Snel naar content
Anja van Riet achter haar bureau in het kantoor in Woerden

Een dag uit het leven van Anja van Riet, werkzaam op de afdeling Finance & Control van Inergy

Werken op een financiële afdeling saai? Als het aan Anja van Riet, werkzaam op de afdeling Finance & Control van Inergy, ligt niet. Focus is heel belangrijk. Ze vertelt over haar werkdag die vol zit met interessante cijfers.

07.15 uur
De wekker gaat, ik spring onder de douche en kleed me aan. Het ontbijt is heilig voor me, dat sla ik nooit over. Daarna stap ik op de fiets. Ik woon lekker dicht bij kantoor, het is maar tien minuten fietsen. Heerlijk om even buiten te zijn.

08.30 uur
Mijn werkdag start ik altijd met het lezen van mijn mail. Ik bekijk of er dingen zijn die ik direct moet afhandelen en wat er eventueel kan wachten. Vandaag zit er niks tussen dat ik gelijk moet oppakken. Ik ga daarom verder met een aantal zaken die er nog liggen.

09.30 uur
Deze weken zijn we druk bezig met de accountantscontrole. Dat is ieder jaar zo tussen januari en maart. Kort samengevat controleert een accountant of onze financiële administratie helemaal op orde is. Een van de accountants heeft nog wat vragen over aangeleverde stukken. Ik heb via Teams contact om het een en ander toe te lichten. Tevens is een aantal van onze klanten gevraagd om een saldobevestiging over vorig jaar. Omdat van de helft hiervan nog geen bevestiging is ontvangen, stem ik met een aantal deliverymanagers af of zij hier iets in kunnen betekenen.

11.00 uur
Werkoverleg met het team. In elk werkoverleg nemen we onder andere de ‘reporting calendar’door. Hierin staan voor ieder van ons team diverse taken die opgeleverd moeten worden in verband met de maandsluiting. We nemen door wat er nog openstaat, waar we tegenaan lopen, enzovoort.

12.30 uur
Tijd voor een gezonde lunch. Op kantoor staat een lunchbuffet uitgestald, heerlijk vind ik dat. Ik maak een lekkere salade en klets gezellig bij met een aantal collega’s. Op thuiswerkdagen ga ik ergens gedurende de dag lekker naar buiten, gek genoeg doe ik niet als ik op kantoor werk.

“Ik moet mijn focus erbij houden en dingen signaleren. Dat kenmerkt het werk op een financiële afdeling sowieso heel erg.”

13.00 uur
Ik ga aan de slag met het sturen van verkoopfacturen. Projectmanagers maken verkoopfactuur voorstellen aan in Exact voor de diverse projecten op basis van nacalculatie. Die controleer ik met de uren die geboekt zijn. Soms is er een mismatch of staan de tarieven niet goed. Dan ga ik in overleg met de projectmanager om te kijken wat ermee moet gebeuren. Zo nodig corrigeer ik uren, zodat een juiste factuur verstuurd kan worden naar de klant.

14.30 uur
Iedere maand doe ik de salarisadministratie. Daar ben ik bij elkaar minimaal een dag mee bezig. Vanmiddag maak ik vast een begin. Er komt van alles bij kijken: nieuwe medewerkers die in dienst zijn gekomen, medewerkers die een andere functie hebben, de bonus moet eruit, medewerkers die een leaseauto krijgen, enzovoort. Ook de pensioenaanmeldingen en standy-by diensten verwerk ik. Hiervoor werk ik nauw samen met HR. Het is altijd een intensieve klus, maar heel divers. Ik moet mijn focus erbij houden en dingen signaleren. Dat kenmerkt het werk op een financiële afdeling sowieso heel erg. Het fijne aan werken op kantoor vind ik trouwens dat er sta bureaus zijn. Zo kan ik mijn werk afwisselend zittend en staand doen.

17.30 uur
Aan het eind van iedere dag doe ik een saldo check op de bank. We hebben te maken met veel automatische incasso’s en dat houd ik allemaal netjes bij. Dan stap ik op mijn fiets weer naar huis. Eenmaal thuis begin ik gelijk met koken. Ik wil een beetje op tijd eten omdat ik vanavond nog een badmintonwedstrijd heb.

19.00 uur
Ik zorg dat ik op tijd ben op de afgesproken plek om samen met mijn team naar de wedstrijd in Voorburg te rijden. Na een mooie overwinning van 6-2 drinken we gezellig met z’n allen nog wat na. Zo rond middernacht ben ik weer thuis en kruip ik heerlijk mijn bed in.

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Houd een vinger aan de pols: 4 redenen waarom je de prestaties van jouw dataplatform moet monitoren

Houd een vinger aan de pols: 4 redenen waarom je de prestaties van jouw dataplatform moet monitoren

Jouw dataplatform is het hart van je organisatie. Je gaat er iedere dag vanuit dat het blijft kloppen. Maar hoe weet je zeker of dat het geval is? Controleer je die hartslag weleens? In deze blog legt David van Helm, Data Engineer bij Inergy, uit waarom het zo belangrijk is om te weten hoe je een platform presenteert - en hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

Een dag uit het leven van Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy

Een dag uit het leven van Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Arjan van Honk, Senior BI Developer/Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een BI-developer is iemand die verantwoordelijk is voor het bouwen en onderhouden van data-oplossingen van onze klanten. Lees over zijn dynamische werkdag in Barcelona in deze blog!

Lees verder