Senior Servicedesk Engineer 

Ga jij tot het uiterste om (technischeproblemen op te lossen en jouw klanten blij de maken en ben je graag met techniek bezig? Dan is dit de functie voor jou! 

Wat je vol trots aan je vrienden vertelt, waar jij voor in de auto/trein stapt:   

Als servicedesk medewerker verleen je vanuit ons mooie kantoor in Ede remote support aan gebruikers van onze software via telefoon en mail. Deze klanten zijn meestal functioneel beheerders bij de gemeentes en andere lokale overheden die onze software gebruiken. Jij staat hen professioneel te woord en helpt hen met hun functionele vragen, incidenten, storingen en verzoeken waarbij je gebruik kan maken van TeamViewer om mee te kijken op hun schermen. Je zorgt voor een correcte en snelle registratie en afhandeling van al deze contactmomenten en vragen/problemen die je vastlegt in tickets.  

Je bent in staat de juiste oplossingen te vinden voor deze vragen/problemen door goede vragen te stellen en door jouw technisch inzicht. Kom je er zelf niet uit, dan verwijs je het ticket door naar een van de (technisch) consultants in de tweede lijn. Je houdt dagelijks de voortgang van de openstaande meldingen bij en informeert naar de status. Verder analyseer je de meldingen en eventuele problemen en rapporteert dit aan het hoofd Implementatie & Ondersteuning. Daarnaast werk je mee aan gebruiksinstructies en handboeken; want jij weet hoe onze gebruikers te werk gaan en waar ze tegenaan lopen. Tenslotte help jij mee onze dienstverlening continu te verbeteren. 

Als je de aanleg en ambitie hebt ga je ook aan de slag met de dag tot dag coördinatie en aansturing van onze servicedesk. 

Heb jij het in je?
Jouw analytisch vermogen en klantgerichte spirit vul jij aan met sterke communicatieve vaardigheden daarnaast herken jij je (grotendeels) in het volgende profiel:

  • Je hebt sterk probleemoplossend vermogen.
  • Je bent een doener en gaat voor resultaat en weet overzicht te houden in hectische situaties. 
  • Je hebt kennis van de Microsoft besturingssystemen en de Office applicaties.
  • Je bent eerlijkgeduldig en accuraat en gaat een extra stap voor jouw klant;
    jij voelt je verantwoordelijk voor hun tevredenheid en komt jouw afspraken met hen altijd.  
  • Je hebt een hbo diploma richting  Of je hebt een mbo IT diploma en hebt hbo niveau bereikt met jouw werkervaring. 

Voorkennis van onze software is niet nodigwij leiden je intern in 12 maanden op tot een echte kenner! 

Wie zijn wij?
Laten we eerlijk zijn; je bent gewild en je kan overal aan de slag. Waarom zou je dan voor Inergy kiezen?
Als je bij Inergy aan de slag gaat, merk je meteen waar het bij ons om draait. Alles is gericht op kennisdeling, innovatie en gave techniek. In IT gaan de ontwikkelingen razendsnel. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we elkaar blijven uitdagen, nieuwe ideeën met elkaar delen en ook: afscheid durven nemen van oude ideeën. Je krijgt daarom uitgebreide opleidingsmogelijkheden en er zijn regelmatig inspirerende kennissessies waar een collega vertelt over de successen en valkuilen van een project.
Naast het volgen van meer technische, vakinhoudelijke trainingen, is persoonlijk leiderschap ook belangrijk voor jouw succes. Om dat mogelijk te maken is er Inergy Boost, een academy gericht op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.

 

Kom jij ons team versterken?

Via onderstaande formulier kun je direct solliciteren.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX 8M

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen
Lisette van Cortenberghe

Corporate Recruiter

Meer weten over deze functie?

Stuur via onderstaand formulier je vraag of neem voor meer informatie contact op met Lisette van Cortenberghe.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Lisette van Cortenberghe via lisette.van.cortenberghe@inergy.nl