Dashboard in één week

Je hoort het steeds meer, data is het nieuwe goud. Je zit dus op een goudmijn, maar het blijkt lastig om ook echt iets zinnigs met die data te kunnen doen. Je wil graag een goed dashboard op basis waarvan je ook echt goede beslissingen kan nemen, maar in je eigen organisatie hoor je vooral hoe complex het is om dat voor elkaar te krijgen. Verschillende applicaties en databronnen die niet direct te combineren zijn leiden tot complexe IT-trajecten tegen hoge kosten en dat terwijl je beginvraag zo eenvoudig leek, toch?

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Dashboard in één week

Natuurlijk is het complex om een datawarehouse in te richten en een datamodel te maken dat alle applicaties ontsluit, maar in plaats van te starten aan de “onderkant” richten wij ons op de informatiebehoefte. Door met jou als “business-owner” te kijken naar de gewenste informatie en een dashboard vorm te geven weten we zeker dat je het dashboard ook daadwerkelijk gebruikt.

Pas nadat duidelijk is welke informatie noodzakelijk is, kijken we naar de bronnen van die data en ontsluiten we die. Onze ervaring wijst uit dat deze methode vele malen simpeler is dan de traditionele manier van het denken vanuit een centraal datawarehouse.

Wat wij leveren? Het door jou gewenste dashboard, in Power BI in één week. Dat betekent maandag starten en vrijdag opleveren. Het dashboard is dan ook echt klaar voor gebruik.

Over Inergy

  • Inergy is Gold Partner van Microsoft en officieel PowerBI gecertificeerd.
  • Inergy heeft ruim 20 jaar ervaring in het maken van professionele dashboards.
  • Inergy is ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

De dagen van Dashboard in één Week

Maandag

Kick-off en interviews met de belangrijkste “stakeholders”. Van belang is in ieder geval dat daarbij diegenen zijn die het dashboard zullen gebruiken in hun dagelijkse werk. Dat kan een directieteam zijn, maar bijvoorbeeld ook de HR-afdeling die een beter beeld wil hebben van het verzuim of het salesteam dat beter inzicht wil hebben in de sales cyclus. In de regel gaan wij uit van het interviewen van maximaal vier personen en aan het einde van de dag geven wij terugkoppeling aan jou als opdrachtgever over de voortgang.

Dinsdag

De dinsdag staat in het teken van het analyseren van de databronnen. We bepalen van welke applicaties/bronsystemen welke data noodzakelijk is om het dashboard te voeden. We spenderen op dinsdag dan ook tijd met de applicatie-owners van de betrokken applicaties. Uiteraard sluiten we deze dag af met een update aan jou als de opdrachtgever.

Woensdag

Nadat op de dinsdag duidelijk is geworden welke data we moeten ontsluiten, staat de woensdag in het teken van het ook daadwerkelijk verkrijgen van die data – meestal in de vorm van een CSV-file die we als input gebruiken voor het dashboard. Ook hier geldt dat we weer een update geven aan het einde van de dag.

Donderdag

Op donderdag maken we het daadwerkelijke dashboard. Op maandag hebben we onze verwachtingen al besproken en hoe het dashboard eruit moet komen te zien. We hebben de juiste bronsystemen geïdentificeerd op dinsdag en de data ontsloten op woensdag. Kortom: het gaat nu om het daadwerkelijk bouwen van het dashboard. Dat doen we bij Inergy intern omdat we daar over een groot aantal PowerBI specialisten beschikken die gezamenlijk zo snel mogelijk een optimaal dashboard produceren. Natuurlijk sluiten we de dag weer af met een update over de voortgang.

Vrijdag

De ochtend gebruiken we voor de laatste verbeteringen en tests aan het dashboard, maar in de middag presenteren wij het dashboard aan jou. Bij de presentatie leveren we ook een beschrijving aan van de werking en hoe de databronnen ontsloten zijn. Dit zodat je het dashboard ook echt in productie kan nemen.

De voordelen van Dashboard in één Week

Voeg databronnen toe

We ontsluiten de door jou gewenste databronnen. Van CRM-systemen tot advertentieaccounts en webanalyse tools. Allemaal in slechts één week.

Combineer de data

We brengen de databronnen samen in één overzichtelijk dashboard. Hierdoor krijg je veel nieuwe inzichten die je helpen je bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Deel het dashboard

Deel het dashboard eenvoudig met andere belanghebbenden binnen en buiten de organisatie.

Dashboard op maat

Een KPI dashboard voor het management, een dashboard voor de HR-afdeling om het verzuim te monitoren of een sales dashboard voor meer inzicht in de sales cycle.

Pas het dashboard toe

Een goed dashboard maakt data begrijpelijk en inzichtelijk, verhoogt de betrokkenheid van collega’s en versnelt de besluitvorming.

Inergy's Power BI Specialisten

Gecertificeerde Power BI specialisten met jarenlange ervaring in het bouwen van Power BI dashboards maken het dashboard voor jou op maat.

Peter Ledeboer

Business Development Executive

Contact

Wil jij ook een dashboard in één week of wil je vrijblijvende informatie over het maken van dashboards? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Peter Ledeboer via peter.ledeboer@inergy.nl