Snel naar content
een flatgebouw vanaf buiten gezien

Data Infrastructure at Airbnb

Airbnb; niets voor mij maar het schijnt nogal populair te zijn. In ieder praatprogramma over disruptors aangehaald als het schoolvoorbeeld van een nieuw ,innovatief bedrijf. Een bedrijf dat vooral data minded is zo blijkt uit deze toch wel uit deze uitgebreide blog post.

Om te beginnen lees je de ondertussen standaard dingen; event logs via Kakfa, Hive, HDFS, Amazon S3, Tableau, Spark en het steeds populairder wordende Presto (vanuit de Facebook stal).

unknown.png

Maar ook andere dingen; zoals hun ‘poorly architected set of clusters called “Pinky and Brain”’ Kunnen wij ook zulke namen voor onze cluster krijgen? Die werden vervangen door de clusters Gold and Silver. Over hun data filosofieën als “Look to the open source world” en “Solve real problems by listening to your colleagues”. Over een 1/3 van hun collega’s die queries op Presto afvuren (ik zie die getallen niet bij onze klanten). En over hun move van managed Hadoop (EMR) naar IaaS (wat riep ik in mijn vorige blog post ook alweer?).

Een al met al best goed verhaal waar we best het nodige van kunnen leren.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder