Snel naar content
een flatgebouw vanaf buiten gezien

Data Infrastructure at Airbnb

Airbnb; niets voor mij maar het schijnt nogal populair te zijn. In ieder praatprogramma over disruptors aangehaald als het schoolvoorbeeld van een nieuw ,innovatief bedrijf. Een bedrijf dat vooral data minded is zo blijkt uit deze toch wel uit deze uitgebreide blog post.

Om te beginnen lees je de ondertussen standaard dingen; event logs via Kakfa, Hive, HDFS, Amazon S3, Tableau, Spark en het steeds populairder wordende Presto (vanuit de Facebook stal).

unknown.png

Maar ook andere dingen; zoals hun ‘poorly architected set of clusters called “Pinky and Brain”’ Kunnen wij ook zulke namen voor onze cluster krijgen? Die werden vervangen door de clusters Gold and Silver. Over hun data filosofieën als “Look to the open source world” en “Solve real problems by listening to your colleagues”. Over een 1/3 van hun collega’s die queries op Presto afvuren (ik zie die getallen niet bij onze klanten). En over hun move van managed Hadoop (EMR) naar IaaS (wat riep ik in mijn vorige blog post ook alweer?).

Een al met al best goed verhaal waar we best het nodige van kunnen leren.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Dé valkuilen en tips voor de gemeentelijke ENSIA-audit

Dé valkuilen en tips voor de gemeentelijke ENSIA-audit

Een audit goed voorbereiden? Logisch dat je daar vragen over hebt. Zoals wij kijken naar de ENSIA-audit is het vooral...

Lees verder

Een dag uit het leven van Arjan van Honk, senior BI Developer bij Inergy

Een dag uit het leven van Arjan van Honk, senior BI Developer bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Arjan van Honk, Senior BI Developer/Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een BI-developer is iemand die verantwoordelijk is voor het bouwen en onderhouden van data-oplossingen van onze klanten. Lees over zijn dynamische werkdag in Barcelona in deze blog!

Lees verder

Onze kijk op informatiebeveiliging in 2023

Onze kijk op informatiebeveiliging in 2023

Onze auditors doen honderden audits per jaar. Het valt op ons dat een aantal vragen vaak gesteld worden. Of het nu gaat een ENSIA, WPG, SUWI, VIPP of DIGID Audit. Een aantal zaken zetten we graag voor je op een rijtje omdat jij dit ook wil weten.

Lees verder