Snel naar content

Inergy wint de ilionx MVO-Bokaal

Onlangs verdiende Inergy de MVO-bokaal (een heuse sjoelbak) van ilionx. Inergy is sinds 2023 onderdeel van ilionx. De prijs werd overhandigd door Jorick Bots, Manager Duurzaam bij ilionx. In het tweede kwartaal van 2024 scoorde Inergy binnen ilionx het hoogste op het thema “diversiteit”. Inergy heeft procentueel gezien het hoogste aantal vrouwen verwelkomd als nieuwe collega. Daar is Inergy natuurlijk heel trots op. Het stimuleert ook om op de andere thema’s buitengewoon te gaan presteren.

Actief MVO beleid

ilionx voert een zeer actief MVO beleid vanuit de overtuiging dat het een organisatie is die midden in de maatschappij staat en daarmee een verantwoordelijkheid heeft om de impact op die maatschappij zo positief mogelijk te maken. Dit doet ilionx door intern aandacht en activiteiten te richten op duurzaamheid en voor klanten producten te ontwikkelen die bijvoorbeeld helpen met de energietransitie. ilionx loopt hierin voorop. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de eerste plaats in de Sustainable Development Index 2023 in de categorie “ICT-dienstverlening”. Inergy houdt zich ook bezig met dergelijke thema’s. In samenwerking met ilionx heeft MVO binnen Inergy een boost gekregen.

Vier onderwerpen waar ilionx zich op richt

Vitaliteit

Fysieke en geestelijk welzijn van de collega’s. Denk hierbij aan het organiseren van sportieve activiteiten. Binnen Inergy werken we daarnaast samen met The Mental Move, een platform wat bijdraagt aan de mentale veerkracht van onze collega’s.

Lokaal en impactvol

Hieronder valt bijvoorbeeld de samenwerking met JINC, een organisatie die kansen wil vergroten voor kinderen uit kansarme omgevingen. Inergy heeft afgelopen jaar al een aantal keer meegedraaid in zo’n project van JINC.

Klimaat

ilionx streeft ernaar een CO2 neutrale organisatie te zijn in 2030 op het gebied van mobiliteit, energie, inkoop en afval.

Diversiteit en inclusie

De organisatie zet zich in voor een ilionx waar iedereen welkom is en gewaardeerd wordt. Bovendien werkt men aan een diverser personeelsbestand, onder andere door het partnership met Techionista.

Bekijk ook ons nieuws over collega Marjolein Opsteegh die genomineerd was voor de Microsoft Power Women Award.

Meer weten over deze maatschappelijke activiteiten?

Neem dan vooral een kijkje op de site van ilionx.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

LIAS ENSIA-module aangepast aan de vernieuwde VNG-richtlijnen

LIAS ENSIA-module aangepast aan de vernieuwde VNG-richtlijnen

Op 1 juli 2024 heeft de VNG de ENSIA aanzienlijk vernieuwd. Dit geldt zowel voor de vragen als voor de...

Lees verder

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Marjolein Opsteegh was genomineerd voor de Microsoft Power Women Award Nederland. Hoewel ze de prijs niet in de wacht heeft...

Lees verder

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

In juni heeft Inergy met succes de hercertificeringsaudit voor ISO27001 doorstaan. Ondanks de steeds strengere audits, waarbij de nadruk ligt...

Lees verder