Snel naar content
Anja van Riet achter haar bureau in het kantoor in Woerden

Een dag uit het leven van Anja van Riet, werkzaam op de afdeling Finance & Control van Inergy

Werken op een financiële afdeling saai? Als het aan Anja van Riet, werkzaam op de afdeling Finance & Control van Inergy, ligt niet. Focus is heel belangrijk. Ze vertelt over haar werkdag die vol zit met interessante cijfers.

07.15 uur
De wekker gaat, ik spring onder de douche en kleed me aan. Het ontbijt is heilig voor me, dat sla ik nooit over. Daarna stap ik op de fiets. Ik woon lekker dicht bij kantoor, het is maar tien minuten fietsen. Heerlijk om even buiten te zijn.

08.30 uur
Mijn werkdag start ik altijd met het lezen van mijn mail. Ik bekijk of er dingen zijn die ik direct moet afhandelen en wat er eventueel kan wachten. Vandaag zit er niks tussen dat ik gelijk moet oppakken. Ik ga daarom verder met een aantal zaken die er nog liggen.

09.30 uur
Deze weken zijn we druk bezig met de accountantscontrole. Dat is ieder jaar zo tussen januari en maart. Kort samengevat controleert een accountant of onze financiële administratie helemaal op orde is. Een van de accountants heeft nog wat vragen over aangeleverde stukken. Ik heb via Teams contact om het een en ander toe te lichten. Tevens is een aantal van onze klanten gevraagd om een saldobevestiging over vorig jaar. Omdat van de helft hiervan nog geen bevestiging is ontvangen, stem ik met een aantal deliverymanagers af of zij hier iets in kunnen betekenen.

11.00 uur
Werkoverleg met het team. In elk werkoverleg nemen we onder andere de ‘reporting calendar’door. Hierin staan voor ieder van ons team diverse taken die opgeleverd moeten worden in verband met de maandsluiting. We nemen door wat er nog openstaat, waar we tegenaan lopen, enzovoort.

12.30 uur
Tijd voor een gezonde lunch. Op kantoor staat een lunchbuffet uitgestald, heerlijk vind ik dat. Ik maak een lekkere salade en klets gezellig bij met een aantal collega’s. Op thuiswerkdagen ga ik ergens gedurende de dag lekker naar buiten, gek genoeg doe ik niet als ik op kantoor werk.

“Ik moet mijn focus erbij houden en dingen signaleren. Dat kenmerkt het werk op een financiële afdeling sowieso heel erg.”

13.00 uur
Ik ga aan de slag met het sturen van verkoopfacturen. Projectmanagers maken verkoopfactuur voorstellen aan in Exact voor de diverse projecten op basis van nacalculatie. Die controleer ik met de uren die geboekt zijn. Soms is er een mismatch of staan de tarieven niet goed. Dan ga ik in overleg met de projectmanager om te kijken wat ermee moet gebeuren. Zo nodig corrigeer ik uren, zodat een juiste factuur verstuurd kan worden naar de klant.

14.30 uur
Iedere maand doe ik de salarisadministratie. Daar ben ik bij elkaar minimaal een dag mee bezig. Vanmiddag maak ik vast een begin. Er komt van alles bij kijken: nieuwe medewerkers die in dienst zijn gekomen, medewerkers die een andere functie hebben, de bonus moet eruit, medewerkers die een leaseauto krijgen, enzovoort. Ook de pensioenaanmeldingen en standy-by diensten verwerk ik. Hiervoor werk ik nauw samen met HR. Het is altijd een intensieve klus, maar heel divers. Ik moet mijn focus erbij houden en dingen signaleren. Dat kenmerkt het werk op een financiële afdeling sowieso heel erg. Het fijne aan werken op kantoor vind ik trouwens dat er sta bureaus zijn. Zo kan ik mijn werk afwisselend zittend en staand doen.

17.30 uur
Aan het eind van iedere dag doe ik een saldo check op de bank. We hebben te maken met veel automatische incasso’s en dat houd ik allemaal netjes bij. Dan stap ik op mijn fiets weer naar huis. Eenmaal thuis begin ik gelijk met koken. Ik wil een beetje op tijd eten omdat ik vanavond nog een badmintonwedstrijd heb.

19.00 uur
Ik zorg dat ik op tijd ben op de afgesproken plek om samen met mijn team naar de wedstrijd in Voorburg te rijden. Na een mooie overwinning van 6-2 drinken we gezellig met z’n allen nog wat na. Zo rond middernacht ben ik weer thuis en kruip ik heerlijk mijn bed in.

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder