en IT Business Consultant

“Vanuit mijn intrinsieke motivatie is het mijn passie om mensen die daar wat verder vanaf staan mee te nemen in de wereld van IT en informatiebeveiliging. Het mag duidelijk zijn dat informatiebeveiliging niet alleen een IT-feestje is, maar juist een organisatiebreed vraagstuk.

Een organisatie advies geven over hoe je IT en informatiebeveiliging organisatorisch opzet en inricht is mijn kracht. Ik voel me dan ook uitermate op mijn plek tussen management/directie, de IT en de medewerkers. De verbindende factor zijn tussen deze drie groepen is van groot belang. Hoe creëer je bewustzijn en gedragsverandering bij mensen op zowel werk als privé? Als je privé je gedrag verandert, neem je dat gedrag mee naar het werk. Immers stopt informatiebeveiliging niet om 17:00 uur.

Door mijn ruime ervaring in overheidsland én in de commerciële wereld kan ik het beste hiervan combineren. Bij Inergy krijg ik de ruimte om vele organisaties te helpen bij deze onderwerpen. Zowel vanuit een softwareoplossing die je helpt bij de inrichting van je informatiebeveiliging, als vanuit mijn rol als interimmanager in het gehele IT en informatiebeveiligingsdomein.

Inergy geeft me veel vrijheid om mijn werk zo in te richten zoals ik denk dat het beste is voor Inergy én de klant. Inergy is een bedrijf dat hard groeit en waar we altijd mensen in dit kennisgebied kunnen gebruiken, dus kom erbij!”

“Het mag duidelijk zijn dat informatiebeveiliging niet alleen een IT-feestje is, maar juist een organisatiebreed vraagstuk”

Klaas bakker – CISO en IT Business Consultant