Snel naar content
Collega Rick Kompaan zit achter zijn laptop op kantoor van Inergy in Woerden

Een dag uit het leven van Young Professional Rick Kompaan

Binnen ons Young Professional Program worden vijf jonge, getalenteerde collega’s klaargestoomd voor een succesvolle carrière binnen de IT. Naast allerlei opleidingen doen ze ook veel praktische werkervaring op bij diverse klanten. Rick Kompaan is één van die Young Professionals en vertelt hoe zijn werkdag eruitziet.

7:00 uur
Mijn wekker gaat vandaag om 7:00. Ik fris mij snel op en stap een kwartiertje later de lift in richting het ontbijt. Vanwege lange reistijden heb ik vandaag in een hotel geslapen. Na het ontbijt check ik uit en loop ik richting het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag.

8:00 uur
Aangekomen bij PostNL maak ik een praatje met mijn collega’s. De load van vanochtend is uitgelopen en iedereen is in hoge staat van paraatheid om het op te lossen. In de tussentijd kijk ik ook of er nieuwe tickets binnen zijn gekomen. Ik vind het fijn om de ochtend te beginnen met het verhelpen van een ticket: het geeft direct een voldaan gevoel!

9:30 uur
Het probleem met de load is inmiddels verholpen en de sprintwissel begint. Hierin overleggen we als team welke User Stories we deze sprint oppakken en wie dat gaat doen. Het is vandaag een lange zit en we zijn er de rest van de ochtend mee bezig.

11:30 uur
Na de sprintwissel begin ik vandaag vroeg aan de lunch. Met de rest van het team lopen we een rondje door Den Haag, én natuurlijk langs onze favoriete broodjeszaak. Pech voor ons deze keer: we zijn zelfs te vroeg en de zaak is nog niet open. Dan maar door naar een andere!

12:30 uur
Na de lunch laat een collega mij nog wat nieuwe omgevingen zien. Ik werk nog niet zo lang bij het PostNL-team en weet daarom nog niet alle ins en outs. We hebben allebei net even wat tijd, fijn dat we het op deze manier kunnen vullen.

13:00 uur
Om 13:00 begint mijn 1-op-1 gesprek met mijn manager, Daphne. Hierin krijg ik goede feedback en heb ik alle ruimte om vragen te stellen. We hebben het gezellig en de tijd vliegt voorbij. 

14:00 uur
Ik stap in de auto om richting Woerden te rijden voor een Boost-sessie. Bij Inergy hebben we Inergy Boost, een programma gericht op persoonlijk leiderschap. Het programma bestaat uit vier tracks met een aantal sessies waarop je je vrijblijvend kunt inschrijven. Vanmiddag is er een sessie op kantoor waarvoor ik me heb ingeschreven. In Den Haag is het nog erg druk op de weg, maar zodra ik op de A12 rijd is het lekker rustig.  

15:30 uur
De Boost sessie begint! Een collega vertelt gepassioneerd over het modelleren van de Data Area en de Business Area. Ik steek er veel van op.

17:00 uur
De dag zit er weer op en ik rijd richting mijn huis in Friesland. Onderweg sta ik helaas nog een paar keer stil vanwege een file, maar verder kan ik lekker doorrijden. Ik ben rond 19:00 thuis en kook vlug wat rijst met kipfilet. 

20:00 uur
Ik kies een leuke film op Netflix uit en sluit ik daarmee de dag af. Ik merk aan mijn vermoeidheid dat het een erg drukke dag is geweest en ik kies ervoor om vandaag vroeg te slapen. Ik heb morgen geen reistijd, want ik werk morgen vanuit huis. De wekker kan dus ook wat later. Heerlijk!

 

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder