Snel naar content

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Met ingang van 1 februari 2024 is het Inergy Auditservices team overgedragen aan Publieke Sector Accountants (PSA). Vanaf dat moment voert PSA de audit- en advieswerkzaamheden uit, specifiek gericht op informatieveiligheid en privacy. De IT-afdeling van PSA heeft dan vijf gespecialiseerde en gekwalificeerde IT-auditors werkzaam, waaronder register EDP-auditors.

Continuïteit in dienstverlening

Het team van IT-auditors gaat meewerken aan de jaarrekeningcontroles maar voert ook audits uit op het gebied van ENSIA, DigiD, Wpg en andere audits. Met de overdracht wordt PSA marktleider voor ENSIA-audits. Ook kan PSA in samenwerking met partners penetratietesten en vulnerability scans aanbieden. Joost Henskens, CEO Inergy: “De voortzetting van de Inergy Auditpraktijk onder de vlag van Publieke Sector Accountants biedt voor onze klanten, medewerkers en partners het beste perspectief voor de toekomst”. 

IT-rechtmatigheid

Financiële rechtmatigheid heeft een sterke link met IT-rechtmatigheid. Arie Booij, bestuurder PSA: “Met de komst van de NIS2 is het binnen de publieke sector nog belangrijker dat ook de IT-security aantoonbaar goed is ingeregeld. Door de combinatie van activiteiten kunnen we gemeenten en andere klanten vanaf nu integraal helpen en ontlasten op het gebied van de auditdruk. Dus ik ben heel blij met de komst van de IT-audits naar ons bedrijf”.

Informatiebeveiliging en privacy

Arie Booij: “Met ingang van 1 februari 2024 staan onze IT-auditors klaar om onze klanten te helpen. Onze IT-auditors hebben ruime ervaring met IT-werkzaamheden in het kader van de jaarrekeningcontrole en het uitvoeren van controle- en adviesopdrachten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Deze ervaring hebben zij mede opgedaan bij Inergy.”

Over Publieke Sector Accountants

Publieke Sector Accountants (www.publiekesectoraccountants.nl) richt zich vooral op de accountantscontrole bij gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, waterschappen en aanverwante organisaties. Daarnaast is de organisatie gespecialiseerd in controle en advies bij stichtingen en verenigingen. 

Over Inergy

Met LIAS Software is Inergy marktleider in de Nederlandse gemeentemarkt. LIAS biedt een brede functionaliteit op het gebied van planning en control, het gemeentefonds en Informatiebeveiliging en Privacy (ISMS) voor lokale overheden, provincies en waterschappen. Inergy biedt daarnaast full service, non-stop data en analytics op basis van de meest effectieve technologieën van dit moment. Beter presteren door slim met data om te gaan, is daarbij het motto.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met info@psa-ra.nl en/of info@inergy.nl.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Marjolein Opsteegh was genomineerd voor de Microsoft Power Women Award Nederland. Hoewel ze de prijs niet in de wacht heeft...

Lees verder

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

In juni heeft Inergy met succes de hercertificeringsaudit voor ISO27001 doorstaan. Ondanks de steeds strengere audits, waarbij de nadruk ligt...

Lees verder

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Tijdens het VNG Jaarcongres 2024 op 25 en 26 juni in het Groene Hart is Inergy natuurlijk weer aanwezig om...

Lees verder