Snel naar content

Datawarehouse

Staat de data in jouw organisatie in verschillende geïsoleerde databases en worden deze handmatig geëxporteerd wanneer dit nodig is voor analyses of rapportages? Dit kan veel eenvoudiger, veiliger én efficiënter. Welkom in de wereld van het datawarehouse.

Lees meer

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Wat is een datawarehouse?

Een datawarehouse is de oplossing voor veel dataproblemen. Data is opgeslagen in allerlei tools en systemen binnen je organisatie zoals ERP-systemen, advertentieaccounts, CRM-systemen, en boekhoudsystemen. Deze systemen zijn vaak niet aan elkaar gekoppeld. De data staat hierdoor in zogenaamde datasilo’s. In datasilo’s ontbreekt de mogelijkheid om deze data op de juiste wijze te structureren en met elkaar te combineren. Hierdoor ben je gedwongen om steeds opnieuw handmatige exports te maken van deze data om deze vervolgens handmatig op de juiste manier te structureren. Pas daarna is de data geschikt voor data analyse en dashboarding.

Door de data in een datawarehouse te verzamelen, structureer en valideer je alle data uit deze bronsystemen. Het datawarehouse is daarmee één centrale verzamelplaats voor alle data binnen je organisatie. De data uit de bronsystemen wordt geautomatiseerd verzameld. Hier wordt de data beveiligd, getransformeerd en klaargemaakt voor data analytics en dashboarding.

Het Managed Dataplatform van Inergy is een datawarehouse met de kracht van de cloud. Het biedt de mogelijkheid tot advanced analytics en datavisualisatie in diverse dashboardingtools.

1. Dataplatform bouwen

1. Dataplatform bouwen

Met onbeperkte opslag, de beste performance en top security maken we je klaar voor de toekomst.

Lees meer

2. Dataplatform beheren

2. Dataplatform beheren

Onze specialisten zorgen voor het veilig en 24/7 up-to-date houden van jouw dataplatform.

Lees meer

3. Dataplatform doorontwikkelen

3. Dataplatform doorontwikkelen

Wij zorgen voor het uitbreiden en actualiseren van jouw dataplatform op basis van de behoeftes.

Lees meer

De voordelen van een datawarehouse

1. Structureer alle data

Handmatige csv-exports en datatransformaties zijn voorgoed verleden tijd. In een datawarehouse structureer je alle data op dezelfde manier. Data zoals datumvelden hoeven nooit meer handmatig te worden getransformeerd.

2. Bewaar historische data

Historische data blijft altijd bewaard, in tegenstelling tot de bronsystemen. Als een wijziging in de data wordt uitgevoerd in de bronsystemen, is deze data voorgoed veranderd. Haal historische data eenvoudig terug in een datawarehouse.

3. Ontlast bronsystemen

Een datawarehouse ontlast de bronsystemen. Een datawarehouse is specifiek gemaakt om goed om te kunnen gaan met grote hoeveelheden data. Hierdoor loop je nooit meer tegen performanceproblemen aan.

4. Hanteer vaste datadefinities

Data wordt in bedrijven vaak op verschillende manieren gedefinieerd. Zo verschilt bijvoorbeeld de definitie van omzet regelmatig tussen afdelingen. Stel hier definities voor vast in een datawarehouse zodat deze KPI’s voortaan altijd en voor iedereen hetzelfde zijn.

5. Combineer interne en externe data

Verzamel data uit alle interne en externe databronnen én combineer deze data met elkaar. Analyseer vervolens eenvoudig alle data in relatie tot elkaar.

6. Maak data gereed voor BI-toepassingen

Verzamel alle data in een datawarehouse. De data is daarmee gereed om gebruikt te worden voor advanced data analytics toepassingen. De data wordt ook direct geraadpleegd door dashboarding- en rapportagetools. Krijg in één oogopslag inzicht in de belangrijkste KPI’s voor jouw afdeling of organisatie en neem op data gebaseerde beslissingen.

7. Zorg voor één versie van de waarheid

Een datawarehouse zorgt voor één versie van de waarheid. Het datawarehouse vormt de centrale plek voor informatievraagstukken. Voorkom dat collega’s met afwijkende data werken en zorg voor een uniforme informatievoorziening binnen de organisatie. Er is immers maar één versie van de waarheid.

Datawarehouse gemaakt voor de toekomst

Wensen en behoeften op gebied van data analytics veranderen continu en groeien mee met de organisatie. Daarom werkt Inergy niet op projectbasis. Wij gaan voor een langetermijnsamenwerking. Wij denken vooruit. We bouwen niet alleen jouw datawarehouse en dashboards, maar we beheren deze én ontwikkelen deze continu door. Zo heb je geen omkijken meer naar jouw data analytics omgeving.

Wij ontzorgen je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en richt jij je op de werkzaamheden van je eigen organisatie. Zaken waar jij alles van weet. Dan houden wij ons bezig met data. Daar weten wij immers alles van.

Het belang van een datawarehouse

Het nut van een datawarehouse wordt vaak onderschat. Een veel gebruikte metafoor is die van een ouderwetse archiefkast. De kwaliteit van datamanagement in je organisatie bepaalt hoe geordend en overzichtelijk de archiefkast is. Is de datakwaliteit hoog? Dan vind je eenvoudig en snel wat je zoekt in de archiefkast. Je organisatie produceert immers iedere dag weer nieuwe data die een plekje moeten krijgen.

Als al deze data wordt verzameld in een datawarehouse en de data wordt goed beheerd, vind je alle data eenvoudig terug en gebruik je de data om datagedreven beslissingen mee te nemen. Data lijken op het eerste gezicht vaak geen verband met elkaar te hebben. Dankzij data analytics oplossingen zoals data science haal je hier wel degelijk nuttige en interessante inzichten uit. Dit is alleen mogelijk als datamanagement op orde is. Iedereen in de organisatie beschikt zo over één versie van de waarheid.

Wil je meer weten over onze datagedreven oplossingen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek of boek direct een gratis dataconsult met één van onze data analytics specialisten.

Onze klanten vertellen

Dennis van Steijn
Platform Owner Event Data Warehouse
PostNL

Voor de Analytics van grote hoeveelheden data vertrouwen we volledig op Inergy. Want betrouwbare informatie over het bezorgmoment is essentieel voor onze dienstverlening.”

Patrick Hakkesteegt
Operations Development Manager
Carglass

“Inergy hielp ons al bij het onderhouden van de on-premise dataomgeving. En ze hebben gewoon de kwaliteiten en de kennis van Power BI om dit project tot een succes te maken.”

Martijn Willems
Director Control & Analytics
Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. We hebben al prachtige resultaten bereikt en breiden onze datagedreven aanpak graag nog verder uit binnen de organisatie.”

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Om echt iets met je beschikbare data te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Lees alles over onze visie op een dataplatform.

Download whitepaper

Hoe wij te werk gaan

Onze werkwijze

Vanuit onze visie en principes hebben we onze werkwijze ontwikkeld. Lees meer over onze werkwijze en ons Proof of Concept. Samen maken we impact met jouw data.

Lees meer

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Lees meer

Voor wie is een datawarehouse?

Iedereen in de organisatie heeft baat bij een datawarehouse, waaronder bijvoorbeeld de IT-manager, BI-specialist, data analist, marketingverantwoordelijke en de directie. Een datawarehouse vergemakkelijkt het werk van iedere collega omdat de juiste data eenvoudig vindbaar en toepasbaar is voor analyses en rapportages.

Het datawarehouse fungeert als de centrale verzamelplaats van alle data in de organisatie. Deze data wordt beschikbaar gesteld aan bijvoorbeeld BI-tools die deze data gebruiken zoals Power BI, Microstrategy of Tableau.

Referentie – PostNL

Voor de analytics van grote hoeveelheden data vertrouwt PostNL volledig op Inergy

Dagelijks volgen bij benadering 650.000 popelende PostNL klanten de voortgang en bezorging van hun pakket via Track & Trace. Via web of app. Met het datawarehouse en Business Intelligence-oplossingen leidt Inergy dit in goede banen. Dag in, dag uit.

Voor de Analytics van grote hoeveelheden data vertrouwen we volledig op Inergy. Want betrouwbare informatie over het bezorgmoment is essentieel voor onze dienstverlening.” – Dennis van Steijn – Platform Owner Event Data Warehouse bij PostNL

Lees meer over onze samenwerking met PostNL.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data analytics. We helpen organisaties al meer dan 20 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service, non-stop datamanagement, advanced analytics en dashboarding op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Microsoft Gold Partner en Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op. Of plan direct zelf een gratis dataconsult in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


  • Ervaren data analytics specialisten
  • Microsoft Gold & Snowflake Premier partner
  • ISO 27001 & ISAE 3402 gecertificeerd