Snel naar content
collega Margriet Wesseling achter haar bureau

Een dag uit het leven van: Margriet Wesseling, Ontwikkelaar bij Inergy

Margriet Wesseling is Ontwikkelaar bij Inergy en pluist graag ingewikkelde procedures van datawarehouses uit. Hoe ziet haar werkdag eruit? Ze vertelt je erover in deze blog. 
5:30 De wekker gaat. Ik geniet nog even van tien minuten snoozen. Daarna snel boterhammetje, verse jus en ik kan mijn werkdag goed beginnen.

7:00 Eerst even kijken of de load van het huidige productie systeem goed loopt. Richard checkt de load van het nieuwe Azure project.

9:00 Standup van het Azure project. Morgen gaat het eerste deel in productie. We nemen met elkaar door of er nog problemen zijn, dat is niet het geval. We hebben er allemaal vertrouwen in.

9:15 Ik ben een ingewikkelde procedure van het huidige datawarehouse aan het uitpluizen. Dit gaan we in Azure helemaal anders doen, het is dus belangrijk om goed te analyseren wat er precies gebeurt. Ik begin met alle stappen schematisch weer te geven en krijg al snel het gevoel dat er veel winst te halen is, dat is een leuke uitdaging.

12:00 Lunchtijd en lekker even een rondje buiten lopen. Het is mooi weer en ik besluit om vanavond te gaan zwemmen. Nu het waterpolo seizoen is afgelopen ligt de focus op het openwater zwemmen. Snel even een appje in zwemgroep provincie Utrecht: Wie heeft nog meer zin in een rondje Haarrijnseplas?

13:00 Tijd voor retrospective. Conclusies: Iedereen ervaart de samenwerking binnen het projectteam (klant en Inergy) heel positief. We moeten de daily standups wel strakker houden en bepaalde discussies daarin afkappen om deze op andere momenten voort te zetten.

15:00 Even checken of er al op de oproep in de app groep is gereageerd. Er zijn drie reacties, fijn! Ik heb de procedure inmiddels vertaald naar een aantal queries. Ben alleen niet tevreden met de doorlooptijd. Dat moet sneller kunnen.

16:15 Tijd om mijn werkzaamheden van vandaag af te ronden. Het grote voordeel van vroeg beginnen, je bent ook lekker op tijd klaar. Genoeg tijd om nog te zwemmen. Heerlijk!

17:15 Even snel boodschappen doen en een pastaatje maken. Daarna op de fiets naar de Haarrijnseplas voor een trainingsrondje van 2,3 km.

20:30 Tijdens het zwemmen heerlijk het hoofd leeggemaakt. Maar ook een helder idee gekregen om de lastige query van vanmiddag te versnellen. Morgenochtend meteen uitproberen!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Een dag uit het leven van Rachid Astitou, BI Projectmanager bij Inergy

Een dag uit het leven van Rachid Astitou, BI Projectmanager bij Inergy

Als BI Projectmanager zorgt Rachid ervoor dat elk project voldoet aan de verwachtingen van onze klanten. En dat het project binnen tijd en budget opgeleverd wordt.

Lees verder

Transformeer uw begrotingsproces met LIAS Digitaal Behandelen

Transformeer uw begrotingsproces met LIAS Digitaal Behandelen

Gemeenten en provincies staan op het punt hun begrotingen voor 2024 te presenteren aan de raad en het college. Een periode waarin raadsleden hun vragen kunnen indienen. Een proces dat vaak meer tijd en energie kost dan nodig is. Maar gelukkig is er een manier om dit proces te stroomlijnen: de LIAS Digitaal Behandelen-module!

Lees verder

Een dag uit het leven van Thessa de Bree, Content Marketeer en Vormgever bij Inergy

Een dag uit het leven van Thessa de Bree, Content Marketeer en Vormgever bij Inergy

Als Content Marketeer en Vormgever houdt Thessa zich bezig met het vormgeven van communicatie uitingen zoals video's, posters, whitepapers, nieuwsbrieven en social media. Lees over haar dynamische werkdag in deze blog!

Lees verder