Onlangs schreven we in een blog dat er bij Inergy hard wordt gewerkt aan een nieuw platform: LIAS InControl. In deze blog vertellen onze klanten Tytsjerksteradiel en Gemeente- en waterschapsbelastingen (GBLT) over hun ervaringen als deelnemer aan de pilot van LIAS Publisher, een module van LIAS InControl.

“Wij zijn nu anderhalf jaar klant van LIAS”, begint Roelof Krist, Business Controller bij GBLT. “Soms lopen we tegen dingen in de applicatie aan waarvan we denken dat het in de toekomst beter kan. Toen Inergy ons benaderde voor de pilot, zagen we dat direct als een mooie kans om aan de voet te staan van een nieuw product.”

Ook bij Tytsjerksteradiel waren ze gelijk enthousiast. “Dit product is precies waar wij naar zochten. We hebben een kritische raad die het leuk vindt om actief mee te denken”, vertelt Klaas Hofstra, financieel adviseur bij gemeente Tytsjerksteradiel. “Stapje voor stapje groeien we mee met het product. Het is prettig om vanaf het begin meegenomen te worden in de ontwikkeling ervan. Dat hadden we destijds ook als pilot klant van LIAS Enterprise.”

Driewekelijks contact
GBLT is een gemeenschappelijk belastingkantoor dat momenteel belastingen int voor vijf waterschappen en zes gemeenten. Tytsjerksteradiel is een Friese gemeente die nauw samenwerkt met Achtkarspelen. De twee gemeenten kan je als één organisatie beschouwen.

Iedere drie weken is er een – online – vergadering. “Het contact via Teams bevalt mij buitengewoon goed. Ik ben altijd vrolijk na een overleg”, zegt Klaas lachend. “Het werkt heel effectief. Ik vind het bijna verbazingwekkend hoe goed er naar ons geluisterd wordt, maar dat is natuurlijk alleen maar fijn. We hebben de luxe om continu feedback te geven die de product owners meenemen.”

“De sprints van drie weken werken inderdaad erg prettig”, vervolgt Roelof. “De reacties op feedback zijn heel adequaat. Als wij iets aankaarten, spelen de product owners daar gelijk op in. Ook buiten de vaste contactmomenten zijn ze altijd bereid vragen te beantwoorden.”

Eindresultaat
Beide heren kijken uit naar het eindresultaat en zien er veel grote voordelen van in. “Met LIAS Publisher kunnen we de hele webpagina live inrichten. Op die manier is het veel levendiger”, aldus Roelof. “Bovendien maakt het ons ook minder afhankelijk van Inergy omdat we het grootste deel zelf kunnen inrichten. Dat maakt het erg gebruiksvriendelijk.”

Klaas gaat verder: “Er is straks een standaardtool die prachtig maatwerk mogelijk maakt voor ons als klant. Als ik de snelheid zie waarmee het zich nu ontwikkelt, denk ik dat er in september of oktober een publicatie van de eerste begroting is. Als dit lukt, neem ik echt mijn petje af voor Inergy.”

Het is de bedoeling dat de deelnemers van de pilot de begroting van 2021 kunnen publiceren met LIAS InControl. Tijdens de LIAS Klantendag in het najaar van 2020 worden de resultaten van de pilot en het product gepresenteerd.

 

Wil jij ook naar de LIAS Klantendag? Meld je dan hier aan!

Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws van Inergy? Schrijf je in voor onze Data & Analtycis en/of LIAS nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update.

Geschreven door Inergy op