Snel naar content
collega Margriet Wesseling achter haar bureau

Een dag uit het leven van: Margriet Wesseling, Ontwikkelaar bij Inergy

Margriet Wesseling is Ontwikkelaar bij Inergy en pluist graag ingewikkelde procedures van datawarehouses uit. Hoe ziet haar werkdag eruit? Ze vertelt je erover in deze blog. 
5:30 De wekker gaat. Ik geniet nog even van tien minuten snoozen. Daarna snel boterhammetje, verse jus en ik kan mijn werkdag goed beginnen.

7:00 Eerst even kijken of de load van het huidige productie systeem goed loopt. Richard checkt de load van het nieuwe Azure project.

9:00 Standup van het Azure project. Morgen gaat het eerste deel in productie. We nemen met elkaar door of er nog problemen zijn, dat is niet het geval. We hebben er allemaal vertrouwen in.

9:15 Ik ben een ingewikkelde procedure van het huidige datawarehouse aan het uitpluizen. Dit gaan we in Azure helemaal anders doen, het is dus belangrijk om goed te analyseren wat er precies gebeurt. Ik begin met alle stappen schematisch weer te geven en krijg al snel het gevoel dat er veel winst te halen is, dat is een leuke uitdaging.

12:00 Lunchtijd en lekker even een rondje buiten lopen. Het is mooi weer en ik besluit om vanavond te gaan zwemmen. Nu het waterpolo seizoen is afgelopen ligt de focus op het openwater zwemmen. Snel even een appje in zwemgroep provincie Utrecht: Wie heeft nog meer zin in een rondje Haarrijnseplas?

13:00 Tijd voor retrospective. Conclusies: Iedereen ervaart de samenwerking binnen het projectteam (klant en Inergy) heel positief. We moeten de daily standups wel strakker houden en bepaalde discussies daarin afkappen om deze op andere momenten voort te zetten.

15:00 Even checken of er al op de oproep in de app groep is gereageerd. Er zijn drie reacties, fijn! Ik heb de procedure inmiddels vertaald naar een aantal queries. Ben alleen niet tevreden met de doorlooptijd. Dat moet sneller kunnen.

16:15 Tijd om mijn werkzaamheden van vandaag af te ronden. Het grote voordeel van vroeg beginnen, je bent ook lekker op tijd klaar. Genoeg tijd om nog te zwemmen. Heerlijk!

17:15 Even snel boodschappen doen en een pastaatje maken. Daarna op de fiets naar de Haarrijnseplas voor een trainingsrondje van 2,3 km.

20:30 Tijdens het zwemmen heerlijk het hoofd leeggemaakt. Maar ook een helder idee gekregen om de lastige query van vanmiddag te versnellen. Morgenochtend meteen uitproberen!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Inergy implementeerde Microsoft Fabric: dit ontdekte onze expert

Inergy implementeerde Microsoft Fabric: dit ontdekte onze expert

De wereld van data analytics is in rep en roer. De reden? Microsoft Fabric. Dit splinternieuwe data analytics platform brengt alle losse analytics tools van Microsoft samen. Veel specialisten experimenteren ermee, maar heeft iemand het platform al bij een klant geïmplementeerd? Wij wel! In dit blog vertelt Merijn wat hij van de implementatie van Microsoft Fabric heeft geleerd.

Lees verder

Veilig (online) de vakantie door

Veilig (online) de vakantie door

Ga je binnenkort op vakantie? Een heerlijk tijd van ontspanning en plezier, maar volgens onze informatieveiligheid experts ook een periode...

Lees verder

Een terug- en vooruitblik op Informatiebeveiliging en Privacy: 2023 vs 2024

Een terug- en vooruitblik op Informatiebeveiliging en Privacy: 2023 vs 2024

Voor cybercriminelen was 2023 een goed jaar. Online dreigingen zijn alleen maar toegenomen en het aantal aanvallen is opnieuw nog...

Lees verder