Snel naar content
twee krokussen in de zon in het gras

Meicirculaire 2021 verwerkt in LIAS PAUW

Nadat deze week de landelijk Meicirculaire (honderd pagina’s) uitkwam, zorgden Dirk Jans en Sonja Valstar, Product Owners van LIAS PAUW, LIAS BUIG en LIAS Info, er samen met hun team voor dat deze werd samengevat in een handzamere twintig pagina’s. Zij stuurden de samenvatting binnen 24 uur naar onze LIAS PAUW klanten. Dit scheelde onze klanten veel tijd en daardoor konden zij de stakeholders in de gemeenten snel van correcte informatie voorzien. In de verzonden nieuwsbrief staat een toelichting op de circulaire en aanwijzingen voor een goede verwerking in PAUW. De LIAS PAUW applicatie is uiteraard direct bijgewerkt. De inkomsten vanuit het Gemeentefonds zijn daarin direct inzichtelijk.

Opvallend

De klapper van deze circulaire is de incidentele compensatie 2021 voor de extra kosten jeugdhulp van zeshonderd miljoen euro. Daarnaast zijn de accressen zijn neerwaarts bijgesteld.

Samenvatting Arbitragecommissie

We hebben een samenvatting van het rapport van de arbitragecommissie over de structurele compensatie van Jeugdzorg geschreven. Bekijk ook het artikel op LIAS Info dat we openbaar gedeeld hebben. We zitten bovenop het nieuws. Reeds vele gemeenten hebben een abonnement op LIAS Info waardoor zij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws wat door onze redacteuren wordt bijgehouden.

Webinar

Dat de meicirculaire leeft, bleek wel uit het druk bezochte (driehonderd deelnemers) webinar op vrijdag 4 juni. Dirk Jans en Sonja Valstar beantwoorden vele vragen en hebben een korte samenvatting gegeven van de circulaire. Er werden ook tips worden gegeven voor het verwerken ervan in PAUW.

Circulaires door het jaar heen

Meestal verschijnen jaarlijks drie circulaires. In mei, september en december. Mei geeft de vertaling van de voorjaarsnota van de Rijksoverheid, september van de vertaling van de miljoenennota, december rondt het uitkeringsjaar zoveel mogelijk af.  Dit is de tweede van dit jaar. In maart verscheen al een brief over het compensatiepakket corona.

Aanvankelijk zou dit een versie worden met veel mutaties door de vertaling van het nieuwe verdeelstelsel met ingangsjaar 2022. Dat is echter een jaar doorgeschoven. Voor nu blijft een reguliere circulaire over. Toch was er het nodige te melden.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

De LIAS Gebruikersdag 2024 in Vianen was een dynamische en informatieve bijeenkomst die werd bezocht door ruim 200 klanten van...

Lees verder

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Met ingang van 1 februari 2024 is het Inergy Auditservices team overgedragen aan Publieke Sector Accountants (PSA). Vanaf dat moment voert...

Lees verder