Snel naar content
Michel Maters, LIAS Consultant op kantoor

Een dag uit het leven van Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een LIAS Consultant adviseert en ondersteunt diverse gemeentes, provincies en andere overheidsinstellingen in het optimaliseren van processen en data gedreven werken met behulp van LIAS. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

06:30: De wekker gaat. Ik sta op en ga lunchpakketjes maken voor mijn dochter Erin (14 jaar) en mezelf. Erin woont twee weken bij mij en daarna twee weken bij haar moeder. Ik heb ook nog een zoon, Jesse (15 jaar). Ik ontbijt met een bakje yoghurt, vers fruit, havermout en kaneel. Dan snel douchen en aankleden.

07:30: Ik spring in de auto en rij naar de gemeente Landsmeer. Landsmeer ligt in Noord-Holland, direct boven Amsterdam. Onderweg luister ik naar Mattie en Marieke op Q-music.

09:00: Ik arriveer in het gemeentehuis van Landsmeer en start direct met het ‘LIAS Spreekuur’. Deze keer geef ik een korte training voor 15 gebruikers over het schrijven van teksten in LIAS Document Management ten behoeve van de jaarrekening.

Wat is een LIAS Spreekuur?
Budgethouders en managers die in Landsmeer met LIAS werken kunnen langskomen met allerhande vragen. Soms geef ik een korte training of miniworkshop van tien minuten waarin ik bijvoorbeeld uitleg hoe in LIAS taken uitgezet kunnen worden en hoe men een taak op volbracht moet zetten.

10:00: Eindelijk heb ik tijd voor koffie. Ik praat even bij met de mensen van de financiële afdeling. Met de manager Pio Rozenboom neem ik de ontwikkelingen van afgelopen maand door en bespreek wat ik vandaag ga oppakken. Ik ben elke maand een dag in Landsmeer waardoor we snel kunnen schakelen en LIAS optimaal gebruikt wordt.

10:30: Samen met de Functioneel Beheerder werk ik aan LIAS Enterprise. Ik heb de autorisatieprofielen bekeken, opgeschoond en netjes bijgewerkt. Hierdoor kunnen de juiste mensen de goede dingen zien.

12:15: Samen met de financiële mensen van Landsmeer lunch ik aan een gezellige, grote tafel. Er is vis gehaald in de buurt van Volendam. Ik heb zelf mijn broodjes meegenomen maar mag heerlijk een stukje kibbeling meehappen.

12:45: Ik werk de rest van de middag verder aan een planning en control document. Ik voer verbeteringen door voor de jaarrekening structuur en tabellen. De jaarrekening kan daarmee probleemloos gepubliceerd worden.

16:00: Ik stap weer in de auto en hoop dat ik voor de files thuis ben. Ik bel mijn collega Robbert want ik heb een paar vragen die ik met hem doorloop. Ik handel ook nog wat telefoontjes af voor de voetbalclub waar ik trainer ben.

17:30: Ik ben weer thuis en geef mijn dochter een dikke knuffel. Vanavond eten we pasta met zalm, champignons en broccoli. Ik ben een van de weinige mensen die geen vaatwasser heeft. Maar dat is geen probleem want wij maken er altijd een feestje van. We wassen samen af en tegelijkertijd is Erin de DJ en draaien we gezellige muziek waarop we samen meezingen. We praten ook uitgebreid over onze aanstaande zomervakantie in Italië.

Michel Maters voetbalteam

19:00: Ik ga me omkleden want ik ga zo training geven. Ik ben trainer en coach van de jongens jeugd onder de 19 van WSV Apeldoorn. We spelen derde niveau van Nederland. Voetbal is echt een passie van me. Ik heb al verschillende trainersopleidingen gevolgd en ben nu bezig met mijn UEFA B.

20:00: De training begint. Vandaag ligt het accent op het omschakelen van aanval naar verdediging.

21:45: Ik ben weer thuis. Erin is al omgekleed en klaar met haar huiswerk. We ploffen samen nog even op de bank en om 22.00 uur gaat zij naar bed. Ik zet ‘The Last of us’ van HBO aan. Ik vind het een steengoede serie die is gebaseerd op een videogame.

23:00: Het licht gaat uit en ik ga lekker slapen. Morgen weer een dag.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder