Snel naar content

Datawarehouse

Is de data in jouw organisatie van lage kwaliteit? Staat de data in verschillende geïsoleerde databases en worden deze handmatig geëxporteerd wanneer dit nodig is voor analyses of rapportages?

Dit kan veel eenvoudiger, veiliger én efficiënter. Welkom in de wereld van het datawarehouse.

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Verbeter besluitvorming met een datawarehouse

Neem afscheid van lage datakwaliteit, geïsoleerde databronnen en handmatige data-exports. Met het datawarehouse van Inergy ben je verzekerd van goed gestructureerde en beveiligde data.

Het datawarehouse is het hart van een datagedreven organisatie. Wist je bijvoorbeeld dat slechts 1% van alle data ter wereld daadwerkelijk wordt gebruikt? Zonde. Wij helpen je om al je beschikbare data optimaal in te zetten.

We kiezen samen het cloudplatform voor jou

We werken met Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services (AWS). Samen kiezen we het ideale platform voor jou. Bij voorkeur bouwen we het datawarehouse, ook wel dwh genoemd, in Snowflake. Snowflake is cloudagnostisch. Dat wil zeggen dat Snowflake op ieder platform geïmplementeerd kan worden.

Neem datagedreven beslissingen

Stop met het nemen van beslissingen op basis van onderbuikgevoel en start met het nemen van beslissingen op basis van data. Actuele data. Data die al in je organisatie beschikbaar is. Je moet alleen de waarde van deze data nog zien te vinden. Daar helpen we je bij. We improve performance.

profielfoto peter ledeboer

✔ kies zelf je dag en tijd ✔gratis en zonder verplichtingen

De voordelen van een datawarehouse

Zorg voor één versie van de waarheid

Een datawarehouse zorgt voor één versie van de waarheid. Het datawarehouse vormt de centrale plek voor informatievraagstukken. Voorkom dat collega’s met afwijkende data werken en zorg voor een uniforme informatievoorziening binnen de organisatie. Er is immers maar één versie van de waarheid.

Bewaar historische data

Historische data blijft altijd bewaard, in tegenstelling tot de bronsystemen. Als je een wijziging in de data uitvoert in de bronsystemen, is deze data voorgoed veranderd. Haal historische data eenvoudig terug in een datawarehouse.

Ontlast bronsystemen

Een datawarehouse ontlast de bronsystemen. Een datawarehouse is specifiek gemaakt om goed om te kunnen gaan met grote hoeveelheden data. Hierdoor loop je nooit meer tegen performanceproblemen aan.

Wim van den Berg op kantoor
Remo op kantoor aan het bellen

Hanteer vaste datadefinities

Data wordt in bedrijven vaak op verschillende manieren gedefinieerd. Zo verschilt bijvoorbeeld de definitie van omzet regelmatig tussen afdelingen. Stel hier definities voor vast in een datawarehouse zodat deze KPI’s voortaan altijd en voor iedereen hetzelfde zijn.

Combineer interne en externe data

Verzamel data uit alle interne en externe databronnen én combineer deze data met elkaar. Analyseer vervolens eenvoudig alle data in relatie tot elkaar.

Structureer alle data

Handmatige csv-exports en datatransformaties zijn voorgoed verleden tijd. In een datawarehouse structureer je alle data op dezelfde manier. Zo hoef je data zoals bijvoorbeeld datumvelden nooit meer handmatig te transformeren.

Maak data gereed voor BI-toepassingen

Verzamel alle data in een datawarehouse. De data is daarmee gereed om te gebruiken voor advanced data analytics toepassingen. Dashboarding- en rapportagetools maken eenvoudig gebruiken van deze data. Zo krijg je in één oogopslag inzicht in de belangrijkste KPI’s voor jouw afdeling of organisatie en neem je op data gebaseerde beslissingen.

1. Dataplatform bouwen

1. Dataplatform bouwen

Met onbeperkte opslag, de beste performance en top security maken we je klaar voor de toekomst.

Meer weten

3. Dataplatform beheren

3. Dataplatform beheren

Wij beheren en monitoren jouw dataplatform 24/7 zodat jij er geen omkijken naar hebt. We bieden dag én nacht support en zorgen ervoor dat je grip hebt op de kosten.

Meer weten

4. Dataplatform doorontwikkelen

4. Dataplatform doorontwikkelen

Wij zorgen voor het uitbreiden en actualiseren van jouw dataplatform. Extra databronnen? Nieuwe dashboards? Wij regelen het voor je.

Meer weten

Onze werkwijze

Het begint met vragen. In het eerste gesprek brengen we de situatie en behoefte van jouw organisatie in kaart. De informatie die we hierbij verkrijgen is het vertrekpunt voor het gehele traject. 

Na het eerste contact gaan we over op de verkenningsfase. In deze fase gaan we dieper in op de probleemstelling en je gewenste oplossing. Deze stap wonen we altijd met minimaal twee personen van Inergy bij; er sluit nu namelijk ook een dataconsultant aan.

Op deze manier verkrijgen we een nog beter beeld van je organisatie, de verschillende datasystemen en natuurlijk de gewenste oplossing.

Bij gunning van de opdracht beginnen we nooit zomaar. Er vindt altijd eerst een kick-off plaats. We stemmen nogmaals af wat de verwachting is en hoe beide organisaties het beste kunnen samenwerken qua capaciteit, kennis en kunde.

Ook maken we de doorlooptijd en planning van het project concreet. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Tijdens het project zijn er meerdere momenten van tussentijdse evaluatie. Lopen we nog op schema? Gaat alles nog naar wens en verwachting? Wat moeten we eventueel bijstellen en wat voor impact heeft dat?

Door deze tussentijdse evaluaties blijf je niet alleen op de hoogte van de vorderingen, maar ontstaat er ook inzicht in hoe en waarom de oplossing tot stand komt.

Wanneer het dataproject gereed is, zijn wij wat ons betreft nog niet klaar. Indien gewenst helpen we ook bij het implementeren van de oplossing in de organisatie.

We zorgen er voor dat de oplossing daadwerkelijk in gebruik genomen wordt door de mensen voor wie het gemaakt is. Denk hierbij aan trainingen die de gebruikers helpen om bekend te worden met de oplossing.

We bieden ook de mogelijkheid om je volledig te ontzorgen wat betreft monitoring, beheer en onderhoud van de dataoplossing. Hierdoor worden verstoringen op tijd opgelost en houd je grip op de kosten. Dit geeft je de ruimte om je capaciteit volledig op het gebruik van de oplossing in te zetten.

Jouw partner op gebied van data

Naast het opzetten van een datawarehouse, bouwen we -als je wil- ook je dashboards. Samen bepalen we de juiste KPI’s voor jouw afdeling of organisatie en bouwen we de dashboards op basis van de bewezen Inergy methode.
Vervolgens ontwikkelen we deze dashboards continu door. Wensen en behoeften op gebied van data analytics veranderen namelijk continu en groeien mee met de organisatie.
Wil je bijvoorbeeld nieuwe databronnen toevoegen of inzicht krijgen in andere KPI’s? Geen probleem. Omdat we je data-omgeving continu doorontwikkelen, maken we jouw datawarehouse en dashboards weer klaar voor de toekomst.

Kortom, we ontzorgen je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en richt jij je op jouw werkzaamheden bij je eigen organisatie. Zaken waar jij alles van weet. Wij weten immers alles van data.

profielfoto peter ledeboer

✔ kies zelf je dag en tijd ✔gratis en zonder verplichtingen

Het belang van een datawarehouse

De voordelen van een datawarehouse, ook wel eens afgekort tot dwh, worden vaak onderschat. Een veel gebruikte metafoor is die van een ouderwetse archiefkast. De kwaliteit van data in je organisatie bepaalt hoe geordend en overzichtelijk de archiefkast is. Is de datakwaliteit hoog? Dan vind je eenvoudig en snel wat je zoekt. Je organisatie produceert immers iedere dag weer nieuwe data die een plekje moeten krijgen.

Verzamel data in een datawarehouse

Als je al deze data verzamelt in een datawarehouse en deze data goed beheert, vind je alle data eenvoudig terug. Zo gebruik je de data om datagedreven beslissingen mee te nemen.

Data lijken op het eerste gezicht vaak geen verband met elkaar te hebben. Dankzij data analytics oplossingen zoals data science haal je hier wel degelijk interessante inzichten uit. Dit is alleen mogelijk als de datahuishouding op orde is. Zo beschikt iedereen in de organisatie over één versie van de waarheid.

Referentie – Intergamma

Stapsgewijs naar meer inzicht

Intergamma is de organisatie achter de succesvolle doe-het-zelf-formules Gamma en Karwei. Intergamma klopte bij Inergy aan om de informatievoorziening in de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Met een datawarehouse nam Intergamma afscheid van de informatiesilo’s.

Duco Roolvink – Head of analytics bij Intergamma:
“Het dataplatform helpt ons duurzaam te ondernemen door inzicht te bieden in de duurzaamheid van onze producten en onze bedrijfsvoering. En hierdoor is Intergamma klaar voor de toekomst.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Intergamma.

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Om echt iets met je beschikbare data te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Ontdek alles over onze visie op een dataplatform.

Download whitepaper

Hoe wij te werk gaan

Onze werkwijze

Vanuit onze visie en principes hebben we onze werkwijze ontwikkeld. Ontdek meer over onze werkwijze en ons Proof of Concept. Samen maken we impact met jouw data.

Meer weten

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Meer weten

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland