Met behulp van Inergy voldoe jij als bedrijf aan BCBS-239

Heeft jouw financiële instelling onvoldoende zicht op de risico’s? Wil jij voldoen aan de wettelijke eisen? Sinds 2016 moeten alle financiële instellingen voldoen aan de richtlijn BCBS-239. Wij zorgen met ons dataplatform dat jij als klant daaraan voldoet. Zo heb je altijd zicht op de risico’s en ben je volledig in control.

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Wat onze oplossing voor BCBS-239 jou oplevert

  • Altijd zicht op de risico’s
  • Betrouwbare data met een datakwaliteit raamwerk
  • Een exploratieomgeving voor stress- en crisissituaties
  • Volledige ondersteuning van ons team

Dit kan jij van ons verwachten

Wanneer je kiest voor ons dataplatform heb je een middel in handen om risicogerelateerde data te verzamelen en daarover te rapporteren. Wij leveren een oplossing waar jij om vraagt om aan de BCBS-239 richtlijn te voldoen. Samen met de business analisten van jouw organisatie bouwen en onderhouden we het platform. In ons platform zijn voorzieningen opgenomen die ervoor zorgen dat je altijd voldoet aan de vereiste kwaliteitseisen. Met het datakwaliteit raamwerk als onderdeel van het platform weet je zeker dat de informatie altijd betrouwbaar is. Wel zo fijn.

Whitepaper

Whitepaper BCBS 239

In deze whitepaper lees je hoe financiële instellingen kunnen voldoen aan de BCBS-239 richtlijn door hun dataomgeving te optimaliseren.

Download nu

BCBS-239 in een notendop

01. Data Architectuur & IT Infrastructuur

Volgens de BCBS-239 richtlijn ben je als financiële instelling verplicht een IT Infrastructuur te hebben om alle risicodata te verzamelen en erover te rapporteren. Het proces van verzamelen en rapporteren moet zoveel mogelijk geautomatiseerd zijn. Zo is de kans op fouten veel kleiner. Ons dataplatform is hier helemaal op ingericht.

02. Data verzamelen

De data van jouw financiële instelling verzamelen we volgens bepaalde richtlijnen. Het hele proces moet bijvoorbeeld geautomatiseerd gaan. Ook moet alle data gevalideerd zijn. De kans op fouten blijft hierdoor zo klein mogelijk.

03. Rapporteren van data

De data geven een goed totaalbeeld van de risico’s die jouw financiële instelling loopt. Volgens de BCBS-239 richtlijn moet worden aangetoond dat de data die gerapporteerd wordt correct is. Ook daar is ons data platform helemaal op ingericht.

04. Toezichthouders

De toezichthouders van de BCBS-239 richtlijn zijn de nationale en Europese Centrale Bank (ECB). Ook deze toezichthouders moeten aan dezelfde eisen voldoen. Financiële organisaties die niet aan de verplichte eisen voldoen lopen een groot risico hun licentie kwijt te raken. Samen met jou maken wij alles op orde. Dan hoef jij je geen zorgen te maken.

Peter Boumans

Contact

Ook voldoen aan BCBS-239? We komen graag langs voor een kennismaking!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Peter Boumans via peter.boumans@inergy.nl