Kom tot jouw ideale assortiment met Inergy Assortimentsoptimalisatie

Stel eenvoudig een aantrekkelijk assortiment samen met onze keuzehulp. De keuzehulp maakt inzichtelijk hoe artikelen presteren, zodat je afscheid kan nemen van minder populaire producten en gerichter inkoopt. Het resultaat: minder derving, hogere marges en een duurzamere wereld.

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Wat onze keuzehulp voor assortimentsoptimalisatie jou oplevert

  • Minder derving
  • Betere marges
  • Bijdrage aan een duurzamere wereld

Wat jij van ons kan verwachten

01. Minder derving

Wanneer je weet welke artikelen in jouw filiaal of zelfs in je hele formule veel worden verkocht, kan je beter inkopen. Hoe beter je inkoopt, hoe minder je hoeft weg te gooien of af te prijzen. Hoe werkt dat? De keuzehulp geeft ieder artikel een score die aangeeft hoe belangrijk het artikel is voor klanten. Die score is een optelsom van verschillende factoren, waaronder hoe vaak het artikel wordt gekocht en in welke shoppingtrip het meegaat, bijvoorbeeld de weekboodschappen. Op die manier zie jij in één oogopslag welke artikelen belangrijk zijn voor jouw filiaal en welke niet.

02.Betere marges

Sturen op artikelen met meer marge is eenvoudiger dankzij onze keuzehulp. Zo realiseer je meer omzet met minder artikelen. Stel, jouw winkel heeft verschillende budgetmerken frisdrank. In de keuzehulp zie je precies welk budgetmerk van welke soort frisdrank het beste presteert. De merken die ondermaats worden verkocht, kan jij met een gerust hart schrappen uit het assortiment.

03. Bijdragen aan een duurzamere wereld

Een assortiment dat goed is afgestemd op klantvoorkeuren en -gedrag draagt bij aan een hogere klanttevredenheid, maar ook aan een duurzamer bedrijf. Naast minder derving reduceer je het gebruik van plastic en de inzet van vrachtwagens om jouw winkel te bevoorraden.

Webinar Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare data optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Whitepaper Assortimentsoptimalisatie

In deze whitepaper lees je hoe onze oplossing je helpt om jouw assortiment te verbeteren.

Gratis dataconsult

Tijdens dit consult heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen aan onze experts op het gebied van Data Analytics.

Referentie - Detailresult Group

Assortimentsoptimalisatie bij Detailresult Group

Bart Oprel, CFO van Detailresult: ‘Met behulp van Inergy ontwikkelden wij een meer gedetailleerd inzicht in onze klanten en hun koopgedrag om het assortiment bij Dirk en bij DekaMarkt verder te optimaliseren en beter af te stemmen op behoeften van klanten. Ook kunnen we op basis van data analyseren waar we nieuwe winkels het beste kunnen vestigen.’

Assortimentsoptimalisatie bij Detailresult Group
Rene van Veen

CCO

Neem contact met ons op

Je assortiment beter afstemmen op de wensen van jouw klant? We komen graag langs voor een kennismaking!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Rene van Veen via rene.van.veen@inergy.nl