Snel naar content

Datawarehouse

Vaak staat alle data in verschillende geïsoleerde databases en worden deze handmatig geëxporteerd wanneer dit nodig is voor een analyse of een rapportage. Dit kan veel eenvoudiger, veiliger én efficiënter. Welkom in de wereld van het datawarehouse.

Lees meer

Enkele van onze klanten

Onze certificaten en keurmerken

Wat is een datawarehouse?

Data is opgeslagen in allerlei tools en systemen binnen je organisatie zoals ERP-systemen, advertentieaccounts, CRM-systemen, en boekhoudsystemen. Vaak zijn deze systemen niet aan elkaar gekoppeld en staat de data hierdoor in zogenaamde datasilo’s. In datasilo’s ontbreekt de mogelijkheid om deze data op de juiste wijze te structureren en met elkaar te combineren. Hierdoor zijn organisaties vaak gedwongen om handmatige exports te maken van deze data om deze exports vervolgens handmatig op de juiste manier te structureren. Pas daarna is de data geschikt voor data analyse en dashboardingtools.

Door de data in een datawarehouse te verzamelen, structureer en valideer je alle data uit deze bronsystemen. Het datawarehouse is daarmee één centrale verzamelplaats voor alle data binnen je organisatie. De data uit de bronsystemen wordt geautomatiseerd in het datawarehouse verzameld. Hier wordt de data beveiligd, getransformeerd en klaargemaakt voor data analytics en dashboarding.

Het Managed Dataplatform van Inergy is een datawarehouse met de kracht van de cloud en biedt de mogelijkheid tot advanced analytics en datavisualisatie in dashboardingtools.

Dataplatform bouwen

Dataplatform bouwen

Met onbeperkte opslag, de beste performance en top security maken we je klaar voor de toekomst.

Lees meer

Dataplatform beheren

Dataplatform beheren

Onze specialisten zorgen voor het veilig en 24/7 up-to-date houden van jouw dataplatform.

Lees meer

Dataplatform doorontwikkelen

Dataplatform doorontwikkelen

Wij zorgen voor het uitbreiden en actualiseren van jouw dataplatform op basis van de behoeftes.

Lees meer

Het belang van een datawarehouse

Het nut van een datawarehouse wordt vaak onderschat. Een veel gebruikte metafoor voor het belang van een datawarehouse is die van een ouderwetse archiefkast. Hoe goed datamanagement in je organisatie is ingericht, bepaalt hoe geordend en overzichtelijk de archiefkast is. Als de datakwaliteit in je datawarehouse hoog is, kun je eenvoudig en snel vinden wat je zoekt in de archiefkast. Je organisatie produceert immers iedere dag weer nieuwe data die een plekje moeten krijgen.

Als al deze data goed opgeslagen is in een datawarehouse en de data goed wordt beheerd, kun je alle data eenvoudig terugvinden en gebruiken om datagedreven beslissingen mee te nemen. Vaak lijken data op het eerste gezicht geen verband met elkaar te hebben, maar kun je hier wel degelijk nuttige en interessante inzichten uit halen door middel van data analytics oplossingen zoals data science. Dit is echter alleen mogelijk als datamanagement goed op orde is en het datawarehouse goed is ingericht.

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Om echt iets met je beschikbare data te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Lees alles over onze visie op een dataplatform.

Download whitepaper

Webinar

Hoe start je met Data Analytics

Leer hoe je een goede start maakt met Data Analytics, welke praktische toepassingen er zijn voor de data in jouw organisatie en hoe een dataplatform je helpt om je bedrijfsprestaties te verbeteren.

Bekijk webinar

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Lees meer

Voor wie is een datawarehouse?

Iedereen in de organisatie heeft baat bij een datawarehouse, waaronder bijvoorbeeld de IT-manager, BI-specialist, data analist, marketingverantwoordelijke en de directie. Een datawarehouse vergemakkelijkt het werk van iedere collega omdat de juiste data eenvoudig vindbaar en toepasbaar is voor analyses en rapportages.

Het datawarehouse fungeert daarmee als de centrale verzamelplaats van alle data in de organisatie en stelt deze beschikbaar aan bijvoorbeeld BI-tools die deze data gebruiken zoals Power BI.

De voordelen van een dataplatform

Structuur alle data

Handmatige csv-exports en datatransformaties zijn verleden tijd. Vaak is data uit verschillende bronsystemen anders opgemaakt. Met een datawarehouse structureer je alle data op dezelfde manier zodat je deze transformaties niet meer steeds zelf hoeft te doen.

Bewaar historische data

In een datawarehouse wordt historische data bewaard, in tegenstelling tot de bronsystemen. Als een wijziging in de data wordt uitgevoerd in de bronsystemen, is deze data voorgoed veranderd. In het datawarehouse kun je altijd historische data terughalen.

Ontlast bronsystemen

Een datawarehouse ontlast de bronsystemen. Een datawarehouse is specifiek gemaakt om goed om te kunnen gaan met grote hoeveelheden data waardoor je nooit meer tegen performanceproblemen zult aanlopen.

Hanteer vaste datadefinities

In veel organisaties wordt data op verschillende manieren gedefinieerd. Denk bijvoorbeeld aan omzet; de definitie van omzet verschilt regelmatig tussen afdelingen. In een datawarehouse stel je hier definities voor vast zodat deze KPI’s voortaan altijd hetzelfde zijn.

Combineer interne en externe data

In een datawarehouse verzamel je data uit alle interne en externe databronnen én combineer je deze data met elkaar. Dit biedt de mogelijkheid om alle data in relatie tot elkaar te analyseren en te rapporteren.

Maak data gereed voor BI-toepassingen

Door alle data te verzamelen in een datawarehouse, is de data gereed om gebruikt te worden voor advanced data analytics toepassingen zoals Data Science en Artificial Intelligence. De data kan ook direct geraadpleegd worden door dashboarding- en rapportagetools.

Referentie – PostNL

Voor de analytics van grote hoeveelheden data vertrouwt PostNL volledig op Inergy

Dagelijks volgen bij benadering 650.000 popelende PostNL klanten de voortgang en bezorging van hun pakket via Track & Trace. Via web of app. Met haar datawarehouse en Business Intelligence-oplossingen leidt Inergy dit in goede banen. Dag in, dag uit.

Voor de Analytics van grote hoeveelheden data vertrouwen we volledig op Inergy. Want betrouwbare informatie over het bezorgmoment is essentieel voor onze dienstverlening.” – PostNL

Lees meer over onze samenwerking met PostNL.

Over Inergy

Inergy helpt organisaties al meer dan 20 jaar om alle waarde uit hun data te halen. Samen met ruim 150 collega’s zetten wij ons 24/7 in om impact te maken met jouw data. Wij bieden full service, non-stop datamanagement, advanced analytics en dashboarding op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Microsoft Gold Partner en we zijn ISAE3402 en ISO 27001 gecertificeerd, waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Wil je meer weten? Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op.