Snel naar content
foto van vrouwen met een grote mand boven hun hoofd in een katoenveld in india

Wij steunen Women on Wings

We sluiten het jaar 2018 alweer bijna af. Een mooi moment om je heel fijne feestdagen en alvast een geweldig nieuwjaar te wensen!

We kijken terug op een wervelend jaar waarin Inergy Analytical Solutions en LIAS fuseerden tot het bedrijf Inergy. Onze gezamenlijk motto is We improve performance.

We kijken ook vooruit naar 2019. We zitten weer vol innovatieve plannen om de vooruitgang van onze klanten te bevorderen, om je nog beter te bedienen en om een nog grotere bijdrage te leveren aan jouw succes. Over die mogelijkheden gaan wij graag met jou in gesprek in het nieuwe jaar.

Wij doneren ieder jaar mede namens onze klanten geld aan een goed doel. Wij vinden dit beter passen bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dan het versturen van kerstpakketten of kaarten. Dit jaar hebben wij gekozen voor “Women on Wings”.

Women on Wings is een Nederlandse stichting die als doel heeft 1 miljoen banen te creëren voor vrouwen op het platteland van India.

India is een land met een enorme potentie: het is een grote en snel groeiende wereldeconomie. De middenklasse groeit mee. Maar de onderklasse – zo’n 400 miljoen mensen – leeft nog steeds van amper twee euro per dag. Vooral op het platteland is vaak weinig betaald werk. Families ontberen een eigen inkomen met als gevolg armoede, analfabetisme en ondervoeding. Door duurzame werkgelegenheid te creëren kan de armoedespiraal worden doorbroken.

Vrouwen – moeders – geven voorrang aan gezondheidszorg, voedzaam eten en onderwijs. Wanneer een moeder controle krijgt over het inkomen van haar gezin, hebben haar kinderen, en vooral haar dochters, 20 procent meer kans op een betere toekomst. Rapporten van UNICEF en de Wereldbank bevestigen dit.

Women on Wings werkt ruim 11 jaar in India en heeft inmiddels, in co-creatie met 36 Indiase partners, 240.300 extra banen voor vrouwen op het Indiase platteland gerealiseerd. Women on Wings deelt Westerse bedrijfskennis met Indiase ondernemers die de potentie hebben om te groeien maar dat niet kunnen. Vaak door gebrek aan toegang tot mentoring of consultancy op maat. Zo’n 60 experts, met elk minimaal 15 jaar ervaring in het Nederlandse bedrijfsleven, delen hun tijd en kennis – om niet – met de Indiase partners. Samen versnellen we de groei zodat er meer producten verkocht kunnen worden. En zo ontstaan er dus meer banen voor vrouwen. Die 240.300 duurzame banen hebben een groter effect dan alleen een inkomen.Zo zijn 240.300 vrouwen empowered. Een baan geeft hen een grotere eigenwaarde en ook een betere positie in haar familie. Met een gemiddelde van 3 kinderen per gezin, kunnen er 721.000 kinderen naar (een betere) school. Dankzij 2 dagelijkse maaltijden hebben 1.2 miljoen mensen op het platteland een beter bestaan.

Women on Wings draagt via haar werk bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Lees hier meer informatie over Women on Wings.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Marjolein Opsteegh was genomineerd voor de Microsoft Power Women Award Nederland. Hoewel ze de prijs niet in de wacht heeft...

Lees verder

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

In juni heeft Inergy met succes de hercertificeringsaudit voor ISO27001 doorstaan. Ondanks de steeds strengere audits, waarbij de nadruk ligt...

Lees verder

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Tijdens het VNG Jaarcongres 2024 op 25 en 26 juni in het Groene Hart is Inergy natuurlijk weer aanwezig om...

Lees verder