Snel naar content
collega Margriet Wesseling achter haar bureau

Een dag uit het leven van: Margriet Wesseling, Ontwikkelaar bij Inergy

Margriet Wesseling is Ontwikkelaar bij Inergy en pluist graag ingewikkelde procedures van datawarehouses uit. Hoe ziet haar werkdag eruit? Ze vertelt je erover in deze blog. 
5:30 De wekker gaat. Ik geniet nog even van tien minuten snoozen. Daarna snel boterhammetje, verse jus en ik kan mijn werkdag goed beginnen.

7:00 Eerst even kijken of de load van het huidige productie systeem goed loopt. Richard checkt de load van het nieuwe Azure project.

9:00 Standup van het Azure project. Morgen gaat het eerste deel in productie. We nemen met elkaar door of er nog problemen zijn, dat is niet het geval. We hebben er allemaal vertrouwen in.

9:15 Ik ben een ingewikkelde procedure van het huidige datawarehouse aan het uitpluizen. Dit gaan we in Azure helemaal anders doen, het is dus belangrijk om goed te analyseren wat er precies gebeurt. Ik begin met alle stappen schematisch weer te geven en krijg al snel het gevoel dat er veel winst te halen is, dat is een leuke uitdaging.

12:00 Lunchtijd en lekker even een rondje buiten lopen. Het is mooi weer en ik besluit om vanavond te gaan zwemmen. Nu het waterpolo seizoen is afgelopen ligt de focus op het openwater zwemmen. Snel even een appje in zwemgroep provincie Utrecht: Wie heeft nog meer zin in een rondje Haarrijnseplas?

13:00 Tijd voor retrospective. Conclusies: Iedereen ervaart de samenwerking binnen het projectteam (klant en Inergy) heel positief. We moeten de daily standups wel strakker houden en bepaalde discussies daarin afkappen om deze op andere momenten voort te zetten.

15:00 Even checken of er al op de oproep in de app groep is gereageerd. Er zijn drie reacties, fijn! Ik heb de procedure inmiddels vertaald naar een aantal queries. Ben alleen niet tevreden met de doorlooptijd. Dat moet sneller kunnen.

16:15 Tijd om mijn werkzaamheden van vandaag af te ronden. Het grote voordeel van vroeg beginnen, je bent ook lekker op tijd klaar. Genoeg tijd om nog te zwemmen. Heerlijk!

17:15 Even snel boodschappen doen en een pastaatje maken. Daarna op de fiets naar de Haarrijnseplas voor een trainingsrondje van 2,3 km.

20:30 Tijdens het zwemmen heerlijk het hoofd leeggemaakt. Maar ook een helder idee gekregen om de lastige query van vanmiddag te versnellen. Morgenochtend meteen uitproberen!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder