Snel naar content

Het verhaal van

Berend Wijte

Als manusje–van–alles ben ik op dit moment bij vier projecten betrokken. Ik vervul verschillende rollen: Data Engineer, Data Scientist en Data Visualizer.

Berend Wijte – Data Scientist

Via het Young Professional programma kwam ik bij Inergy. Tijdens het twee jaar durende traject heb ik niet alleen aan mijn technische vaardigheden gewerkt, maar ben ik ook gegroeid als persoon. Daarbij heb ik altijd gemerkt dat Inergy een ontzettend warme club is waar iedereen klaarstaat om elkaar te helpen.

Als manusje–van–alles ben ik op dit moment bij vier projecten betrokken. Ik vervul verschillende rollen: Data Engineer, Data Scientist en Data Visualizer. Dat betekent dat ik op het ene moment bezig ben om data goed op zijn plaats te krijgen. Dan weer ontwikkel ik rapporten op die data. Ten slotte probeer ik met behulp van algoritmes waardevolle en verborgen patronen en informatie uit de data te halen die helpen effectieve besluitvorming te ondersteunen.

“Samen zetten we net dat stapje extra, om nog meer inzicht uit jouw data te halen.”

Berend Wijte – Data Scientist

Als Data Scientist beantwoord je heel diverse vragen over je data, maar eigenlijk zie ik vijf soorten vragen en bijbehorende toepassingen:

  • Classificeren: in welke categorie moet ik iets plaatsen?
  • Detecteren: is deze observatie raar?
  • Voorspellen: hoe veel verwachten we?
  • Segmenteren: hoe is mijn data georganiseerd?
  • Voorschrijven: welke beslissing kan ik het beste nemen?


Voor elk van deze types vragen zijn er verschillende algoritmes. Mijn taak is om de best passende algoritmes te gebruiken en de kwaliteit en betrouwbaarheid van de oplossingen te toetsen.