Snel naar content

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de impact die onze bedrijfsactiviteiten hebben op mens, milieu en maatschappij. Wij streven naar duurzaamheid door zorgvuldige afwegingen te maken.

Meer weten

Duurzaamheid

Onze doelstelling is om de CO2-voetafdruk per medewerker zo laag mogelijk te houden. Ons intern programma is gericht op een voortdurende vermindering van ons milieueffect op het gebied van zakenreizen, energieverbruik en afvalverwerking.

We zoeken ook naar de meest duurzame oplossing voor jou als klant. We besteden bij gesprekken over jouw oplossing in IT ook aandacht aan duurzaamheid en streven naar klimaatneutraal ondernemen. We voeren een actief milieubeleid en zetten bijvoorbeeld enkel datacenters in die draaien op basis van 100% groene energievoorziening.

Gebruik van hardware IT-producten houdt niet op na de eerste gebruiker. Door de herinzet bij bijvoorbeeld scholen en verenigingen verlengen we de levenscyclus.

Wij stimuleren thuiswerken actief waardoor onze medewerkers minder autokilometers rijden en minder in de file staan. Een groot deel van onze mensen heeft een energiezuinige auto of reist met het openbaar vervoer. Ook voor het overleggen met onze relaties kiezen we regelmatig voor online oplossingen.

Verder zijn er nog veel zaken waarin we bewuste keuzes maken en de circulaire economie omarmen zoals zoveel mogelijk gescheiden afval inzamelen, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken, biologische en lokale producten in de kantines serveren en dubbelzijdig printen. Bovendien hebben we een energiezuinig hoofdkantoor waar we enkel groene stroom gebruiken.

Social Return

Inclusief ondernemen vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het aanschaffen van meubels of relatiegeschenken nemen wij in onze keuze producten mee die gemaakt zijn door sociale werkplaatsen of zorginstellingen.

We participeren daarnaast in het initiatief Stichting de Buitenboordmotor aan een innovatietraject op arbeidsmobiliteit. In dit traject helpen we mensen overstappen van een boventallige situatie naar een betekenisvolle baan in zogenaamde “tekort” sectoren.

Meer over de participatie van Inergy in De Buitenboordmotor.


Goede doelen

In plaats van het verzenden van kerstpakketten aan onze relaties steunen wij jaarlijks een goed doel. Daarnaast ondersteunen wij door het jaar heen meerdere doelen die onze collega’s aandragen. Soms in de vorm van sponsorlopen maar ook in de vorm van geldbedragen.