Het verhaal van

Paul Bijvoet

“Je wil de klant graag dichtbij houden, in de ogen kijken en de sfeer proeven”

“Afgelopen februari is het bedrijf waar ik tot dan toe werkte, SafeHarbour, overgenomen door Inergy. Een jaar daarvoor was ik er gestart als Accountmanager. De eerste lockdown was toen net een feit en dat maakte mijn rol behoorlijk lastig. Je wil de klant graag dichtbij houden, in de ogen kijken en de sfeer proeven. Hoewel het voor iedereen even schakelen was, hebben we ook in die tijd een mooie basis van nieuwe klanten weten te realiseren. Ik was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuwe markt, de zorgsector. Deze stond helemaal op zijn kop, maar ondanks de bizarre tijd hebben we ook in deze sector veel nieuwe klanten erbij gekregen. We voorzorgen nu een flinke portie audits bij hen op het gebied van Informatiebeveiliging & Privacy.

Bij Inergy is de visie wat verlegd en nu ben ik verantwoordelijk voor een ander portfolio, het gemeentelandschap. Een heel ander soort type klant, maar dat maakt het voor mij juist interessant. Andere mensen, rustiger vaarwater en vooral een langere adem.

Voordat ik aan deze baan begon, ben ik vijftien jaar zelfstandig ondernemer geweest in de duurzame energiesector als importeur en early adapter. Iets anders, maar ook mensenwerk en eigenlijk dus ook weer niet zo heel veel anders. Het leuke aan mijn baan nu vind ik het menselijke karakter van het onderwerp, de betrokken klanten en snelle ontwikkelingen van informatiebeveiliging en privacy aspecten.”