Linux Engineer

Ga jij tot het uiterste om problemen op te lossen? En ben jij in je element op een uitdagende plek waar het ontzorgen van klanten en vergaande automatisering van beheer de doelstelling is? Wil jij als Linux specialist ons team helpen verder professionaliseren? Momenteel zijn we onze hosting omgeving aan het uitbreiden naar de public cloud. Help jij ons mee ontdekken?

Als Linux engineer/beheerder ben je, samen met 9 collega’s van het Managed Services Team, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van ons eigen Inergy hosting- en public cloud platform voor zowel externe als interne klanten. Daarnaast werken we nauw samen met klanten op hun eigen omgeving, vanuit Woerden. In onze zeer hechte en technisch gedreven groep hebben wij nu een plek voor jou; als ervaren Linux engineer met VMware kennis.

Wat je vol trots aan je vrienden vertelt, waar jij voor in de auto/trein stapt:  

 • systeembeheer op ons hostingplatform dat bestaat uit diverse eigen applicaties, datawarehouses, PostNL track-and-trace systeem en diverse ondersteunende Linux servers,
 • het begeleiden van releases van de Inergy-applicaties en ontwikkelde oplossingen,
 • behandelen en analyseren van klantvragen en technische verstoringen,
 • in productie nemen van ontwikkelde oplossingen.

Heb jij het in je? 

Jouw inzicht en innoverende spirit vul jij aan met sterke communicatieve vaardigheden en daarnaast herken jij je (grotendeels) in het volgende profiel:

 • een afgeronde HBO-opleiding (voorkeur Informatica of andere technische opleiding),
 • RHCE of RHCSA certificering op zak, of de leergierigheid dit bij Inergy te halen,
 • minimaal 3 jaar ervaring als Linux engineer (CentOS,RedHat),
 • werkervaring als technisch applicatiebeheerder,
 • kennis en ervaring met VMware en public cloud (Amazon, Azure)
 • ervaring met Puppet, JBOSS, LDAP, Shell Scripting, Python,
 • kennis van SQL en databasetechnologie (zoals IBM PureData Systems/Netezza) en PostgreSQL),
 • affiniteit met afstemmen van applicatiewensen met developers en klanten,
 • bereid stand-by dienst te draaien.

Wie nodigt je uit?

Als je bij Inergy aan de slag gaat, merk je meteen waar het bij ons om draait. Alles is gericht op kennisdeling, innovatie en gave techniek. In IT gaan de ontwikkelingen razendsnel. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we elkaar blijven uitdagen, nieuwe ideeën met elkaar delen en ook: afscheid durven nemen van oude ideeën. Je krijgt daarom uitgebreide opleidingsmogelijkheden en er zijn regelmatig inspirerende kennissessies waar een collega vertelt over de successen en valkuilen van een project. Bij ons krijg je letterlijk en figuurlijk de ruimte: een flexibele werkplek en -tijden en een zelfstandige functie.

Naast een marktconform salaris bieden wij onder andere een bonusregeling, 25 vakantiedagen, een laptop (Mac of Dell) en telefoon van de zaak, een mobiliteitsbudget wat je mag inzetten hoe jij het het liefste hebt en gratis verzorgde lunch en fruit. Daarnaast kan je, als je het durft, na de lunch meedoen aan een zeer fanatiek potje tafelvoetbal.

Jouw nieuwe collega Yorrik Deenekamp over de rol:

 • Yorrik
  “Het tofste aan deze functie is dat je heel divers werk hebt. Je doet beheer op verschillende niveaus; zowel functioneel/data-inhoudelijk als op het fysieke infrastructuur niveau, zoals servers en netwerkapparatuur. Ook programmeren we in Python voor automatisering. Daarnaast is het team heel gaaf; we zijn 'a bunch of nerds.'”

  Yorrik

  Hosting architect en beheerder

Kom jij ons team versterken?

Via onderstaande knop kun je direct solliciteren.

Direct solliciteren

Fleur de Beer

Corporate Recruiter

Meer weten over deze functie?

Stuur via onderstaand formulier je vraag of neem voor meer informatie contact op met Fleur de Beer.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Fleur de Beer via fleur.de.beer@inergy.nl