Het verhaal van

Michel Steenhuis

“Bij Inergy werken we met allerlei specialismen. Eén ding hebben we gemeen: we zijn allemaal ‘vakidioten’"

Soms ga ik aan het eind van de dag naar huis en heb ik iets gevonden waarvan de klant van zijn stoel valt. Dan denk ik: dit is toch de leukste baan ter wereld? Vooral als de klant er direct mee aan de slag kan. Dat is vaak heel concreet, bijvoorbeeld een besparing, de potentie van een nieuwe locatie of inzicht in wie klant gaat worden.

Bij Heineken weten we bijvoorbeeld precies welke horeca nog geen Heineken schenkt. Op basis van de verzamelde data wordt de potentie van nieuwe locaties bepaald. Zo weet afdeling sales precies waar ze moeten zijn.

Voor Obvion Hypotheken hebben we een voorspellend model dat berekent wat de kans is dat iemand daadwerkelijk klant wordt. Pure kansberekening. Dit model wordt enerzijds ingezet om de high potentials te filteren. Anderzijds wordt gekeken of personen die laag scoren alsnog klant worden met behulp van gerichte campagnes. Simpel gezegd: kunnen we de kans vergroten dat iemand die laag scoort alsnog klant wordt?

Een ander voorbeeld is vastgoedfonds Annexum. Annexum investeert in winkelpanden en is continu in onderhandeling over de huurprijs van hun panden. Voor hen ontwikkelden we een model om objectieve huurprijzen te berekenen. Bij een huurcontract van 10 jaar en 1.000 m2 levert een verschil van enkele euro’s per vierkante meter al gauw een flinke besparing op. Dit model helpt hen in de onderhandeling en wordt nu beslissingsondersteunend gebruikt.”

Fleur de Beer

Corporate Recruiter

Zie jij jezelf al als business consultant bij ons werken?

Stuur ons dan een bericht via onderstaande button of neem voor meer informatie contact op met Fleur de Beer.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Fleur de Beer via fleur.de.beer@inergy.nl