Snel naar content
Ahmed Labiëd achter een computer op kantoor van Inergy in Woerden

Een dag uit het leven van Ahmed Labiëd, Consultant LIAS bij Inergy

Als Consultant LIAS zijn de werkdagen van Ahmed Labiëd heel gevarieerd. Meerdere belafspraken, op bezoek bij een klant en tussendoor mails beantwoorden. En zelfs na een propvolle werkdag maakt hij nog tijd om met zijn vrienden te gaan sporten. Nieuwsgierig? Lees dan snel zijn blog!

06:30 uur
Vandaag ontbijt ik alleen omdat de rest wat later opstaat. Met de rest doel ik op mijn vrouw en twee zoontjes van anderhalf jaar en vier maanden oud. Voor hen maak ik wel alvast het ontbijt klaar. Ik heb een hekel aan stilte dus ik zet de televisie altijd aan en luister naar het nieuws op de achtergrond. Na mijn ontbijt spring ik onder de douche, kleed ik me om en ga ik de deur uit op weg naar een nieuwe opdracht bij een klant.

07:30 uur
Terwijl ik luister naar BNR Nieuwsradio rijd ik over de snelweg richting de gemeente waar ik zijn moet. Ik merk op dat ik ruim op tijd ben dus ik stop onderweg voor een lekkere kop koffie.

08:40 uur
Ruim op tijd kom ik aan op mijn bestemming. We hebben om 09:00 uur afgesproken. Ik zoek rustig een parkeerplek en meld me alvast bij de balie.

09:00 uur
De CISO haalt me op bij de balie. Met hem heb ik een afspraak. Hij vertrekt bij deze gemeente en ik neem zijn werkzaamheden over. Hij laat me zijn werkplek zien en vertelt over de laatste ontwikkelingen binnen het gemeentehuis. De koffiecorner heb ik al gevonden. Deze gemeente heeft heel goede koffie. Groot pluspunt voor een koffieliefhebber als ik!

11:00 uur
Ik heb een online afspraak met een andere klant. De CISO heeft vooraf al een plek voor mij geregeld waar ik kan videobellen. Ik geeft de klant uitleg over het LIAS ISMS. Het voordeel aan de vele online afspraken van tegenwoordig is dat ik dit soort korte overleggen nu gemakkelijk tussendoor kan doen.

12:00 uur
Samen met de CISO lunch ik in de kantine van het gemeentehuis. Uiteraard netjes aan tafels op anderhalve meter afstand. We bespreken de ontwikkelingen binnen informatiebeveiliging.

13:00 uur
Met de ENSIA-coördinator van deze gemeente heb ik een afspraak om alvast de audit door te nemen. Die vindt plaats één dag nadat ik begin. Daarom wil ik graag de documenten vast doornemen. We zijn er in totaal ruim twee uur mee bezig.

15:00 uur
Gelijk ga ik een volgend overleg in. Deze keer met het afdelingshoofd, de opdrachtgever van de CISO. We maken kennis en bespreken de speerpunten en doelen van mijn opdracht. Ik vind het belangrijk om dit moment aan te grijpen om verwachtingen te managen. Wat wordt er van mij verwacht de komende maanden? Dat maakt het evalueren aan het einde van de opdracht makkelijker.

16:00 uur
Met de CISO bespreek ik de laatste zaken met betrekking tot de overdracht. We hebben nog eens doorgenomen welke documenten er liggen, waar ik ze kan vinden en uit welke personen het team bestaat. Ik wil graag een goed overzicht hebben van waar ik moet zijn als ik met deze opdracht begin.

17:00 uur
Ik ga huiswaarts. Helaas sta ik in de file en doe ik er in totaal anderhalf uur over.

18:00 uur
Zodra ik thuis ben speel ik even met mijn kinderen. Ik eet een lichte salade en stap ruim een uur later in de auto om twee vrienden op te halen met wie ik sport.

20:00 uur
De groepstraining kickboksen begint. Het is een leuke, maar intensieve training.

21:30 uur
Thuis en tijd om te eten. Mijn vrouw heeft op me gewacht dus we eten gezellig samen. Na het eten ga ik nog even wat relaxen op de bank om vervolgens mijn bed in te duiken. Het was een lange dag!

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder