Snel naar content

Datawarehouse

Is de data in jouw organisatie van lage kwaliteit? Staat de data in verschillende geïsoleerde databases en worden deze handmatig geëxporteerd wanneer dit nodig is voor analyses of rapportages?

Dit kan veel eenvoudiger, veiliger én efficiënter. Welkom in de wereld van het datawarehouse.

Lees meer

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Jouw data. Jouw inzichten.

Neem afscheid van lage datakwaliteit, geïsoleerde databronnen en handmatige data-exports. Met het datawarehouse van Inergy ben je verzekerd van goed gestructureerde en beveiligde data.

Het datawarehouse is het hart van een datagedreven organisatie. Wist je bijvoorbeeld dat slechts 1% van alle data ter wereld daadwerkelijk wordt gebruikt? Zonde. Wij helpen je om al je beschikbare data optimaal in te zetten.

We kiezen samen het cloudplatform voor jou

We werken met Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services (AWS). Samen kiezen we het ideale platform voor jou. Bij voorkeur bouwen we het datawarehouse in Snowflake. Snowflake is cloudagnostisch. Dat wil zeggen dat Snowflake op ieder platform geïmplementeerd worden.

Neem datagedreven beslissingen

Stop met het nemen van beslissingen op basis van onderbuikgevoel en start met het nemen van beslissingen op basis van data. Actuele data. Data die al in je organisatie beschikbaar is. Je moet alleen de waarde van deze data nog zien te vinden. Daar helpen we je bij. We improve performance.

1. Dataplatform bouwen

1. Dataplatform bouwen

Met onbeperkte opslag, de beste performance en top security maken we je klaar voor de toekomst.

Lees meer

2. Dataplatform beheren

2. Dataplatform beheren

Onze specialisten zorgen voor het veilig en 24/7 up-to-date houden van jouw dataplatform.

Lees meer

3. Dataplatform doorontwikkelen

3. Dataplatform doorontwikkelen

Wij zorgen voor het uitbreiden en actualiseren van jouw dataplatform op basis van de behoeftes.

Lees meer

De voordelen van een datawarehouse

1. Structureer alle data

Handmatige csv-exports en datatransformaties zijn voorgoed verleden tijd. In een datawarehouse structureer je alle data op dezelfde manier. Data zoals datumvelden hoeven nooit meer handmatig te worden getransformeerd.

2. Bewaar historische data

Historische data blijft altijd bewaard, in tegenstelling tot de bronsystemen. Als een wijziging in de data wordt uitgevoerd in de bronsystemen, is deze data voorgoed veranderd. Haal historische data eenvoudig terug in een datawarehouse.

3. Ontlast bronsystemen

Een datawarehouse ontlast de bronsystemen. Een datawarehouse is specifiek gemaakt om goed om te kunnen gaan met grote hoeveelheden data. Hierdoor loop je nooit meer tegen performanceproblemen aan.

4. Hanteer vaste datadefinities

Data wordt in bedrijven vaak op verschillende manieren gedefinieerd. Zo verschilt bijvoorbeeld de definitie van omzet regelmatig tussen afdelingen. Stel hier definities voor vast in een datawarehouse zodat deze KPI’s voortaan altijd en voor iedereen hetzelfde zijn.

5. Combineer interne en externe data

Verzamel data uit alle interne en externe databronnen én combineer deze data met elkaar. Analyseer vervolens eenvoudig alle data in relatie tot elkaar.

6. Maak data gereed voor BI-toepassingen

Verzamel alle data in een datawarehouse. De data is daarmee gereed om gebruikt te worden voor advanced data analytics toepassingen. De data wordt ook direct geraadpleegd door dashboarding- en rapportagetools. Krijg in één oogopslag inzicht in de belangrijkste KPI’s voor jouw afdeling of organisatie en neem op data gebaseerde beslissingen.

7. Zorg voor één versie van de waarheid

Een datawarehouse zorgt voor één versie van de waarheid. Het datawarehouse vormt de centrale plek voor informatievraagstukken. Voorkom dat collega’s met afwijkende data werken en zorg voor een uniforme informatievoorziening binnen de organisatie. Er is immers maar één versie van de waarheid.

Een samenwerking voor de toekomst

Naast het opzetten van een datawarehouse, bouwen we -als je wil- ook je dashboards. Samen bepalen we de juiste KPI’s voor jouw afdeling of organisatie en bouwen we de dashboards op basis van de bewezen Inergy methode.
Vervolgens ontwikkelen we deze dashboards continu door. Wensen en behoeften op gebied van data analytics veranderen namelijk continu en groeien mee met de organisatie.
Wil je bijvoorbeeld nieuwe databronnen toevoegen of inzicht krijgen in andere KPI’s? Geen probleem. Omdat we je data-omgeving continu doorontwikkelen, maken we jouw datawarehouse en dashboards weer klaar voor de toekomst.

Kortom, we ontzorgen je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en richt jij je op jouw werkzaamheden bij je eigen organisatie. Zaken waar jij alles van weet. Wij weten immers alles van data.

Het belang van een datawarehouse

De voordelen van een datawarehouse worden vaak onderschat. Een veel gebruikte metafoor is die van een ouderwetse archiefkast. De kwaliteit van datamanagement in je organisatie bepaalt hoe geordend en overzichtelijk de archiefkast is. Is de datakwaliteit hoog? Dan vind je eenvoudig en snel wat je zoekt in de archiefkast. Je organisatie produceert immers iedere dag weer nieuwe data die een plekje moeten krijgen.

Als al deze data wordt verzameld in een datawarehouse en de data wordt goed beheerd, vind je alle data eenvoudig terug en gebruik je de data om datagedreven beslissingen mee te nemen. Data lijken op het eerste gezicht vaak geen verband met elkaar te hebben. Dankzij data analytics oplossingen zoals data science haal je hier wel degelijk nuttige en interessante inzichten uit. Dit is alleen mogelijk als datamanagement op orde is. Iedereen in de organisatie beschikt zo over één versie van de waarheid.

Wil je meer weten over onze datagedreven oplossingen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek of boek direct een gratis dataconsult met één van onze data analytics specialisten.

Onze klanten vertellen

Dennis van Steijn
Platform Owner Event Data Warehouse
PostNL

“Voor de analytics van grote hoeveelheden data vertrouwen we volledig op Inergy. Want betrouwbare informatie over het bezorgmoment is essentieel voor onze dienstverlening.”

Patrick Hakkesteegt
Operations Development Manager
Carglass

“Inergy hielp ons al bij het onderhouden van de on-premise dataomgeving. En ze hebben gewoon de kwaliteiten en de kennis van Power BI om dit project tot een succes te maken.”

Martijn Willems
Director Control & Analytics
Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. We hebben al prachtige resultaten bereikt en breiden onze datagedreven aanpak graag nog verder uit binnen de organisatie.”

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Om echt iets met je beschikbare data te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Lees alles over onze visie op een dataplatform.

Download whitepaper

Hoe wij te werk gaan

Onze werkwijze

Vanuit onze visie en principes hebben we onze werkwijze ontwikkeld. Lees meer over onze werkwijze en ons Proof of Concept. Samen maken we impact met jouw data.

Lees meer

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Lees meer

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data analytics. We helpen organisaties al meer dan 20 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service, non-stop datamanagement, advanced analytics en dashboarding op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Microsoft Gold Partner en Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Neem contact met ons op

Ben je overtuigd? Of wil je graag wat meer informatie? Vul het contactformulier in en onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Geen zin om te wachten? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt. We improve performance.


  • Ervaren data analytics specialisten
  • Microsoft Gold & Snowflake Premier partner
  • ISO 27001 & ISAE 3402 gecertificeerd