Snel naar content
PBIG avond Marjolein

Succesvolle Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 13 september vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Ruim 70 gasten verzamelden om zich te laten onderdompelen in kennis, gezelligheid en heerlijk eten. De avond begon met een Italiaans buffet waarna iedereen deelnam aan de lezingen en bij vertrek ontving iedereen natuurlijk leuke goodies.

Tips & tricks voor een foolproof self-service omgeving

Elzard Bouwmeester van Wortell hield de eerste lezing van de avond, getiteld ‘Set up a Foolproof Self-Service Environment’. In een wereld waar eindgebruikers steeds meer zelf aan de knoppen willen draaien, is het belangrijk om te weten hoe fouten kunnen worden voorkomen. Elzard deelde praktische tips en trucs over het inrichten van een veilige en effectieve self-service omgeving. 

De kunst van het voltooien van een dashboard

Marjolein Opsteegh van Inergy nam het stokje over met haar presentatie: ‘Wanneer is ‘done’ ook echt ‘done’? De Dashboard Definition of Done’. Tijdens deze interactieve sessie werden de zes essentiële stappen van het bouwen van een dashboard besproken:

6 essentiële stappen van het bouwen van een dashboard

1. Laad en bewerk gegevens

2. Gegevens modelleren

3. Measures opstellen in DAX

4. Visualiseer gegevens

5. Optimaliseer de werking

6. Communiceer

Download de checklist

Aan de hand van een checklist werd doorlopen hoe je een dashboard echt kunt voltooien. Wil je de handige checklist ook ontvangen? Download de checklist hieronder. Je ontvangt dan ook de slides van de powerpoint van Marjolein.

Heb je het gemist?

Voor wie de avond niet fysiek kon bijwonen, was er de mogelijkheid om de sessies te volgen via een livestream op LinkedIn. Deze opnames zijn nog steeds beschikbaar en hier terug te kijken.

Deze kennisrijke avond gaf een mooie combinatie van netwerken, leren en lekker eten. We kijken ernaar uit om iedereen weer te verwelkomen bij onze volgende evenementen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Op 6 december 2023 publiceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de jaarlijkse decembercirculaire. De volgende dag werd...

Lees verder

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

In oktober hebben Power BI-enthousiastelingen hun vaardigheden aangescherpt en gedemonstreerd in de eerste editie van Dashboard Duel. Dashboard Duel is...

Lees verder

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

LIAS In Control introduceert een schitterende nieuwe feature: het integreren van landkaarten in LIAS Publisher-pagina’s. Deze toevoeging stelt je in...

Lees verder