Voorspel de warmtevraag en krijg grip op uw duurzame energieproductie

Stel, er is een mogelijkheid om de warmtevraag van huishoudens en gebouwen beter te voorspellen. Zodat u op die manier weet hoeveel duurzame energie u moet produceren en op voorraad moet hebben. Toekomstmuziek? Nee hoor. WIK biedt de informatie die u nodig heeft om het energienet in balans te houden. En de transitie naar duurzame energie makkelijker te maken. Maak kennis met Warmtevraag-In-Kaart. Of kortweg: WIK.

Warmtevraag in kaart WIK voorspelt de warmtevraag van huishoudens in voor 24 uur vooruit in tijdseenheden van één uur. Het geeft u een goed inzicht in de vraag en biedt u de mogelijkheid uw energieproductie en –voorraad daar beter op af te stemmen. En dat zorgt er weer voor dat conventionele, milieuonvriendelijke energiecentrales minder vaak (of zelfs helemaal niet) hoeven bij te springen om aan de warmtevraag te voldoen. Het is een belangrijke stap in de transitie naar duurzame energie. Alle factoren spelen mee WIK brengt alle belangrijke en relevante data samen, waaronder de historische warmtevraag, het type dag van het jaar (een doordeweekse dag of een feestdag), sociale gebeurtenissen (zoals vakanties) en historische en voorspelde weersgegevens. Data en algoritme samen zorgen voor een accurate voorspelling van de warmtevraag.

  Output naar wens De oplossing geeft in een overzichtelijk dashboard de warmtevraagvoorspellingen weer. Daarnaast biedt de toepassing de mogelijkheid om naar meerdere formaten te exporteren. Wat WIK voor u kan betekenen

  • WIK draagt bij aan het verminderen en op termijn overbodig maken van energieopwekking op basis van fossiele brandstoffen
  • WIK biedt input voor een efficiëntere productieplanning van uw duurzame energie
  • Met WIK verlaagt u de kosten van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2

Wilt u meer weten over WIK?

Vul het contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op – of neem direct contact met ons op.

Bel ons op 0348 45 76 66