Snel naar content
Ahmed Labiëd achter een computer op kantoor van Inergy in Woerden

Een dag uit het leven van Ahmed Labiëd, Consultant LIAS bij Inergy

Als Consultant LIAS zijn de werkdagen van Ahmed Labiëd heel gevarieerd. Meerdere belafspraken, op bezoek bij een klant en tussendoor mails beantwoorden. En zelfs na een propvolle werkdag maakt hij nog tijd om met zijn vrienden te gaan sporten. Nieuwsgierig? Lees dan snel zijn blog!

06:30 uur
Vandaag ontbijt ik alleen omdat de rest wat later opstaat. Met de rest doel ik op mijn vrouw en twee zoontjes van anderhalf jaar en vier maanden oud. Voor hen maak ik wel alvast het ontbijt klaar. Ik heb een hekel aan stilte dus ik zet de televisie altijd aan en luister naar het nieuws op de achtergrond. Na mijn ontbijt spring ik onder de douche, kleed ik me om en ga ik de deur uit op weg naar een nieuwe opdracht bij een klant.

07:30 uur
Terwijl ik luister naar BNR Nieuwsradio rijd ik over de snelweg richting de gemeente waar ik zijn moet. Ik merk op dat ik ruim op tijd ben dus ik stop onderweg voor een lekkere kop koffie.

08:40 uur
Ruim op tijd kom ik aan op mijn bestemming. We hebben om 09:00 uur afgesproken. Ik zoek rustig een parkeerplek en meld me alvast bij de balie.

09:00 uur
De CISO haalt me op bij de balie. Met hem heb ik een afspraak. Hij vertrekt bij deze gemeente en ik neem zijn werkzaamheden over. Hij laat me zijn werkplek zien en vertelt over de laatste ontwikkelingen binnen het gemeentehuis. De koffiecorner heb ik al gevonden. Deze gemeente heeft heel goede koffie. Groot pluspunt voor een koffieliefhebber als ik!

11:00 uur
Ik heb een online afspraak met een andere klant. De CISO heeft vooraf al een plek voor mij geregeld waar ik kan videobellen. Ik geeft de klant uitleg over het LIAS ISMS. Het voordeel aan de vele online afspraken van tegenwoordig is dat ik dit soort korte overleggen nu gemakkelijk tussendoor kan doen.

12:00 uur
Samen met de CISO lunch ik in de kantine van het gemeentehuis. Uiteraard netjes aan tafels op anderhalve meter afstand. We bespreken de ontwikkelingen binnen informatiebeveiliging.

13:00 uur
Met de ENSIA-coördinator van deze gemeente heb ik een afspraak om alvast de audit door te nemen. Die vindt plaats één dag nadat ik begin. Daarom wil ik graag de documenten vast doornemen. We zijn er in totaal ruim twee uur mee bezig.

15:00 uur
Gelijk ga ik een volgend overleg in. Deze keer met het afdelingshoofd, de opdrachtgever van de CISO. We maken kennis en bespreken de speerpunten en doelen van mijn opdracht. Ik vind het belangrijk om dit moment aan te grijpen om verwachtingen te managen. Wat wordt er van mij verwacht de komende maanden? Dat maakt het evalueren aan het einde van de opdracht makkelijker.

16:00 uur
Met de CISO bespreek ik de laatste zaken met betrekking tot de overdracht. We hebben nog eens doorgenomen welke documenten er liggen, waar ik ze kan vinden en uit welke personen het team bestaat. Ik wil graag een goed overzicht hebben van waar ik moet zijn als ik met deze opdracht begin.

17:00 uur
Ik ga huiswaarts. Helaas sta ik in de file en doe ik er in totaal anderhalf uur over.

18:00 uur
Zodra ik thuis ben speel ik even met mijn kinderen. Ik eet een lichte salade en stap ruim een uur later in de auto om twee vrienden op te halen met wie ik sport.

20:00 uur
De groepstraining kickboksen begint. Het is een leuke, maar intensieve training.

21:30 uur
Thuis en tijd om te eten. Mijn vrouw heeft op me gewacht dus we eten gezellig samen. Na het eten ga ik nog even wat relaxen op de bank om vervolgens mijn bed in te duiken. Het was een lange dag!

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder