Snel naar content
illustratie van poppetje dat van een rode dalende lijn naar een groene stijgende lijn springt

Hoe helpt datagedreven werken jou door deze moeilijke tijd?

De marktomstandigheden zijn niet makkelijk. De inflatie is torenhoog, de kosten lopen op en medewerkers zijn nauwelijks te vinden. Je moet dus scherp sturen in jouw organisatie. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? De oplossing ligt wat ons betreft voor de hand. Datagedreven werken. Neem beslissingen aan de hand van feiten. Krijg inzicht in jouw bedrijfsvoering. Analyseer snel, effectief en minutieus waar onnodig geld weglekt en waar kansen liggen.

Waarom is datagedreven werken relevanter dan ooit?

Als je ingrijpende beslissingen moet nemen, wil je dat doen op basis van feiten. Daarom wil je één versie van de waarheid. Bedrijven hebben veel applicaties waar verschillende data in zit. Denk aan een HR-systeem, ERP-systeem, een financieel pakket en een CRM-tool. Door de relevante data met goede kwaliteit beschikbaar te maken in een dataplatform, leg je niet eerder zichtbare dwarsverbanden die jou in staat stellen scherper te sturen.

Voorbeelden van kostenbesparing

  • Verminder verspilling van bijvoorbeeld producten in de supermarkt
  • Voorspel de vraag naar producten waardoor je minder voorraad hoeft te hebben
  • Voorspel de vraag naar diensten waardoor je minder medewerkers hoeft in te zetten
  • Automatiseer het maken van rapportages en elimineer verborgen kosten

“Analyseer snel, effectief en minutieus waar onnodig geld weglekt en waar kansen liggen.”

Visualiseer je data in dashboards

Maak jouw data helder en eenduidig zichtbaar in dashboards die voor medewerkers inzichtelijk zijn. Zo kan iedereen op zijn of haar vlak meewerken aan de verbetering van de prestaties van jouw organisatie. Zo geef je medewerkers gereedschap om jou te helpen de organisatie beter te laten presteren. Daarom zegt Inergy ook: we improve performance!

Werk efficiënter

Heb jij standard operating procedures? Dan wil je die structureel bewaken en verbeteren. Zodat jij jouw organisatie continu verbetert. Een onmisbaar element voor continue verbetering is dat je beschikt over juiste en snel beschikbare stuurinformatie via bijvoorbeeld Power BI dashboards.

Herken jij het dat jouw medewerkers een groot deel van de dag bezig zijn met het maken van rapporten door gigantische Excelbestanden te verwerken? Terwijl je liever hebt dat ze zoeken naar besparingsmogelijkheden? Stap dan over op Power BI waarbij je automatisch data inlaadt en rapporten en dashboards zonder inspanning op elk moment bekijkt. Jouw medewerkers gaan doen waarvoor ze zijn opgeleid en jij bespaart kosten.

“Jouw medewerkers gaan doen waarvoor ze zijn opgeleid en jij bespaart kosten.”

Verhoog de klanttevredenheid

Met een helder dashboard krijg je meer inzicht in jouw serviceverlening. Je vergelijkt bijvoorbeeld leveranciers of medewerkers met elkaar. Wie presteert het best? En wat kunnen die leveranciers of medewerkers dan van elkaar leren? Misschien had je al een onderbuikgevoel over een bepaalde leverancier maar kan je dat nu onderbouwen. Hierdoor stijgt je klanttevredenheid  en hoeft jouw klantenservice minder ontevreden klanten te woord te staan.

Krijg inzicht in je ecologische footprint

Je belangrijkste doel zal zijn om financieel goed door deze crisis heen te komen. Je wil continuïteit voor je bedrijf en je medewerkers. Maar ook duurzaamheid is een issue dat de meeste bedrijven belangrijk vinden. Met data krijg je inzicht in de footprint van jouw organisatie. Door dit inzichtelijk te maken, vind én behoud je (potentiële) klanten.

Hoe helpt Inergy jou?

Wij kunnen snel starten met door ons beproefde methoden om jouw data op een betrouwbare en AVG-proof methode snel te ontsluiten in een datawarehouse. Je bent direct allerlei datasilo’s kwijt en combineert data, rapporteert eenvoudig en helder en stuurt scherper.

Wij hebben hier ruim twintig jaar ervaring in en voorkomen dat jij in datavalkuilen stapt. Dat hebben wij allemaal al voor jou doorgemaakt. Hierdoor gaan we professioneel en adequaat te werk en helpen we jou door deze moeilijke tijd heen.

Lees ook: Wat levert een dataplatform je op?

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Peter Boumans
Peter Boumans

Business Development Executive bij Inergy

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder