Snel naar content
Blog Recept Data & Analytics

Het recept voor Data & Analytics volgens Inergy?

Het op de juiste manier combineren van data stelt organisaties in staat om betere bedrijfsresultaten te behalen. Deze steeds grotere hoeveelheid data moet in bulk, maar ook near real-time kunnen worden opgeslagen en gelezen. Dit dient stabiel, veilig, cloud-based, kostenefficiënt en met uitstekende performance plaats te vinden.

Hoe Inergy dat doet

Daar hebben we een uitgekiend recept voor. Dit is niet zomaar ontstaan, maar gebaseerd op bijna 25 jaar ervaring van onze professionals.

Het recept voor Data & Analytics

Microsoft Azure platform

We bouwen bij voorkeur op het Microsoft Azure platform omdat dit voordelen biedt zoals schaalbaarheid voor het toevoegen van gegevensbronnen, betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van back-ups, geavanceerde analysetools en machine learning-algoritmen voor waardevolle inzichten en naadloze integratie met andere Microsoft-producten.

Azure maakt gebruik van wereldwijde datacenters om gegevens veilig te houden en biedt een breed scala aan services om gegevens te beheren en te analyseren. Dit maakt het een uitstekende keuze voor organisaties die op zoek zijn naar een efficiënte en betrouwbare oplossing voor hun dataplatform.

Dataplatform

Alles over een datawarehouse

Een datawarehouse is een grote verzameling gegevens die wordt gebruikt om zakelijke beslissingen te ondersteunen. Het is een centrale opslagplaats voor alle relevante gegevens die nodig zijn voor het maken van beslissingen binnen een bedrijf. Dit kan gegevens zijn over verkoopcijfers, klantinformatie, financiën en meer.

Lees hier alles over een datawarehouse

De Inergy Referentiearchitectuur

Het fundament van het goed organiseren van data ligt in de zogeheten logische referentiearchitectuur. Wij implementeren onze eigen referentiearchitectuur, gebaseerd op jaren ervaring. Een ijsberg is een goede metafoor om deze architectuur te duiden. Eindgebruikers zien slechts het topje van de ijsberg: de rapportages, dashboards, enzovoort. 

Onder dat topje ligt het grootste gedeelte van de ijsberg, namelijk zo’n negentig procent van het dataplatform. Het is van groot belang dat die structuur goed is opgebouwd. 

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Vrijwel iedere organisatie beschikt over enorme hoeveelheden data. Uit die data is veel informatie te halen. Maar om daar vervolgens ook daadwerkelijk iets mee te doen, moet je die data eerst verzamelen en analyseren. Pas dan wordt die enorme hoeveelheid informatie echt waardevol. Die omzetting en analyse gebeurt in een dataplatform. Organisaties groot en klein, ervaren al jaren het gemak van en rendement door het inzetten van het Managed Dataplatform van Inergy.

Download hier de whitepaper

Inergy referentiearchitectuur

Snowflake

Snowflake is een geavanceerde databasetechnologie die ontworpen is voor de cloud. Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden geïmplementeerd en geschaald, en dat het uitstekende prestaties levert, zelfs bij grote datasets en complexe query’s. Door de speciale architectuur van Snowflake is het mogelijk om verschillende workloads te draaien zonder dat de prestaties hierdoor beïnvloed worden.

Dankzij de schaalbaarheid en performance van Snowflake is het de ideale oplossing voor organisaties die behoefte hebben aan een krachtige en betrouwbare database die in staat is om snel en flexibel te groeien.

Whitepaper

Referentie architectuur van Snowflake

Hoe jouw dataplatform er precies uit kom te zien, is uiteraard geheel afhankelijk van de eisen en wensen die je aan de oplossing stelt. Wat wil je uit het dataplatform halen? Wat wil je er vervolgens mee doen? Wij helpen je graag op werk met het inrichten van een dataplatform met Snowflake.

Lees hier onze whitepaper over onze referentie architectuur van Snowflake

Dashboarding

Microsoft Power BI en MicroStrategy zijn beide krachtige dashboarding tools die organisaties kunnen gebruiken om gegevens te verzamelen, analyseren en visualiseren. Ze bieden tal van voordelen, waaronder snellere besluitvorming, meer inzicht in bedrijfsprestaties, betere rapportage en meer mogelijkheden voor gegevensanalyse.

Power BI is vooral handig voor kleinere bedrijven en teams vanwege de gebruiksvriendelijke interface en flexibiliteit, terwijl MicroStrategy meer geschikt is voor grote ondernemingen die behoefte hebben aan robuuste beveiligingsfuncties en complexe analyses. Uiteindelijk hangt de keuze af van de specifieke behoeften van de organisatie.

Peter Ledeboer
Meer weten?
Boek direct een gratis adviesgesprek met Peter

✔ kies zelf je dag en tijd ✔ gratis en zonder verplichtingen

Buy-over-Build

Wij kiezen voor Buy-over-Build-tooling. Het belangrijkste voordeel is dat het bespaart op tijd en kosten die gepaard gaan met het ontwikkelen en onderhouden van in-house tooling. Door bestaande tools aan te schaffen, kan men zich richten op de kerntaken en zich sneller aanpassen aan veranderingen in de markt. Bovendien zijn gekochte tools vaak geoptimaliseerd voor specifieke taken en hebben ze meer functionaliteit dan zelfgebouwde tools. Het gebruik van Buy-over-Build-tooling resulteert dus in een efficiëntere en effectievere werkwijze.

Python en SQL

Wij gebruiken als programmeertaal Python en SQL. Python is een veelzijdige programmeertaal die geschikt is voor verschillende toepassingen zoals machine learning en data-analyse. Het heeft een eenvoudige syntaxis en is gemakkelijk te leren, waardoor het een populaire keuze is bij ontwikkelaars.

SQL staat voor Structured Query Language en is een gestandaardiseerde programmeertaal die wordt gebruikt om gegevens te beheren en te manipuleren in relationele databases. Met SQL kunnen gebruikers eenvoudig gegevens opvragen, toevoegen, bijwerken en verwijderen uit een database. Wij gebruiken het vaak in combinatie met Python voor data-analyse en webontwikkeling.

Support is altijd beschikbaar?

Wij hebben een supportorganisatie die 24×7 beschikbaar is met alle benodigde kennis en die de systemen monitort. Waar mogelijk, corrigeren wij proactief het proces zodat het de data veilig en correct is.

Eerlijk op alle vlakken

Door security, privacy, beheersbaarheid en openheid al vanaf het begin van het project mee te nemen zijn wij eerlijk op alle vlakken. We beloven geen dingen die we niet kunnen waarmaken waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Inergy zorgt tenslotte uiteraard voor een volledig AVG-proof dataplatform waarmee je aan de Europese regels voldoet.

Meer weten?

Wil je meer weten over het op de juiste manier combineren van data? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder