Snel naar content
Martijn Renders

Een dag uit het leven van Martijn Renders, Business Consultant LIAS bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 170 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Martijn Renders, Business Consultant LIAS PAUW, BUIG en Info bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Als Business Consultant helpt Martijn gemeenten bij het interpreteren en analyseren van de circulaires van het gemeentefonds, adviseert hij gemeenten over diverse financiële zaken en financiële verhoudingen, verbetert functionaliteit van de applicaties, beantwoordt diverse vragen van klanten, verzorgt trainingen en demo’s en maakt verschillende soorten berekeningen en analyses voor klanten. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

06:15: Vandaag sta ik op tijd op. Snel douchen en ontbijten met een boterham, want ik wil voor het werk nog even lekker naar buiten. Als vogelaar kun je de dag niet beter beginnen dan in alle rust een uurtje langs het water te lopen en te genieten van een IJsvogel en een Roerdomp. Ik woon aan de rand van de Biesbosch, dus dit is een perfecte plek om tot rust te komen voordat de drukte van de dag begint.

08:00: Na een verkwikkende wandeling keer ik huiswaarts. Het is tijd om me klaar te maken voor de werkdag. Ik neem nog even de tijd om te genieten van een kopje koffie voordat ik me volledig op mijn werk ga concentreren.

08:30: Terwijl ik mijn e-mails doorneem, merk ik op dat er files staan. Ik besluit daarom vandaag thuis te beginnen met werken, zodat ik mijn tijd efficiënt kan gebruiken. Er zijn nog een paar mails die ik moet beantwoorden, waaronder een verduidelijkingsvraag van een gemeente over de meicirculaire. Ik duik er meteen in en geef een gedetailleerd antwoord. Zo kunnen zij ook weer snel verder met hun werk.

Martijn Renders

09:30: De files zijn inmiddels opgelost, dus ik pak mijn spullen in en rijd naar kantoor. Onderweg geniet ik van een lekker muziekje op de radio. Ik stem de radio af op Kink, dat altijd voor de perfecte ontspanning zorgt tijdens mijn rit naar kantoor in Woerden.

10:30: Op kantoor zoek ik collega Sonja op om even bij te praten over de voortgang van onze werkzaamheden. Tijdens de verwerking van de meicirculaire gebeurt er altijd veel tegelijk, dus het is belangrijk om elkaar steeds op de hoogte te houden. Vandaag bespreken we de nieuwe versie van de circulaire met alle wijzigingen. Het blijft altijd spannend en onvoorspelbaar.

12:00: Het is lunchtijd, en dat betekent een heerlijke gezamenlijke lunch met mijn collega’s. Dit is een goed moment om ook even bij te praten met andere teamleden. De lunch op kantoor is altijd goed geregeld en biedt een informele gelegenheid om met collega’s te praten buiten de formele werksfeer.

13:00: Na de lunch vertrek ik naar de gemeente Utrecht voor een afspraak. Onderweg in de auto bel ik een aantal andere klanten. Tijdens de piektijd van de meicirculaire ontvangen we veel vragen per mail en telefoon. Een uurtje in de auto is een uitstekende gelegenheid om enkele gemeenten verder op weg te helpen. Zo heeft de gemeente Ameland gevraagd of ik dit najaar een training Gemeentefonds PAUW kan komen geven. Dat zijn natuurlijk erg leuke werkzaamheden om te doen!

14:00: In Utrecht aangekomen, bespreek ik de analyse van de meicirculaire met de gemeente. We gaan dieper in op de wijzigingen en bekijken wat dit betekent voor de gemeente Utrecht en welke keuzes ze zelf nog kunnen maken. Dit zijn altijd interessante gesprekken, omdat ik onze klanten hier direct meerwaarde kan bieden met advies op maat.

15:30: Na de afspraak is het tijd om snel naar huis te rijden om de files voor te zijn. Onderweg voer ik nog een paar telefoongesprekken en luister ik naar de podcast “Done deal” over voetbaltranfers. Ik vind het ontspannen om tijdens mijn rit naar huis ook even wat luchtigere zaken te horen.

16:30: Terwijl ik thuiskom, krijg ik berichten binnen over de afspraken die zijn gemaakt tussen het Rijk, VNG en IPO (interprovinciaal overleg) met betrekking tot de middelen voor jeugdzorg in de begroting. Ik stem dit even af met mijn collega Sonja en schakel vervolgens met een van onze redacteuren van LIAS Info. Op LIAS Info publiceren we altijd snel en lichten we de actualiteiten op het gebied van gemeentefinanciën toe. Het is belangrijk dat we deze berichten snel en nauwkeurig delen.

17:30: Voor nu sluit ik even af en ga ik met mijn gezin eten. Het is mooi weer, dus we kunnen lekker buiten eten. Mijn vrouw heeft een heerlijke pasta gekookt. Samen genieten we van het eten en delen we verhalen over onze dag.

18:30: Na het eten is het meestal tijd voor de kinderen. Jelmer, mijn 16-jarige zoon, zit op waterpolo en ik breng hem naar de training. Als ik weer thuis ben, bel ik met Sylvan, mijn 18-jarige zoon. Hij zit momenteel 6 weken op Bonaire voor vrijwilligerswerk (en vast ook wat andere dingen 😉) en ik ben benieuwd naar zijn avonturen. Elke dag aan het begin van de avond bellen we even, waarbij het voor hem dan net middag is.

20:00: Als er weer wat rust in huis is, kruip ik nog even achter de laptop. De meicirculaire is een drukke periode voor ons, aangezien alle gemeenten bezig zijn met de kadernota voor volgend jaar. Deze wordt doorgaans eind juni aangeboden aan het college en de raad, dus de druk is altijd hoog om snel advies te kunnen geven. Ik beantwoord nog een aantal mails en bereid me voor op de afspraken van morgen.

21:45: Jelmer is weer thuis van de training. Het is tijd om het werk af te sluiten en samen nog wat te drinken en te kletsen in de tuin. Fijn om samen met mijn gezin tijd door te brengen en te ontspannen na een drukke dag.

23:00: Tijd om naar bed te gaan. Het was weer een vol maar ook erg leuk programma vandaag. Morgen wacht er weer een nieuwe dag vol uitdagingen en kansen.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder