Snel naar content
Appartementen

Data Infrastructure at Airbnb

Airbnb; niets voor mij maar het schijnt nogal populair te zijn. In ieder praatprogramma over disruptors aangehaald als het schoolvoorbeeld van een nieuw ,innovatief bedrijf. Een bedrijf dat vooral data minded is zo blijkt uit deze toch wel uit deze uitgebreide blog post.

Om te beginnen lees je de ondertussen standaard dingen; event logs via Kakfa, Hive, HDFS, Amazon S3, Tableau, Spark en het steeds populairder wordende Presto (vanuit de Facebook stal).

unknown.png

Maar ook andere dingen; zoals hun ‘poorly architected set of clusters called “Pinky and Brain”’ Kunnen wij ook zulke namen voor onze cluster krijgen? Die werden vervangen door de clusters Gold and Silver. Over hun data filosofieën als “Look to the open source world” en “Solve real problems by listening to your colleagues”. Over een 1/3 van hun collega’s die queries op Presto afvuren (ik zie die getallen niet bij onze klanten). En over hun move van managed Hadoop (EMR) naar IaaS (wat riep ik in mijn vorige blog post ook alweer?).

Een al met al best goed verhaal waar we best het nodige van kunnen leren.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Gemeente Berkelland waarborgt de fiscale beheersmaatregelen met LIAS Horizontaal Toezicht

Gemeente Berkelland waarborgt de fiscale beheersmaatregelen met LIAS Horizontaal Toezicht

Gemeente Berkelland over LIAS HT: “Het waarborgen van de fiscale beheersmaatregelen is momenteel ons belangrijkste aandachtspunt” 

Lees verder

Tips voor een (informatie)veilige zomer

Tips voor een (informatie)veilige zomer

Voor velen is de zomervakantie is gestart. Een tijd van ontspanning en plezier, maar volgens de informatieveiligheid experts van Inergy...

Lees verder

Werken vanuit het buitenland: Carlijn in Zuid-Afrika 

Werken vanuit het buitenland: Carlijn in Zuid-Afrika 

Bij Inergy zijn er meerdere collega’s die naast kantoor en thuiswerken tijdelijk in het buitenland werken. In deze nieuwe reeks vragen we hun hoe het is om vanaf een “niet-standaard” locatie te werken. Deze keer: Carlijn van Schaik, Data Engineer bij Inergy, vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika.

Lees verder