Certificeringen en keurmerken

  • Informatiebeveiliging staat hoog in ons vaandel
  • Certificering is een eis van klanten
  • Certificering zorgt voor continue verbetering

ISO 27001 en ISAE 3402

Informatiebeveiliging staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn bijvoorbeeld ISO27001 en ISAE3402 gecertificeerd. Deze certificaten zijn wereldwijd erkend en willen zeggen dat een bedrijf zijn informatiebeveiliging op orde heeft. Inmiddels zijn we al zeven jaar gecertificeerd voor ISO27001 en ISAE3402.

1. Informatiebeveiliging

ISO 27001

Inergy is gecertificeerd voor de ISO27001 norm. Dit certificaat is wereldwijd erkend en wil zeggen dat een bedrijf zijn informatiebeveiliging op orde heeft. Inmiddels zijn we al zes jaar gecertificeerd. Toen we het ISO27001 certificaat nog niet hadden, vonden wij van onszelf dat we veilig werkten. Maar we hadden natuurlijk geen maatstaaf om dat ook aan te tonen. Met het ISO27001 certificaat hebben we dat wel.

Veel bedrijven beseffen de toegevoegde waarde van ISO27001 niet, maar met het certificaat leg je jezelf als bedrijf een serieuze maatstaf op. Ieder jaar laten wij ons beoordelen door een externe auditor. Vijf dagen lang loopt er een auditor rond bij ons op kantoor die beoordeelt of Inergy voldoet aan de eisen voor informatiebeveiliging.

ISAE 3402

Naast dat we in bezit zijn van het ISO27001 certificaat, voldoen we ook aan de ISAE 3402 norm. ISAE staat voor International Standard for Assurance Engagements. Het is een auditstandaard voor rapportage over beheersing van processen die zijn uitbesteed. Een externe auditor controleert dat rapport op opzet, bestaan en werking. In de ISAE3402 rapportage nemen we aspecten op voor informatiebeveiliging (Beschikbaarheid, Integriteit, Vertrouwelijkheid van Informatie).

Voor bedrijven
Data Analytics

Bekijk hier al onze data-analyse oplossingen voor bedrijven

Voor overheden
LIAS Planning & Control

Efficiënt en digitaal samenwerken voor lokale overheden

Over Inergy
Leer Inergy kennen

Lees alles over de geschiedenis, de expertise en de missie van Inergy

2. Eis van klanten

Uiteraard willen we als bedrijf onze informatiebeveiliging helemaal op orde hebben. Maar ook veel van onze klanten stellen het als eis dat we in het bezit zijn van het ISO27001 certificaat. Sommige bedrijven verlangen daarnaast ook een ISAE3402 rapportage. Op deze manier waarborgen we de kostbare gegevens van onze klanten en verzekeren we ons er van dat we secuur omgaan met data en privacy.

3. Continue verbetering

Het idee achter de certificaten ISO 27001 en ISAE 3402 is dat we ons veiligheidsniveau continu verbeteren. Ieder jaar scherpen we onze beveiliging aan. Stilstaan is geen optie: dan verliezen we als bedrijf het spel tegen cybercriminelen. We willen er 100% op kunnen vertrouwen dat onze data én de data van onze klanten veilig zijn.

Deze certificaten hebben wij in huis:

Azure Fundamentals
Azure Administator
Power BI (DA-100)
Microstrategy Platform Administrator
SnowPro Core
SnowPro Architect
LeanSixSigma GreenBelt
LeanSixSigma YellowBelt
Certified Scrum master
Certified Product Owner