Snel naar content
Power BI bij Koninklijke Oosterberg

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Deze week waren we van Inergy bij onze klant Koninklijke Oosterberg voor deel twee van de workshop Power BI dashboard met het thema ‘verkoop’. Het is geweldig om te werken met een organisatie die altijd op zoek is naar verbetering en efficiëntie.

Uitdaging

Net als bij andere bedrijven kwamen we bij Oosterberg uitdagingen tegen, met name vanwege beperkingen op het gebied van autorisatie. Er waren vele rapportages verspreid over meerdere locaties, zoals omzet-/marge-rapportages per rayon en statistiekenrapportages per afdeling. Bovendien werden deze rapportages gegenereerd vanuit verschillende systemen en bronnen.

Belangrijke beslissingen

In de eerste workshop, ongeveer een maand geleden, hebben we samen met het team van Oosterberg belangrijke beslissingen genomen:

  • We hebben besloten om verder te gaan met één centrale Power BI-applicatie.
  • We hebben bepaald hoe we de juiste set rapporten bepalen om te implementeren.
  • We hebben het autorisatiemodel vormgegeven om de juiste toegangsrechten te waarborgen.
  • We hebben een demonstratie gegeven van het nieuwe verkoopdashboard en waardevolle feedback ontvangen.

Implementaties

In de afgelopen periode hebben we intensief gewerkt aan het inventariseren van dubbele rapportages en hebben we waardevolle inzichten uit de bestaande rapportages opgenomen in het nieuwe verkooprapport. Bovendien hebben we Role-Level Security (RLS) geïmplementeerd voor zowel de nieuwe dataset als de bestaande dataset. Dit stelt ons in staat om de huidige rapportages uit verschillende workspaces samen te voegen en op te nemen in de nieuwe centrale app.

Plannen voor de komende tijd

De komende tijd informeren we de toekomstige gebruikers en trainen we ze over het gebruik van de Power BI-app en de waardevolle analyses die mogelijk zijn. We streven ernaar om iedereen bewust te maken van de toegevoegde waarde en de mogelijkheden die deze nieuwe oplossing biedt.

Dit project bij Oosterberg is een voorbeeld van hoe het optimaliseren van rapportages met Power BI kan leiden tot verbeterde inzichten en efficiëntie. We zijn trots op ons team en de samenwerking met Oosterberg om dit succes te bereiken.

Wil je meer weten?

Ben je ook op zoek naar manieren om jouw rapportages te stroomlijnen en waardevolle analyses te genereren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen en samen te werken aan het behalen van jouw doelen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder